Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers

Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers

Het is altijd een plezier om bij Takigawa San op bezoek te gaan.

Niet dat ik er veel koi koop, maar omdat het zo een aardige man is, altijd lacht, altijd vriendelijk, en ik heb het gevoel dat hij bijzonder correct is. Niet dat de anderen dit niet zijn hoor, dat durf ik niet beweren, maar soms weet je wanneer je goed zit. Wist je trouwens dat de eerste koi die ik ooit kocht, een box van Takigawa was ? Dit is alweer een eeuwigheid geleden.

Hij behoort dan ook tot de kwekers waar ik een koi koop uit de duurdere regionen, zoals wolverine toendertijd. Ik heb er nu nog 2 koi van zitten, namelijk deze showa die mogelijk naar Duitsland zal gaan, en deze goshiki waar ik blijkbaar geen klant voor vind. Zonde van de koi, want het is een plaatje om te zien zwemmen.

Omdat er meerdere mensen zijn die willen kennismaken met de omgeving, heb ik de tijd genomen om af en toe een filmpje te maken, en deze nadien aan elkaar te solderen, zodat je een indruk krijgt van het Japan in het binnenland. Wat er misschien opvalt zijn de electrische bekabelingen die allemaal bovengronds liggen.

Nu kan je denken dat ze niet weten dat ze die onder de grond kunnen steken, nee hoor, ze zijn handig genoeg, en ze hebben ook genoeg mensen die het kunnen doen, maar het heeft een andere reden. Ik zal het nog even voor mezelf houden. Het is niet zo moeilijk, maar misschien weet iemand anders het wel. Zet het maar hieronder in de reacties.

Als je goed oplet zie je ook de vele bonsai her en der in de kleine tuintjes. Dit is algemeen in heel Japan te zien. In veel tuinen op kleine plaatsen, bij de ingang van een huis, overal zie je prachtige bomen, pinus, taxus, als het maar kan geknipt worden, hebben ze een schaar in de hand. Maar ja, dat wisten jullie vermoedelijk al. Als ze een boom bij de ingang hebben staan, hebben ze graag dat deze boven de ingang groeit, en zo wordt hij dan ook gesnoeid.

Op het einde van het filmpje zie je mijn lievelingsmudpond, de verblijfplaats van Virgin. Als ik me niet vergis heeft hij nog 3 mudponds meer boven op die berg liggen. Begrijpelijk dat ik nu mijn jumbo Virgin ook even ga tonen, want die zie ik ieder jaar maar één keer. Het is een formidabele reus geworden. Ze mag nu nog één jaar in de mudpond blijven, en dan moet ze naar huis komen, tenzij ze verkocht wordt.

Ze zit op schema en zal volgend jaar 90 cm bereiken, een grootte die ongewoon is. Er wordt veel gepraat over 90 cm, en iedereen heeft koi van 90 cm, maar neem van mij maar aan dat het zelfs voor Japanse begrippen nog altijd een zeldzame koi is.

Takigawa San blijft erbij dat ze 95 cm kan worden, en dat zou geweldig zijn. Ik hoop wel dat ik er een goede thuis voor kan vinden. Ik heb ze samen met Takigawa San goed bekeken, en zijn het er samen over eens. Hij had het laatste storende hi patroontje verwijderd, maar het is helaas teruggekomen. Hi hi patroontje op het hoofd aan de linkerkant zal ook verwijderd worden. Het sashi dat er helaas is, is minder geworden, maar zal vermoedelijk niet helemaal verdwijnen. Of het nog storend is als de staart opgedikt is lijkt me nog de vraag, want de koi heeft zo een ontzagwekkende uitstraling dat dit eigenlijk nog maar een bijkomstigheid is.

Zoals ik al zei, de pluspunten van deze koi, zijn de hoogstaande huidkwaliteit met als summum, de zuivere kop met een perfect shiroji en de verleidelijke ogen, het speels patroon, dat misschien niet geschikt is om GC te spelen in Europa, maar wat kan mij dat schelen, en zijn enorme staartpartij die zeldzaam hoog is, en langzaam begint op te dikken totdat je een kolos van een koi krijgt.

