Black Saterday and Sunday

Black Saterday and Sunday

Na Black Friday kunnen we ook een Black Saterday en Sunday houden, alles is mogelijk. De reden….Enkele dagen erna vlieg ik naar Japan om mijn voorraad koi aan te vullen en ik ben pas terug op vrijdag 15 december.

Daarom dat ik nog probeer een aantal koi te verkopen, zodat ik niet teveel naar de bank moet lopen om mijn aankopen te kunnen betalen. Het is altijd een spel van geven en nemen, en het is altijd koorddansen op een dunne koord om uitgaven en inkomsten op een gezond peil te houden.

Zoals altijd heb ik bepaalde ideëen in mijn hoofd, maar of deze altijd de weg vinden naar het realiseerbare is nog maar de vraag. In het Zuiden is het aanbod van de verschillende soorten koi vrij beperkt, wat soms een nadeel is, niet voor mij, maar wel voor de mensen die andere koi zoeken dan gosanke.

Het is mijn dankbare taak om er te proberen weer die koi uit te pikken die niet het beste zijn, want die zijn niet te betalen, maar die koi te selecteren die ontsnappen aan het predikaat “hebbeding” en die nog juist betaalbaar zijn.

Als ik mijn assortiment bekijk heb ik echter niet zo heel veel koi meer, dus moet ik mijn stock zeker aanvullen. Deze avond komen er wel andere variëteiten binnen, waaronder voornamelijk karashigoi, mijn favoriete éénkleurigen, ginrin chagoi, yamabuki en kin matsuba van hele hoge kwaliteit en dito prijskaartje.

Ik ben benieuwd. Zelf rijd ik niet naar Schiphol, maar zal de laatste etappe van de ronde van Japan overgenomen worden door Johnny. Ik hou je sowieso op de hoogte.

Wat houdt black Saterdag en Sunday bin principe in ?

Alle koi die in vijver 1 zitten gaan tegen een spotprijs van de hand. Ik zet er geen prijs meer op, dat vind ik niet meer van toepassing. Je komt, je kijkt en je bepaalt voor jezelf een bedrag dat je er aan wil uitgeven. Ik zal wel eerst een bedrag zeggen wat de waarde min of meer omschrijft.

Zeg je geen bedrag, dan gaat de koi terug in de vijver. Zeg je een bedrag om mee te lachen gaan ze ook terug in de vijver. Ben je correct en noem je een bedrag dat acceptabel is, dan is het een kwestie van inpakken en wegwezen.

Het enige dat ik je kan garanderen is dat het stuk voor stuk goede koi zijn met goede genen, dat ze nog allemaal jong en vitaal zijn en dat je ze nog zonder problemen kan overzetten in je vijver. Het zijn koi die sterk zijn, die altijd BUITEN hebben gezwommen met voldoende voedsel. Het enige wat ze niet hebben gehad is de mogelijkheid om goed te ontwikkelen door de stresserende toestand die bij een dealer onvermijdbaar is. Verstandige mensen kunnen gouden zaken doen. Profiteren is wel uit den boze en zal ik niet tolereren !

Een filmpje van vijver 1 van oktober.

Een filmpje van vijver 1 van september.

Daarnaast zal ik 2 vijvers die nu gesloten zijn openleggen, want ze zitten momenteel onder de kap en daar zitten toekomstgerichte goede showa in. Ze staan niet op de website, maar deze ga ik aanbieden tegen zeer acceptabele prijzen, die ik enkel tegen zaterdag kenbaar zal maken.

Naast deze 3 vijvers in de aanbieding, heb je natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om de nieuw aangekomenen te bewonderen, er zit heerlijk spul in dat je gegarandeerd doet watertanden.

Gisteren hebben we niet veel koi gebowld, maar dat we gebowld hebben was de moeite om te zien. Verspil je zuurverdiende centjes maar aan aan deze sanke.

Ik weet dat jullie het niet zullen geloven, en ik weet dat velen hun neus zullen optrekken bij dit filmpje, maar degene die hier zijn pijlen op wil richten zal raak schieten.

Qua bouw meer dan goed, het patroon een 3-staps patroon, dus altijd gewild, maar wat vooral belangrijk is bij deze sanke is het sumi dat de koi zal maken. “Het sumi niet komen ?”…wait and see…

Je moet haar dan vooral niet kopen, en wacht dan gewoon totdat ze een jaartje of zo ouder is. Ik ken ondertussen de verborgen gebreken van Sakai redelijk goed, en de afgewerkte koi met stralend sumi zijn gewoon niet om te betalen. Dit is gewoon een verstandige en winnende gok….en bovendien nog betaalbaar…

Dan nog even de showa die ondertussen buiten zitten even gecontroleerd in de kieuwen, altijd een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van de koi, en je ziet dat ze bijzonder sterk zijn.

Deze krachtpatser had het er wat moeilijk mee om in de bowl zich te laten controleren, maar na haar oriëntatievermogen weg te nemen lukte het toch om even de kieuwen te zien, die gelukkig in orde waren.

De quarantaine periode begint nu stilaan op zijn eind te geraken. Bowlen doe ik momenteel nog liever niet. Laat ze de winter maar op constante temperatuur in de buitenlucht verder ontwikkelen…

Noteer dus alvast dat ik NIET open ben op zaterdag en zondag 9-10 december, tenzij Ben de honeurs wil waarnemen, maar dan vernemen jullie dat wel…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240