Het eendenmeer

Het eendenmeer

Een andere wereld, voor vele koiliefhebbers vermoedelijk bekend, maar voor mij een onbekende faktor, namelijk de karperwereld.

Jan kwam even vanuit de Vlaanders om naar 2 koi te komen kijken die hij wou aankopen in zijn nieuw gebouwde vijver in 2017.

De beslissing werd snel genomen en ik was blij dat deze 2 oudgedienden een nieuw en goed thuis hebben gevonden in een vijver van ik dacht 60 kuub. Vorig jaar kocht jan deze showa van Momotaro.

Maar toen kwam hij trots op de proppen met zijn passie, het karpervissen en al dadelijk liet hij me een boek zien dat iedere karper met foto, naam en bijnaam vermeldde, en waar alles ook netjes in genoteerd en opgeschreven werd…indrukwekkend.

Ondertussen ben ik wat gaan opzoeken op internet over het eendenmeer en dan kom je al gauw wat informatie tegen, en al gauw wordt je gefascineerd door het wereldje eromheen.

Zelf heb ik er weinig affiniteit mee, want de koikarper is toch wel een ander verhaal dan de wilde karper, maar ik weet dat ik veel klanten heb die karpervissers zijn.

Bovendien beweert Jan iedere koi te kennen die gevangen wordt ! Tja...ik ken ook bijna iedere koi persoonlijk en door de jaren herken ik ook nog veel koi, maar of ik karpers zou herkennen dat weet ik niet !!!

Uit interesse heb ik een filmpje bekeken en er een deel van op mijn YouTube kanaal gezet om te laten zien hoe deze karpervissers omgaan met hun geliefkoosde karpers…bijzonder interessant.

De info via internet geeft het volgende beeld:

Het Eendenmeer is een 10 hectare grote zandwinningsplas, ontstaan tijdens de aanleg van de R4. Gelukkig ligt die snelweg op een afdoende afstand zodat je er vissend aan het Eendenmeer weinig last van hebt.

In het midden van de plas bevindt zich een groot, sterk begroeid eiland, bewoond door honderden eenden en ganzen. Het water heeft zijn naam dus niet gestolen. Toen de plas in 2009 zonder beheer kwam te zitten heeft het VBK het water in handen genomen.

Wij (Jan van Calenberg en Wim Vervaet) zijn het bestuur van onze vereniging nog altijd dankbaar voor de kans om met ons twee het beheer van het Eendenmeer op ons te mogen nemen.

Het Eendenmeer heeft een gemiddelde diepte van rond de 6 meter met putten tot maximum 9 meter. Verspreid over het water zijn er meerdere plateaus, richels en bultjes te vinden die het bevissen meer dan waard zijn.

Over het water verdeeld zijn er in totaal 11 stekken die allen een beschrijving kregen die in het 20 jarig jubileummagazine te vinden is. Onderaan deze pagina vind je ook het plan van het Eendenmeer. Vanaf 2014 dient er een waarborg betaald te worden van 40 euro voor de sleutel van de slagboom.

Meer info: op de website van het eendenmeer

Bovendien heb ik enkele foto’s toegevoegd van het boek dat Jan trots liet zien met alle namen van de karpers met bijhorende info.

Tegelijkertijd kreeg ik nog het bezoek van enkele klanten die het aanbod van de ginrin kohaku voor 150 euro die er nog over waren hadden gelezen en er gebruik van hebben gemaakt.

Op deze manier wordt mijn promotievijver toch langzaam leeggemaakt, en wordt er gelukkig langzaam plaats geruimd voor onze nieuwe kleppers…De promotievissen zijn ondertussen van de website verdwenen zoals je kan zien.

EXTRA INFO

Morgenavond komt de Chlorella 10 kg drijvend binnen. Ik zal de nodige zakken opsturen die in backorder stonden. Mag ik de mensen die nog een bestelling moeten komen ophalen verzoeken om het nu te komen ophalen. De bestellingen zijn nu volledig.

Meer afbeeldingen

 Het eendenmeer: afbeelding 1
 Het eendenmeer: afbeelding 2
 Het eendenmeer: afbeelding 3
 Het eendenmeer: afbeelding 4
 Het eendenmeer: afbeelding 5
 Het eendenmeer: afbeelding 6
 Het eendenmeer: afbeelding 7
 Het eendenmeer: afbeelding 8
 Het eendenmeer: afbeelding 9
 Het eendenmeer: afbeelding 10
 Het eendenmeer: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240