Op het filmpje zul je ook een beetje het kleurenspel al in de bomen zien, of de herfstkleuren. Ik ben bang dat dit echter niet zo duidelijk zichtbaar is. Ik weet niet wat ze bij YouTube aan het doen zijn, maar volgens mij is de kwaliteit van de video's behoorlijk achteruit aan het gaan om plaats te besparen op hun servers. Mijn video's zijn nog altijd HQ video's, maar ze worden bij YouTube geimporteerd in flash om ze te tonen, en ik denk dat ze daarmee knoeien.

Het is nu 10 uur s'morgens, maar 2 uur s'nachts bij jullie. Je zult het nieuwsitem pas lezen over enkele uurtjes. Ik zal de prijzen van de koi die in promotie staan nog aanpassen tot 12 uur s'middags jullie tijd (8 uur hier), en om 13.00 uur sluit ik de promoties.

Als er nog wensen zijn, stuur me dan een mail, en ik zal zien wat ik nog kan doen, want morgenvroeg ben ik terug op weg naar huis. De vissen worden volgende week al verscheept, en ik laat ALLES naar huis komen, buiten Virgin.

Wel heb ik besloten om vanaf volgend jaar iedere keer naar de veiling van Momotaro te vliegen voor enkele dagen en mij te specialiseren in het kopen van veilingvissen. 80 tot 90% van die vissen zijn van supergoede kwaliteit. Het is "the top of the bill", en zelfs de opensales vissen zijn meer dan goed. Ik ben nu al 10 maal naar japan geweest om koi te kopen, en je kan niet beter kopen dan de koi van de veiling Je moet wel de kat uit de boom kijken en een goed oog hebben voor de betere vissen, maar ik durf ondertussen te zeggen, dat ik dat wel heb. Geluk is natuurlijk ook iets wat je nodig hebt, want er zijn meer kapers op de kust.

Indien er mensen zijn die dit graag een keer meemaken, of een koi op de veiling kopen tijdens een minitrip, dan mogen ze zich opgeven voor begin volgend jaar. De eerste veiling zal vermoedelijk in februari zijn. Ik heb er al een deel van gezien, en ik beloof je dat het spetters zal geven. Zo gauw ik tijd heb, zal ik mijn zoon vragen om een programma te schrijven voor de website, waarin je onmiddellijk kan zien wat een koi je kost op de veiling, als je die via mij inkoopt. Geen geharretak over de prijs, zuivere aankoopcondities met 3 opties, en nog enkele extra's die kunnen besproken worden.

Lion Queen de showa en Love Queen de kohaku zijn spectaculaire oyakoi die het laatste van hun tong nog niet hebben laten zien. Tijdens een trip zal ik ook altijd een bezoek brengen aan Taniguchi en Takigawa. Het is ongeveer een kleine 2 uur rijden naar Taniguchi, en dan nog eens 45 minuten naar Takigawa. Op speciaal verzoek zou eventueel een bezoek aan Yamatoya, Matsue, Okawa, Tamaura of een andere nog ingepland kunnen worden, maar zelf koop ik niets meer bij deze kwekers. Dat heeft niets met kwaliteit te maken of dat ik iets tegen deze kwekers heb, integendeel, maar dat heeft met principes te maken. Ik wel me specialiseren in 3 kwekers omdat je zo ook een bepaalde relatie met hen opbouwt. Zijn er dan problemen, dan staan deze kwekers ook nog open om de pijn te verzachten bij een ongelukje. Het is dan ook logisch dat ik bij kwekers blijf waarvan ik weet dat ze het hart op de goede plaats dragen. Ik wil natuurlijk ook niet in de weg staan als iemand anders een koi van een andere kweker wenst aan te kopen.

Indien men een Sakai vis wil aankopen, geef ik de raad om contact op te nemen met Jochim van t'Viske. Hij is voor mij de ambassadeur van Sakai SFF voor de aankoop van koi, heeft het goede oog voor Sakai vissen en behandelt zijn klanten zoals het hoort. Het zal ook nooit een probleem zijn als je via mij een vis van Sakai wil aankopen, maar ik ga dan altijd via t'viske. Dat is in het verleden ook al meermaals gebeurd, en altijd correct verlopen. Ik denk dat dit voor iedereen een duidelijke politiek is.

Ik ben ook blij om te zien dat ik gisteren 950 unieke bezoekers heb gehad op de website, een record tot hiertoe. Oeps, ik moet er nu mee stoppen want dit is een lang nieuwsitem geworden....

Meer afbeeldingen

Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 1
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 2
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 3
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 4
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 5
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 6
Bezoek aan één van mijn lievelingskwekers: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137