Arie en Ben op bezoek

Arie en Ben op bezoek

Het was voor hun een belangrijke dag...zij kwamen een sanke van Momotaro ophalen vandaag, die toch veel goede kritieken had gekregen tijdens het verblijf.

De koi zaten 5 weken in quarantaine, hebben alles goed doorstaan en indien nodig mogen ze naar hun nieuwe opvangmogelijkheden. Ze mogen blijven zitten tot einde maart, maar dat is de keuze van de eigenaar.

Bekijk hier het filmpje van gisteren.

Deze sanke heeft trouwens veel harten sneller doen kloppen, want blijkbaar ligt dit soort sanke, met dit patroon, goede huidkwaliteit, aannemelijke grootte en uiteraard sterke prijs goed in de markt. Om ze echter aan te kunnen kopen is een ander ding.

Deze sanke heb ik gekozen uit een 30-tal opensales vissen van de veiling van Momotaro. Deze sanke scoorde ontzettend goed in de polls, en misschien had ik deze wel 5 keer kunnen verkopen. Arie was er echter op tijd bij, kocht deze zonder blikken of blozen onmiddellijk aan, en werd bij aankomst goedgekeurd.

We hebben vandaag ook de tijd genomen om ze eens goed te controleren in de bowl en de meetbak. De lengte zat tussen de 54 en 55 cm, en ik heb er 55 cm van gemaakt. Volgens het certificaat was ze 51 cm, en normaal wordt het certficaat gemaakt bij het opsturen. Nog een groei van 3-4 cm na de zware reis en de ontberingen is echter altijd meegenomen.

Eénmaal bij de eigenaar beginnen deze koi pas op te fleuren, te groeien en aan hun body te werken. De mama is de 103 cm grote Yondan Sanke van Momotaro, die ik ooit in het echt heb mogen bewonderen. Ik heb in mijn foto archief nog een foto gevonden van 2008 toen ze samen gezet werd met 2 mannetjes. Dat was één van de vele oyakoi paren dat jaar. Ik heb ze achteraf nog in de wedstrijd tegengekomen in de superbowl, dat was in 2009, en daar heb ik ook nog wat foto's van toegevoegd. Ze is in ieder geval de moeder van deze bijzonder mooie sanke.

Even samengevat kunnen we zeggen dat dit een sanke is die door veel mensen als voorbeeld wordt genomen van hoe een sanke moet zijn, en die alle dromen in zich heeft om uit te groeien tot een goede jumbo koi met veel capaciteiten. Laat ons hopen dat we ze ooit nog eens terug kunnen zien, als ze de kaap van de 75-80 cm heeft bereikt.

Vermoedelijk zet ik morgen een andere sanke uit dezelfde serie in promotie, die volgens ons van zeer goede kwaliteit is, maar daarover morgen meer.

Meer afbeeldingen

Arie en Ben op bezoek: afbeelding 1
Arie en Ben op bezoek: afbeelding 2
Arie en Ben op bezoek: afbeelding 3
Arie en Ben op bezoek: afbeelding 4
Arie en Ben op bezoek: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240