Wat is de grootste momenteel ?

Wat is de grootste momenteel ?

Als er nieuwe klanten komen probeer je natuurlijk je beste beentje voor te zetten. In dit geval waren ze geïnteresseerd in de grootste. Wie niet ? De grootste koi die ik momenteel heb zitten is misschien niet de mooiste of de beste, maar de grootste in ieder geval.

Met haar 88 cm niet van de minste, en bovendien nog maar 6 jaar. Kan deze een meter worden ? Wie weet, misschien wel, maar de vraag is moet dat wel ? Voor mij moeten ze zeker en vast geen meter worden. Ik zie koi het liefst tussen de 80 en 85 cm, een paar centimeter groter mag van mij wel, maar dat is genoeg.

Deze mukashi ogon is natuurlijk indrukwekkend en bevestigt de focus die mensen hebben met grootte van koi. Op dit ogenblik heb ik meerdere koi zitten boven de 80 cm, al moet ik toegeven dat dat voor mij niet altijd hoeft. Ook niet vergeten dat dit beulenwerk is om te bowlen.

Ik noemde ze enkele jaren geleden niet mukashi ogon, want ik hield niet van die naam, maar Karayama's, een samentrekking van Karashi en Yamabuki, want dat waren de ouderdieren die gebruikt werden door Takigawa om deze enorme koi te boetseren.

Ik kocht er verschillende van in die tijd, het  moet 2018 geweest zijn volgens mij, en er moeten van deze soort nog meerdere karayama's rondzwemmen die toen aangekocht werden. Ik ben benieuwd wat daar van geworden is. Ben jij eigenaar ? Tof als je me eens op de hoogte houdt van deze krachtpatsers.

Het geeft een bijzonder warm gevoel als klanten terugkomen om koi te kiezen. Enkele weken geleden kochten Rick en Siem enkele koi, en ze lieten zich vandaag verleiden om nog een tweetal koi bij te kopen.

Nog een 7-tal mango zijn aanwezig van de ± 240 kleine mango die ik aankocht van Narita in 2021. Groot waren ze niet, ik schat tussen de 12 en 15 centimeter, en ze waren in alle kleuren te bewonderen, van geel, naar rood, van wit naar grijs en zwart, een bont gezelschap.

Wie herinnert zich niet het filmpje van mijn kleinzoon Rio, die me hielp met het overzetten van deze mini karashi naar de nieuwe vijver die ik opgestart had. Ze maakten dankbaar gebruik van de aanbieding om er eentje aan te schaffen. 

Het zijn dankbare beestjes, en de keuze was niet moeilijk. De ene had wat wit aan de zijkanten, en dat had geen voorkeur. De voorkeur ging naar de egaalkleurige oranje karashigoi. Ze werd 37 cm gemeten.

Daarnaast moest er nog een keuze gemaakt worden tussen enkele sanke die ik in de promotie had gezet. Volgende week is de laatste week van de promoties, daarna is het gedaan en zullen deze koi in de vergeethoek verdwijnen.

Ik kom liever zelf even kijken om te kiezen zei Rick, en dat kan ik alleen maar onderschrijven. Maar ja, de maatschappij heeft een serieuze gedaantewisseling ondergaan en daar is weinig aan te veranderen.

Een keuze tussen deze 2 sanke werd snel gemaakt. De laatste die overbleef werd gekozen, en het is misschien mooi om een filmpje te zien van deze koi bij aankoop. Altijd interessant en mooi om te vergelijken. Deze is intussen 56 cm gemeten en ik kan niet ontkennen dat ze er beter uitzag dan ik verwacht had.

Je kan niet alle koi opvolgen, en soms is het toch interessant om wat je neutrale  koi zou kunnen noemen nog eens in de bowl te zien. Het zijn echter onmogelijke opgaven, dat vraagt enorm veel energie en werk, alhoewel ik daar niet huiverig voor ben, maar nogmaals, je kan niet alles.

Ik hoop in de loop van de volgende week nog een groot aantal overblijvers te verkopen tegen de 50% korting, dat zou me plezier doen. Er zitten nog hele goede koi tussen !

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

 

4
2
24
5
2
2
2
4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml