Kibbelingen op het menu

Kibbelingen op het menu

Ik was nog maar pas aan het werk of ik werd al verrast met een portie heerlijke kibbelingen waar ik geen neen tegen zeg, en Johnny ook niet….lekker hoor !

Het was ook tijd voor een paar kleine werkzaamheden, en dan ben je blij dat je kan rekenen op goede vrienden. Het zijn de kleine dingen die het hem doen…het aanpassen van het hekwerk, het vullen van de openstaande spleten van de rand etc…

Je bent blij dat je mensen kent die hier handig in zijn, want dat ben ik helaas niet. Tussendoor was het toch even plezierig om enkele koi te bowlen, te meten en te evalueren.

De vijvers zijn ondertussen goed gevuld, er is een rijk gamma aan goede en degelijke koi te bewonderen. Ik moet zeggen dat ik bijzonder trots ben op het assortiment dat ik momenteel heb rondzwemmen.

Het is niet één koi die er bovenuitspringt, maar het zijn allemaal bovenuitspringers in mijn ogen. Een klein overzicht is dan ook je deel van de beleving.

De narita delegatie oftwel de 2 kohaku die ik tijdens mijn koihunt in oktober aankocht bij Narita. Nog steeds bijzonder aantrekkelijk. Buiten de goede groei is de kwaliteit niet veel veranderd, ze blijven top, weinig aan af te keuren.

Zelf heb ik een zwak voor de man die toch een persoonlijke uitstraling heeft, en de vrouwelijke kohaku moet je eigenlijk bewonderen als ze 75 cm is. Gelukkig gaat ze naar een plaats waarvan ik weet dat ze goed verzorgd wordt en waar ik zeker van ben dat ik ze in de toekomst nog zal kunnen bewonderen en een update van kan tonen.

Nog van Narita aangekocht, maar dan in het voorjaar als tosai, deze 3 kohaku van Matsue. Nog steeds danbare vissen om te zien.

En geloof het of niet, dit is ook een Narita aankoop, maar dan een showa van Isa, de enige die ons eigenlijk kon bekoren toen we het event bijwoonden. Toekomst is zijn naam, en wij hebben hoge verwachtingen van deze showa.

Een duo van Sakai FF beide rond de 57 cm en ze laten nog niet het ware gelaat zien. Niet erg, want volgend jaar zullen ze een ware evolutie veroorzaken, en menigeen verbazen.

Het neusje van de zalm is toch wel deze showa van Ueno. Het is moeilijk te omschrijven wat deze showa in petto heeft, maar met een goede begeleiding zou dit wel eens een schot in de roos kunnen worden. Super huidkwaliteit met een onvoorspelbaar patroon. Om je duimen en vingers van af te likken.

Johnny kwam zijn keuze maken uit het ogon geweld. Ze doen het bijzonder goed, deze bijna wit uitziende koi momenteel. De febele kleur geel is nog lichtjes aanwezig en dat zal vlug veranderen als ze buiten gaan, maar binnen worden ze nu eenmaal witter en witter. Zelf heb ik er geen problemen mee, maar de mensen moeten zich wel bewust zijn van het feit dat ze geler zullen worden.

Tenslotte nog een overzichtsfilmpje van de nieuw aangekomene. Nog wat onwennig en onbeholpen, maar dat zal snel veranderen. Het duurt gewoonlijk een week of 2-3 en dan word het gedrag normaal.

Rudy is trots op zijn nieuwe aanwinst de ginrin chagoi die hij vorige week mee naar huis nam. Hij vind het plezierig om een filmpje te tonen met zijn onderwatercamera en trots zijn aanwinsten van dit jaar te laten zien. Ze doen het zo te zien geweldig.

Even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur…

Meer afbeeldingen

Kibbelingen op het menu: afbeelding 1
Kibbelingen op het menu: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137