Bewust weinig succes bij Momotaro veiling

Bewust weinig succes bij Momotaro veiling

Ik ga de kwaliteit van de koi niet verloochenen, want er zitten bijzonder mooie koi tussen het aanbod. Het probleem dat zich stelt is dat ik mijn zinnen heb gezet op iets anders, alhoewel ik niet weet of het haalbaar is.

Er zijn veel goede mannelijke kohaku voorgesteld op de veiling van Momotaro, en bovendien redelijk veel tosai die als vrouw worden voorgesteld, maar niet gegarandeerd. Ervaring leert me dan dat het dikwijls mannelijke koi zijn. Is dit verkeerd ? Neen, niet verkeerd, maar verkooptechnisch een klein probleem.

Dat is ook één van de redenen waarom ik dit jaar gegokt heb op het kleinere spul. De kans dat er meer vrouwelijke koi zijn is aanzienlijk aanwezig, want ook in Japan kunnen ze het dan eigenlijk nog niet zien. Op dit ogenblik zijn de tosai tussen de 35-40 cm en is er een bedrieglijke aanduiding die zegt dat het vrouwelijike tosai zijn, maar niet gegarandeerd, en ik weet wat dat inhoud !

In ieder geval heb ik niet echt meegedongen naar een selectie om de 2 volgende redenen. Ten eerste komt er nog een veiling van Momotaro en voel ik dat daar meer de koi aanwezig zullen zijn waar ik een oogje op heb, en ten tweede worden er op dit ogenblik bij Sakai FF een reeks bijzonder hoogwaaridge koi aangeboden, waar ik mijn zinnen op heb gezet. Het zal moeilijk worden, dat heb ik nu al in de gaten, maar ik ga de kans niet laten liggen.

Wat me wel gelukt is gisteren op de veiling van Momotaro is een box kohaku aan te kopen voor Interkoi Nederland. Johan vind het geweldig om tosai te laten opgroeien, voelt zich daar goed bij en heeft ook een grandioos succes met deze formule.

Het is me ùet veel moeite gelukt om een succesvolle box  van 30 kohaku met een onweerstaanbaar beni aan te kopen, dat veel mensen zal bevallen. Ze zijn  momenteel tussen de 20 en 25 cm en zullen einde april, begin mei binnenkomen. Wees er dus als de kippen bij als je een kohaku wil reserveren bij Johan.

Gisteren ging ook de formidabele sanke van Ben naar zijn nieuwe verblijf. Dit is vermoedelijk de laatste keer dat ik er een filmpje van heb gemaakt, met achteraan het filmpje haar verkenning van de nieuwe vijver. (helaas weer verticaal gefilmd !) Het blijft een grandioze sanke en ik heb het gevoel dat ze nog enkele jaren veel plezier kan bezorgen aan de nieuwe eigenaar...

SMEKEND VERZOEK

Er is me veel duidelijk, maar voor de zekerheid zou ik willen vragen aan die klanten die van plan zijn om zaterdag of zondagmorgen hun koi te komen ophalen, even door te geven of ze komen of niet, zodat ik alle dozen kan klaarzetten. 

Daarom graag een mailtje met je bevestiging en ook de vermelding van de codenummer van je koi die meegenomen worden. Ik weet dat het een drukke dag gaat worden, laat ons proberen om ons wat aan de corona maatregelen te houden, en bevestig of mail me even je komst met de code nummers van de koi. Niet per messenger aub !

Het meeste heb ik op een rijtje, maar een bevestiging zorgt voor zekerheid.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml