Aqua Serum

Aqua Serum

Graag zou ik dit product even in de schijnwerpers plaatsen, omdat ik het product nu al meer dan een jaar gebruik, en het geeft me een goed gevoel zonder dat ik het kan thuiswijzen.

De reden dat het me een goed gevoel geeft is dat het rust brengt in de vijver en dat het water precies gepolijst wordt, zonder dat ik daadwerkelijk een eigenschap kan toevoegen aan dit product.

Nu heb ik er zelf altijd een hekel aan als ik over producten over koi ga praten, want ik probeer zo weinig mogelijk producten te gebruiken, ondanks het feit dat het af en toe nodig is.

Ik was al lang van plan om Rob Heijmans de vraag te stellen, zodat hij dit kon beantwoorden en dit liefst voor de camera. Nu was het mogelijk maar de regen was de spelbreker…Het gesprek is dan ook moeilijk te verstaan, wat spijtig is, maar ik ga het proberen zoveel mogelijk te vertalen. Het verslag over Aqua Serum door Rob Heijmans

Volgens Rob worden er in onze contreien, en nog meer in de Zuiderse landen gebruik gemaakt van metalen zoals zink, koper en aluminium in onze vijvers, vooral om ons te vrijwaren van de hinderlijke algen.

Ik ben het hier niet helemaal mee eens, want algen zou je eigenlijk moeten toejuichen, alleen moet je ze kunnen beheersen, maar dat is een ander verhaal.

Aqua Serum is nu een product dat metalen bind, zodanig dat dit door het water nadien kan weggespoeld worden. Dit gebeurt voornamelijk door Colloïden. Een prachtig woord, waar ik nog nooit van gehoord heb, zo zie je maar dat je nooit te oud bent om te leren.

Maar wat zijn nu colloïden

Hier komt google weer mooi te pas, en meer kan je lezen op Wikipedia, en in grote lijnen wordt dit omschreven als volgt: Een colloïde heeft enkele eigenschappen met een molecuul gemeen. Maar een colloïde is veel groter dan een molecuul en verschilt dan ook in vele opzichten van een molecuul.

Deze eigenschappen worden benut in het onderzoek en ze vinden toepassing in commerciële producten, zoals latex, schuim, margarine, gelatine, legeringen, coatings en dergelijke.

Belangrijke toepassingen van colloïden worden gevonden in de fabricage van technische keramiek, informatiedragers (tapes, disks) en katalysatordragers. Hierbij is er een toenemende vraag naar steeds kleinere deeltjes.

Deze zijn van belang voor katalyse, wegens hun grote oppervlak, maar bijvoorbeeld ook voor de labelling van eiwitten (bijvoorbeeld immunogoud). Daarnaast is er een groeiende belangstelling voor staafvormige colloïden die vloeibare kristallen kunnen vormen.

Wil je er nog meer over lezen, dan kan je dit altijd opzoeken via deze kanalen, en het is een interessant onderwerp waarvan ik zelf nog nooit gehoord had. Je kan ook niet alles weten natuurlijk.

Volgens Rob is één van deze colloïde een vezel, deze bindt zich en slaat neer, zodat het restant kan afgevoerd worden via het spoelproces.

Bovendien heeft het de eigenschap om slijmkorrels te produceren, waardoor de eerste afweer die een vis heeft, namelijk het slijm, een egale en gelijke structuur heeft, die minder toegankelijk is voor aanvallen van buitenaf, zoals bacteriën etc…

De grote eigenschap als je het wil samenvatten is dus eigenlijk het binden van schadelijke metalen die zich in allerlei vormen kunnen vinden in onze vijvers, die nefaste gevolgen hebben voor de koi, en die door de binding kunnen afgevoerd worden. Bovendien versterken ze ook de slijmlaag, wat bijzonder belangrijk is voor de afweer van de koi.

Het is spijtig dat de regen zoveel invloed had op ons gesprek, want interessant was het sowieso, en meer nog, het is niet éénmaal dat ik Aqua Serum gebruikt heb, maar het gespreid heb over een aantal maanden, meer dan een jaar.

De prijs van een bus is zoals Rob aangeeft 42 euro, en ik wil het op deze manier onder de aandacht brengen door het aan te bieden aan een sterkere prijs. Dit kan ik niet door één bus aan te bieden, maar door een grotere aankoop samen te voegen tot een groepsaankoop.

De bedoeling is ook om ervaringen samen te delen, en dit product gedurende enkele maanden te testen, zodat de deelnemers mee kunnen delen of ze ook hetzelfde gevoel delen als ik, namelijk dat ze een verbetering bespeuren.

Dosering

Bij waterbereiding, nieuwe vijvers en water verversen en na het gebruik van medicijnen: 100 ml per 1.000 Liter leidingwater. Voor ontgiften en stimulatie van de slijmhuid: 20 ml per 1.000 Liter vijverwater, iedere 2 weken. Zorg voor voldoende beluchting en/of circulatie tijdens toedienen.

Als je dit even vereenvoudigt kom je op 200 ml. per 10 kuub, iedere 2 weken. Indien we dit gedurende een periode van 3 maanden zouden testen, wat neerkomt op 6 testbeurten, kom je dus op 6 toepassingen of 1,2 liter (halve bus) per 3 maanden per 10 kuub. Een volledige bus per 20 kuub, en tel zo maar verder door.

Mijn aanbieding is de volgende.

Ik wil 50 bussen aankopen zodat ik het prijstechnisch interessant kan verantwoorden. Hiervoor zoek ik dan de juiste kandidaten om mee te testen. Zelf zal ik ook aan de test meedoen, ondanks het feit dat ik het al herhaaldelijk heb toegepast.

De prijs per bus bepaal ik op 35 euro.

Degenen die mee willen doen, moeten de bestelling plaatsen voor 26 september, want dan ben ik terug van vakantie en kan ik de bestelling doorvoeren. Ik vertrek dan naar Japan tot 8 oktober. Intussen kunnen de bussen geleverd worden. Ik kan de eventuele verzending doen na 8 oktober zodat je met de toediening kan starten. Ik zou wel voldoende deelnemers moeten kunnen vinden die mee willen doen, anders heeft het ook geen nut.

Diegenen die meedoen, sturen een mail naar arendonk@interkoi.eu met de volgende gegevens.

- Het aantal bussen. (1 bus = 2.5 liter)

- Kom je het ophalen of moet ik het verzenden. (verzendingskosten NL of BE = 8 euro onder 20 kg)

- Je fakturatiegevens indien ik deze niet heb.

Ik kan er enkel aan toevoegen dat ik het zelf een nuttig product vind, waarvan ik enkel kan omschrijven dat ik verandering zie in het gedrag van de koi en een bepaalde verbetering van het water. Als het product ook doet wat Rob omschrijft is het een minimale investering voor een maximaal rendement.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240