Beoordeel de winnaar van de Ojiya Koi Show

Beoordeel de winnaar van de Ojiya Koi Show

Vermoedelijk al door velen gezien, en iedereen weet wie de winnaar is geworden van de Ojiya Koi Show, maar wat vinden jullie ervan ?

Ik heb helaas nergens geen filmpje kunnen vinden van de koi die gewonnen heeft. Wat ik weet is dat ze 7 jaar jong is, en 87 cm. Waarom vraag ik dit ? Een sanke wordt, terecht of onterecht door weinigen gerespecteerd. Het is vooal als men verder in de hobby zit, dat men de pas de sanke gaat appreciëren. Ik ben benieuwd wat jullie van deze sanke vinden.

Taniguchi staat hoog in het vaandel tijdens onze volgende Japantrip, en ik weet dat er veel mensen benieuwd zijn naar de tosai die begin dit jaar zijn aangekocht door ons. Ze hebben hard onder vuur gelegen, maar wij hebben deze aankopen geen 100 maar 200% verdedigt.

Het is voor ons dus even belangrijk om goede resultaten te kunnen tonen. Zelf zijn wij nog nooit zo zeker geweest dat we één van de beste selecties hebben aangekocht, die we ooit aangekocht hebben, en wij gaan met vol vertrouwen naar Taniguchi San.

Ik heb nog een filmpje gevonden van de nisai en sansai die ook gekozen werden als Tosai, en die nu als nisai/sansai werden gefilmd. Het is dit wat ik voor ogen heb, en het is dit wat ik wil tonen aan de klanten die toch vertrouwen hebben gehad in ons oordeel.

Mijn persoonlijke bedoeling is om nu proberen een aantal nisai/sansai naar Arendonk te brengen die prijstechnisch haalbaar zijn. Ook zal ik opnieuw proberen om een groot aantal tosai aan te kopen, maar wel met de bedoeling om deze te laten overwinteren. Hier hebben wij zeer dankbare ervaringen mee gehad vorig jaar.

Geniet van dit filmpje

De onlangs geposte nieuwsitems over de azukari koi, heeft blijkbaar veel stof tot nadenken doen opwaaien. Persoonlijk voel ik dat er een soort wrange smaak in je mond komt als men praat over de kwekers in Japan. Ik moet dit toch enigszins ontkrachten, want ik ben bijna zeker dat ze, wat betreft interkoi, hun volledige medewerking hebben verleend om het probleem mee te helpen oplossen. Ook de klanten die dit het laatste jaar meegemaakt hebben, mogen denk ik zeggen dat alles naar best vermogen toe is opgelost.

Je moet er niet bij vergeten te vermelden dat het de taak is van de dealer om te proberen een oplossing te bieden die zowel de klant, als de kweker kan aanvaarden. Wij fungeren in principe als draaischijf en moeten beide partijen proberen te dienen. Ik vind het mijn taak om mijn klant optimaal te verdedigen, maar ik moet ook rekening houden met de kweker. Het zijn echt geen monsters, maar over het algemeen hardwerkende mensen, en ik blijf geloven in de integriteit van deze mensen, anders kan je beter stoppen met deze handel.

Wat ik deze reis dan ook ga proberen te doen, is een goede afspraak te maken over Azukari koi. Ik zal proberen om hun standpunten zo goed mogelijk op papier te zetten, maar tevens ook de best mogelijke afspraken te maken, om in geval van verlies, een gezond evenwicht te bekomen tussen verlies en vergoeding.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240