Bijzondere koi

Bijzondere koi

2 Jaar en 70 cm, 3 jaar en 75 cm,  het zijn niet de kleinste van de hoop. Je ziet de jeugd nog in de koi, de lengte primeert nog van de breedte, maar dat zou in de toekomst moeten veranderen.

De ginrin kohaku echter is van bijzondere makelij in mijn ogen. Maar ik zal eerst het filmpje laten zien, dan weet je waarover ik praat. Ik heb een zwak voor deze 3 koi, dat steek ik niet onder stoelen of banken.

Als je de schubbenrij bekijkt van de doitsu karashigoi, dan bemerk je zeker en vast de evenwichtige schakering van de schubbenrij van voor naar achter. Een doitsu karashi behoort al lang tot koi waar ik een zwak voor heb.

Ondanks het feit dat ginrin niet tot de favoriete koi behoren, zijn de ginrin orenji karashi en de ginrin kohaku juweeltjes om te laten zien. De tijd dat ginrin kohaku niet de gewenste kleurintensiteit vertoonden is wel degelijk voorbij. Dat is ouwe wijven praat en dat is al lang voorbijgestreeft. Maar gebrainwashte filosofiën zijn moeilijk te verslaan. 

Het is wat het is, en ik blijf bij mijn standpunt dat doitsu en ginrin ook op een hoog niveau mogen gezet worden. Het is in ieder geval een rijkelijk festijn als je deze 3 koi in de bowl zet. Dit werd trouwens gedaan om een algemene controle te doen en afstrijkjes te maken.

Het warme weer is geweldig, maar zorgt ook voor eventuele problemen in de vijvers, alhoewel ik er ondertussen weinig over  hoor. Ik veronderstel dat het dan overal ook goed gaat met de koi. 

costia parasietenIk vond het ook een goed idee om een filmpje te maken van de werking met de microscoop die ik momenteel gebruik, de microscoop met scherm. Ik heb er een filmpje van gemaakt zodat je ook kan volgen hoe het onderzoek gedaan wordt.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je begint aan één zijde van het afdekplaatje, gaat langzaam naar beneden en gaat zo verder totdat je het volledige afstrijkje hebt onderzocht op eventuele parasieten. Dit is op dit filmpje niet aan de orde, het afstrijkje is parasietenvrij.

Huidwormen, kieuwwormen of trichodina zijn makkelijk te vinden, maar costia is een vervelend parasietje. Het is belangrijk dat je vooral de kantjes bekijkt van het slijmpropje. Daar bevinden zich dikwijls de costia parasieten die als kleine schimmige boonvormige diertjes voortbewegen. Het zijn vervelende parasietjes die je liever kwijt dan rijk bent.

Deze microscoop komt in september terug op de markt, want de toelevering momenteel is een probleem. Wie zich eventueel nog wil inschrijven om een aankoop te doen, mag me contacteren. het gebruik is vrij eenvoudig. De prijs is 499 euro en ik bestel ze tegen september.

 

5
5
22
3
5
4
6
8

Meer afbeeldingen

Bijzondere koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

Die ginrin kohaku is geweldig!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml