Veiling Interkoi is in de eindfase

Veiling Interkoi is in de eindfase

Woensdag avond 19.00 uur zullen de koi automatisch verdwijnen met een Interval van 3 minuten. De laatste 20 seconden zal het actieve vak met de koi in het rood oplichten om je aandacht te blijven trekken. 

Er werden een aantal koi geselecteerd van de populaire Pineapple Queen 97 cm ondertussen van Benedict Campos. Deze Oyakoi oogst ontzetttend veel succes  en behaalde onlangs op de AJKS nog de Best in Variety Champion prize A ginrin 90 Bu.

De selectie die André gemaakt heeft, was op het ogenblik dat ze juist uit de mudpond kwamen, waarbij uiteraard ook het voordeel van de eerste keuze belangrijk is. Ze zijn vrij laat geborden. Ze zijn nog maar 7 maanden oud en gemiddeld 25 cm. 

Maar bekijk deze kwaliteit. Je zult ze zelden vinden en bovendien werden ze voor 90% vrouwelijk gesext. Uiteraard vind je hier het oog van de persoon terug die deze koi selecteert, en die hoeft zich niet meer te bewijzen. Zijn stempel wordt nu gedrukt op de bouw, huidkwaliteit en patroon, waarbij patroon uiteraard belangrijk is, maar ondergeschikt aan de huidkwaliteit en de bouw.

Het zou een plezier zijn mochten we deze ginrin sanke en kohaku kunnen thuisbrengen bij bekwame koikichi die samen met ons een vervolg kunnen breien aan de ontwikkeling van deze prachtexemplaren.

Ja, ik hoor het gejammer uit het verleden al weer de kop opsteken: "ik hou niet van ginrin." Dit was vroeger aannemelijk maar die tijd is al lang voorbij. Bekijk deze jonge koi eens goed en ontdek de kwaliteit. Het zijn in één woord prachtigexemplaren en het zou nog mooier zijn als we een paar exemplaren op een koishow volgend jaar zouden kunnen presenteren.

selectie koiIk zou zeggen doe je best. Mijn handen jeuken helaas om er zelf aan te kopen, maar ik moet spijtig genoeg afscheid nemen, daar is niets aan te doen. Een aantal kohaku van Matsue zijn ook aan de veilinglijst toegevoegd en ook allemaal persoonlijk geselecteert. Geen online shopping waarbij je niet echt kan oordelen over de kwaliteit, maar persoonlijke evaluatie, en daar zouden we terug naartoe moeten gaan.

Het is een moeilijke stap, dat weet ik, want de tijden zijn veranderd. Er is een bepaalde verloedering opgetreden, wat ik persoonlijk zonde vind, maar de tijd zal het leren. Wij als Interkoi gaan er in de toekomst vooral op uit om persoonlijk de koi te selecteren. 

Tijdens de Belgische koishow waar wij uiteraard aanwezig zullen zijn, zal ook de veiling van Momotaro actief zijn. Het is een live auction, maar we hebben onze mensen daar ook zitten en we proberen het zoveel mogelijk op te volgen. Hieronder kan je de koi bekijken.

Momotaro online veiling op 18 en 19 april.

daisukeDaisuke zei hier het volgende over: "We zullen voornamelijk hoogwaardige tosai van Pineapple Queen veilen, een zeer beroemde Momotaro Ginrin kohaku die zoveel grote prijzen heeft gewonnen en een maat van 97 cm, wat een verbazingwekkende maat is voor Ginrin kohaku. Deze zijn eerst gefokt uit de Pineapple Queen oyakoi en gekruist met Sakai Sanke, dus we hebben kohaku, Sanke, Ginrin kohaku en Ginrin Sanke. we hebben echt succes met het fokken met haar!! 

 

Meer afbeeldingen

Veiling Interkoi is in de eindfase: afbeelding 1
Veiling Interkoi is in de eindfase: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Bizar weer wat er aangeboden word op de Momo auction. Zullen weer duur gaan , ondanks de wat mindere economische periode in China.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml