Azukari project definitief gesloten

Azukari project definitief gesloten

Er zijn 18 tosai verkocht en geselecteerd om het jaar 2019 als azukari door te brengen in het luxe complex in opgroei 1.

Het is nu niet meer mogelijk om tosai door te laten groeien, dit om het aantal binnen de perken te houden.

Op de foto’s zie je de azukari die uitverkoren zijn, en die mee zullen werken aan het project azukari 2019 dat we hopelijk met succes zullen afronden, 18 stuks in totaal.

Het is vooral de bedoeling om een redelijke groei te bekomen, maar vooral in combinatie met een goed velletje en het opbouwen van de kwaliteit die we hopelijk vergelijkbaar kunnen maken met de Japanse doelstellingen.

De sterkte in Japan is natuurlijk de onvoorstelbare body en het sterke beni, geflankeerd door waardevol sumi. We gaan ons best doe om dit te evenaren zodat we een perfecte leerschool hebben voor de volgende jaren.

Er zijn enkele primaire doelstellingen die zullen gehanteerd worden. Dat zijn vooral een stabiele temperatuur, een algengroene gecontroleerde omgeving, rust en nog eens rust, en dan nog enkele natuurlijke ingrediënten om de ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Ik heb van de week nog een kort filmpje gekregen van de huidige koi in de winteropgroei, en zoals je kan zien zijn dit geen spinnetjes meer van enkele maanden geleden, maar hebben ze een flinke scheut gekregen en het gevoel is ook goed.

Ik ben wel bijzonder blij met de gekozen selectie, er zitten geweldige exemplaren tussen die bijzonder interessant en hoopvol zijn. Vooraleer ze zullen verplaatst worden, gaan we ze meten en filmen natuurlijk, zodat alle informatie nauwkeurig bijgehouden wordt. Ter info, het leeggelaten vakje is voor de selectie van een ginrin kohaku, dat overgelaten wordt aan ons op de dag van het overzetten.

De datum van overzetten is geprikt op vrijdag 29 maart. Dan zal er een grote verhuis plaatsvinden. Van de 64 tosai zijn er helaas 2 overleden wat het totaal op 62 exemplaren brengt.

Van deze 62 zijn er 33 verkocht en blijven er dus 29 over. Ik heb bepaalde plannen voor de 29 overblijvende, maar dat is voor een ander nieuwsitem.

18 Tosai van de 33 verkochte zullen azukari blijven en enkele ervan zijn er reeds naar huis. Deze mogen nog in Arendonk acclimatiseren tot ten laatste 21 april.

Indien ze dan niet opgehaald zijn zullen ze in de buitenvijvers gezet worden totdat ze worden opgehaald. De reden hiervoor is dat op 25 april de binnenvijvers nodig zijn om de nieuwe koi op te vangen.

Als iedereen zich een beetje aan de regeltjes houdt dan maakt dat mij het leven veel eenvoudiger. Ophalen van koi is ieder jaar een stressvolle bedoening, ik weet dat we erdoor moeten, maar met een beetje goede wil zal alles in orde komen zoals ieder jaar.

Als je alles bekijkt wat er nog onder de knoppen "Japan mudpond" en "koi verkocht mudpond Japan" zit, alles, dan is dat om duimen en vingers van af te likken….of niet ?

Nu voorbereidingen maken voor nieuwe aankopen, want ik vertrek op 9 april voor de volgende delegatie....

Meer afbeeldingen

Azukari project definitief gesloten: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240