De laatste uren

De laatste uren

Zoals afgesproken zal ik zo dadelijk de grootste korting geven die ik kan geven op de opensales koi.

Enkele personen hebben er gebruik van gemaakt, en die zullen zeker en vast geen spijt krijgen. Zo gauw ik de laatste wijzigingen heb aangebracht, zal ik gaan eten. Daarna zal ik de kortingen verwijderen.

Moest er nog enige twijfeling zijn aangaande deze vissen, dan kan je me nog mailen of je twijfeling met me delen, en dan kan ik er misschien nog een gepast antwoord op geven.

Het embleem dat je ziet bovenaan de foto van de 4 koi, is een speciaal embleem dat Maeda San zelf voorziet op de koi die hij speciaal vind. Het stelt een omgedraaide perzik voor, en dan kom je op de achterliggende gedachte. Momotaro wil zeggen peach boy of perzik jongen, en dat verhaal is je zeker al lang bekend. Zo niet, google dan maar even, of lees mijn nieuwsitem van weleer. (handig deze encyclopedie).

Gewoonlijk zijn dit ook de betere koi, want ik heb er ooit één of twee gekocht op de veiling, en die koi ontwikkelen altijd ontzettend goed. De enige die ik nu nog heb met dit speciaal embleem, is de mannelijke koi van de veiling (KO-V12-1002) en mijn persoonlijke lieveling Normaal val ik niet op mannen, maar bij deze zou ik beginnen te twijfelen. Ik heb eens goed bekeken, en die moet echt niet onderdoen voor een vrouw. Op dit filmpje zie je hem nog eens van zijn beste kant, en binnenkort in Arendonk.

Ik kan nog veel vertellen over de selectiekwaliteiten van Maeda San als je wilt, maar laat me dat maar kort houden, want anders heb ik weer een lang nieuwsitem. Het is in ieder geval zo, dat als hij in één van zijn vijvers kijkt om de beste koi eruit te halen, het een genoegen is om te zien hoe hij het op korte tijd klaarspeelt om die koi te zien, die stukken beter zijn dan de andere.

Hij staat onbewogen langs de zijlijn, Daisuke ernaast, en 2 man personeel om te scheppen en de koi weg te brengen. Rustig wijst hij de ene koi na de andere aan, en geloof me, het zijn inderdaad de betere. Het is een gave, het is een kunst, je kan er alleen maar respect voor opbrengen.

Vermits dit het laatste nieuwsitem zal zijn voor de volgende dagen, kan ik je enkel nog zeggen dat ik een klein filmpje heb gemaakt van de stad Okayma. Niets bijzonder, maar dan weet je hoe de stad er uitziet, en hoe de mensen hier leven.

Het filmpje is maar een kleine 5 minuten lang, maar de liefhebbers kunnen er van genieten, en wie weet, misschien ga je in de toekomst wel eens mee om een koi rechtstreeks in Japan te kopen, want dat heeft natuurlijk ook zijn charme. Vanaf volgend jaar zal ik proberen iedere keer persoonlijk aanwezig te zijn.

Het zal nu even rustig zijn op de site, maar er staat genoeg informatie op.

Als laatste nog even opsommen:

Er komen in totaal 35 nisai en sansai van bijzonder hoge kwaliteit naar Arendonk, en 40 lilliputters. het zal wel een lust zijn om even langs te komen. De verdeling in de binnenbakken is zo precies goed. Alle kwekers apart en slechts 11-12 koi per q-bak. Volgende week zijn ze er...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240