Back to Business

Back to Business

Het was een vermoeiende en stressende week die veel van mijn tijd in beslag nam, maar het ergste is achter de rug en we kunnen opnieuw met volle moed verder.

Voor de mensen die ik niet heb kunnen antwoorden deze week, of waar ik weinig tijd voor had, mijn verontschuldigingen, het waren toestanden die nu eenmaal moesten verwerkt worden en waar jullie uiteraard niets aan kunnen doen.

Je hebt nog een hele resem informatie van mij te goed van de koi die donderdag avond aangekomen waren, en gelukkig heb ik er nu weer tijd voor. Zo komen de koi aan als de boxen juist zijn opengemaakt, en je ziet dat ze in principe geen problemen hebben na hun reis, alhoewel we dit nooit goed zullen kunnen inschatten !

Waarom doen we eerst alle boxen open ? Om als eerste te kunnen zien of er zich koi met problemen tussen bevinden zodat we deze als eerste kunnen bowlen. Het gebeurd hoor, het is mogelijk dat er een koi een kieuwbloeding heeft gehad of dat er een koi op zijn zijde ligt, en dan kan je zo snel mogelijk ingrijpen.

Als ik deze selectie weer bekijk dan stel ik mij de vraag of het verstandig is om de lat telkens hoger en hoger te leggen zonder dat ik fouten maak. Ik begrijp bijzonder goed dat het aanbod momenteel hoog gegrepen is, en dat er helaas veel mensen moeten afhaken.

Het is mijn wens om dit soort koi te blijven importeren, maar ik ben op dit moment niet zeker of het de juiste keuze is. Het prijskaartje liegt er niet om en ik heb het gevoel dat ik misschien een belangrijke klantengroep links laat liggen.

De periode die nu komt is een periode van bezinning en misschien moet ik mij volgend jaar opnieuw aanpassen om een stapje terug te doen. Maar dat is voor volgend jaar, laat ons nu nog even genieten van het huidige aanbod.

Laat ons nu even de koi overlopen, waarvan je gisteren de sublieme chagoi hebt kunnen bewonderen…wat een bakbeest. Hier praten we niet over een grote koi, absoluut niet….hier praten we over een jumbo koi waarbij niet enkel de grootte een doorslaggevend aspect is, maar die bovendien kan bogen op een geweldige kwaliteit en geloof me dat is wat anders dan een grote koi !

De enige chagoi die in zijn buurt kan komen en die ondertussen ook een eind in de 80 cm is, zoniet over de 90 misschien is de jumbo champion van Martin die ook van dezelfde kweker is, Takigawa, en die zoveel bewondering oogste tijdens het watergala 2016.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze onmiddellijk naar haar nieuwe verblijfplaats zou gaan, maar nu toch een korte periode bij Interkoi zal rondzwemmen. Wie dit schepsel wil zien moet ervan gebruik maken de komende weken om te genieten om deze topper vooraleer ze naar haar 120 kuubs vijver toegaat. Profiteer ervan, want ik vermoed dat ze niet meer zal te zien zijn eens ze verhuisd is.

Nu wel even de andere koi die aangekomen zijn niet vergeten, want dat zijn zeker niet van de minste. Ik zal dan ook een klein overzicht geven van de vele filmpjes die ik heb gemaakt. Laten we beginnen met het begin !

Dit zijn 2 showa die ik begin dit jaar, april gekocht heb als jumbo tosai op de veiling van Momotaro. Vooral de bloemetjes showa steekt mijn ogen uit, een kindai showa die me zeker bekoort en waar je in de toekomst wel eens bijzonder veel plezier van zult kunnen hebben. Goed gekozen Luc !

Showa SH V17 4149 bij aankoop

Showa SH V17 4137 bij aankoop

De tweede bowl liegt er niet om. Een tancho en een sanke die ik op de valreep nog wist aan te kopen. Hier zijn weinig woorden voor nodig, en buiten het prijskaartje mankeert er weinig aan.

Dan naar het kleinere grut. Dit zijn de doorgeselecteerde ogon van de serie die wij vorige keer op de kop getikt hebben. Deze zijn echter allemaal al verkocht.

Dan naar het vervolg maar dan niet van Momotaro, maar van Takigawa San. Het bedrijf staat op het punt overgenomen te worden door zijn zoon, en dat laat een iets betere communicatie toe.

Takigawa San zelf was niet eigen met Internet en zeker niet met sociale media, maar zijn zoon spreekt behoorlijk engels en zal in de toekomst het vaandel overnemen. Of je deze 2 ogon nu graag ziet of niet, één ding is zeker…ze worden bijzonder groot…

Ik had een filmpje van de chagoi bij aankomst naar de zoon van Takigawa gestuurd en dit was zijn antwoord: "I watched a video. I seemed to have arrived safely and I was relieved. Thank you so much Mr. Olav and Inter Koi."....mooi toch of niet ?

.

Mijn lievelingssanke bevind zich in deze zak. Daisuke vind de 3-staps een topper van formaat, ik val weer op het bloemetjespatroon en kwaliteit van de andere sanke….keuze moet er zijn, en ik heb nu eenmaal mijn eigen stijl.

Op naar het volgende duo. Hier bevind zich de sanke met de staart die is gedraaid. Deze sanke kocht ik ook als tosai in april aan en de staart is helaas gedraaid. Wie zich hier niet aan zou storen, heeft de mogelijkheid om toch een sanke met veel potentie aan te kopen. Het euvel valt niet erg op als ze zwemt, maar het is er nu eenmaal en je moet ook deze koi een kans geven op een goed leven, of zie ik dat verkeerd ?

Een sanke en een ginrin, beide krijgen van mij een dikke 10. De sanke is gegarandeerd een toekomstige belofte en de ginrin is een koi die ik zelf heel graag zie. Ik hou nu eenmaal van de ginrin kohaku van Momotaro en de betere die aangeboden worden zijn nu eenmaal te duur. Dit was de enige die ik aan kon kopen !

Nog wat kleiner spul. Hierin bevinden zich de tancho showa en een showa die ik als eerste aankocht toen ik in Japan was. De 3 ginrin kohaku heb ik ook weer voor mezelf verkocht en waren schaamteloos duur, niets aan te doen, het is dat of ander niets !

Dan even naar het wonder van de dag. Wat moet ik hier nog aan toevoegen ? HolyShit is een mooie naam vind ik, en ik kan hier weinig woorden aan toevoegen. Een nisai van 65 cm met een kop als een stier een bouw die aan niets te wensen overlaat…moet er nog zand zijn !

Nog 2 tosai van april waarbij ik een geweldig goed gevoel heb. Ik kan ze nog als tosai laten zien, misschien vinden jullie dat wel plezierig.

Kohaku KO V17 434

Kohaku KO V17 413

De laatste koi van het moment. Tja…probeer ze maar te pakken krijgen. “Ik ga voor kwaliteit” hoor ik telkens rondom mij zeggen, maar wat doe ik dan ? Ik ga al 10 jaar voor kwaliteit, mag ik dat ook eens vermelden ! Het verschil is dat ik het niet alleen zeg, maar ook doe, en dat kan je met deze kanjer toch niet ontkennen, wel ?

Zo, dit was dan een kort overzicht van het geweld dat naar Arendonk is gekomen en dat je kan bewonderen. hier nog even de vijver na het overplaatsen.

Zo, dan is mijn offday van gisteren hopelijk weer goedgemaakt door deze lange reportage met een arsenaal aan hoogwaardige koi !

Meer afbeeldingen

Back to Business: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240