Beide showa, totaal verschillend

Beide showa, totaal verschillend

Dat showa één van de populairste koi is, is algemeen geweten. Vooral bij de beginnende koiliefhebbers is het de uitgesproken favoriet voor de kohaku en de sanke. Tenminste wat betreft het gosanke aanbod. 

De koi die gisteren opgehaald werden zijn 2 showa, maar dan van een totaal andere orde. De ene etaleert het sumi, het kenmerk van showa want het is tenslotte een zwarte koi, bij de andere overheerst wel degelijk het shiroji en je kan dus wel degelijk spreken over een kindai showa.

Ondanks het feit dat de kweker vooral gekend is voor hoogwaardige kohaku en sanke, is dit een showa uit de stal van Genjiro. De heer Takashi Kobayashi, de huidige eigenaar, is een fokker van de vierde generatie. Wat weten we over deze kweker ?

Zijn overgrootvader, de oprichter van Genjiro Koi Farm, fokte uitstekende Koi. Kohaku van topklasse in Japan heeft zijn groeikarakter geërfd van Sensuke Kohaku en zijn diepe, prachtige rode kleur van Tomoin Kohaku. De Sensuke Kohaku en Tomoin Kohaku zijn beide afkomstig van Genjiro Koi Farm. 

stamboom

sadazo sankeDeze Koi waren de voorouders die hebben bijgedragen aan de productie van Tomoin en Sensuke. Genjiro Kohaku wordt in dit opzicht erkend als een van de oorsprong van de Kohaku-bloedlijn. Ook in de productie van Taisho Sanke bezit Genjiro Koi Farm een ​​pure "Sadazo Sanke" die vele generaties Koi heeft voortgebracht gedurende de 36 jaar dat de familie Kobayashi hem in zijn bezit heeft. Sadazo Sanke is een van de drie beroemde Sanke-bloedlijnen samen met Jinbei en Torazo.

Het is zeer waarschijnlijk dat Genjiro de enige fokker is die het zuivere bloed van Sadazo Sanke als ouder gebruikt. Het is dankzij de zuiverheid van deze bloedlijn dat de Sumi- en Hi-kwaliteit beide eersteklas zijn. Takashi heeft ook een aantal hoogwaardige Hikarimono-ouders van zijn vader (Hirokichi) overgenomen en fokt de Hikarimono-variëteiten Kujyaku en Matsuba. In feite was Hirokichi, de vader van Takashi, verantwoordelijk voor de stabilisering van Yamabuki Ogon.

Het is altijd interessant om informatie te leren over de kwekers. De donkere showa echter komt uit de stal van Sakai FF die meer en meer op de voorgrond treed met showa de laatste jaren; Was het vroeger vooral sanke en kohaku, nu komt daar toch regelmatig meer showa bij kijken.

showa van sakai ffIk heb reeds meerdere showa van Sakai FF aangekocht en ik moet eerlijk toegeven dat ik ze best kan appreciëren. Ik heb er niet veel meer zwemmen, maar een paar dagen geleden heb ik deze showa nog zien rondzwemmen die me zeker en vast bekoorde.

Je kan hier spreken van diep sumi en sommige partijen met kage-achtig sumi, wat altijd een speicale uitstraling geeft dat ik persoonlijk graag zie. Ik weet niet wat dit in de toekomst zal doen, gedeeltelijk wegtrekken of helemaal inklaren, het is een open vraag.

Wat ik wel weet is dat het sumi ontzettend lakzwart en intrigerend is. Dat kan je ook terugvinden op de laatste showa van Sakai die ik nog heb rondzwemmen. Het is altijd de moeite om deze in de bowl te zien, het zijn aantrekkelike koi waar veel koiliefhebbers toch van houden.

Mij maakt het niets uit of ze veel zwart of veel wit, weinig rood of veel rood hebben, ik kijk altijd per koi en bekijk de persoonlijke uitstraling in zijn geheel. En het blijft moeilijk om voor iedereen de koi van zijn dromen te laten zien. Gelukkig blijven de meningen verdeeld, anders zou het een saaie boel worden.

Nog even meedelen dat ik het volgend weekend NIET open zal zijn. De Belgische koishow vind plaats op zaterdag 20 en zondag 21 april in Afflighem en ik zal daarr op zaterdag aanwezig zijn samen met André. We hebben een stand waar je ons kunt bezoeken. Je bent uiteraard altijd welkom. Ik heb er een plattegrond van de koishow bijgedaan zodat je kan zien waar je ons kan vinden. Stand nr. 5.

plattegrond BKS

 

Meer afbeeldingen

Beide showa, totaal verschillend: afbeelding 1
Beide showa, totaal verschillend: afbeelding 2
Beide showa, totaal verschillend: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml