De laatste zaterdag van November

De laatste zaterdag van November

De showa valt me echt mee....Dat waren de woorden van Wim die een showa had aangekocht uit de reeks Showa van Taniguchi eind 2016 en die zopas waren aangekomen....gelukkig maar.

Het probleem echter is dat deze zwom tussen een paar kanonnen die tegen de 60 cm aantikten en die natuurlijk geen match zijn voor de showa die Wim had aangekocht.

Ik heb de showa uiteraard niet gebowld want de koi moeten nog een tijdje acclimatiseren. Wel heb ik een filmpje gemaakt van de pas aangekomen koi.

Zoals je kan zien zwemmen ze allemaal goed rond, nieuwsgierig, maar ook een beetje beduusd en bangelijk, want ze weten nog niet precies wat ze is overkomen, als ze dat al beseffen !

Ik moet wel zeggen dat er zich enkele serieuze toppers bij zwemmen waar ik heel gelukkig mee ben, en een andere Wim die nadien kwam liet zijn kans niet voorbijgaan en nam een optie op een bijzondere kohaku van Matsue.

Veni, vidi, vici…Wim kwam zag en overwon, want hij nam de gelegenheid om deze kohaku aan te kopen met beide handen aan, maar wel met de optie om haar volgende week in de bowl te mogen bewonderen…en gelijk heeft ie.

Nick bracht voor de eerste keer een bezoek aan Interkoi. Het is goed om af en toe nieuw bloed te zien, en de mening van anderen te horen.

Nick vertelde me dat hij alleen koi van 3-4000 euro op de website zag staan en dat dit de reden was waarom hij Interkoi wat links liet liggen. Door de verkopen van de koi einde seizoen werd zijn aandacht getrokken door een doitsu karashigoi en dat was de reden van zijn bezoek.

Nu heb ik inderdaad veel duurdere vissen, maar er staan toch genoeg koi op dit veel goedkoper zijn ! Het lijkt me toch vreemd dat mensen enkel de duurdere koi zien, en niet het normale aanbod dat prijstechnisch meer dan goed is in mijn ogen !

Maar kom, laat ons daar niet over discussiëren en even Nick rondleiden in datgene wat ik te bieden heb en hoe Interkoi in elkaar zit qua aanbod.

De eerste bowl is natuurlijk van de doitsu karashigoi waar hij voor kwam zien. Voor de gein had ik er een paar kohaku bij ingestoken waar Nick een boontje voor had, en ik mag met plezier zeggen dat ik er plezier in had om deze bowl te bekijken.

Dan valt een karashigoi toch in het niet, of zie ik dat verkeerd ? Voor de verandering had ik het geluid op de camera afgezet zodat je niet geconfronteerd wordt met mijn gezever, ook eens iets anders !

Op verzoek bowlde ik ook enkele showa en een kohaku uit het overblijvende assortiment,

waarbij mijn aandacht altijd aangetrokken wordt door de voorbeeldige en in mijn ogen bloedmooie maruten showa, die nochtans op geen enkele aandacht van iemand kan rekenen. Soms begrijp ik het niet…

Maruzome kiwa, een hi van opmerkelijke kwaliteit, sumi om van bij weg te smelten, een patroon dat je absoluut mooi moet vinden…raar maar waar, maar die zwemt nog altijd in mijn vijvers.

Een raar geval is deze ginrin doitsu soragoi. Apart en je komt ze niet zoveel tegen. Zijn ze mooi ? Och ze hebben hun charme…

Ik kocht er 3 aan begin dit jaar, maar succesvol waren ze niet. Dit is de laatste die nog over is en misschien kan ik er nog iemand een plezier mee doen.

Ik heb haar op 495 euro gezet en ik kan ze best pruimen…Misschien dat ik iemand wakker maak met dit filmpje. Ze is een 50 cm ondertussen en je kan zien dat ze er stevig uitziet.

Ik heb Nick wel op andere gedachten gebracht denk ik. Hij nam de doitsu karashigoi niet af, en volgens zijn zeggen zou hij nog wat sparen, want hetgeen hij vandaag gezien had, deed hem toch zijn ogen openen. Wat hij hiermee precies wil zeggen was me niet helemaal duidelijk, maar misschien legt hij dat zelf wel uit, wie weet !

De Fransen hadden hun ronde verder afgemaakt. Ze belden me op om te vragen of ze s’avonds nog langs konden komen, want ze wilden deze kohaku verzilveren.

Ik had ze voorheen ook attent gemaakt op het bedrijf van Tjaard van Koikichiworld, en toen ze gisterenavond hun koi kwamen ophalen waren ze me dankbaar dat ik hun verder had gestuurd naar Tjaard, waar het toch altijd genieten is.

Ze hebben er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt om bij Tjaard een koi te kopen, en als mijn gevoel me niet in de steek laat, waren ze ontzettend tevreden over de ontvangst zowel hier als bij John de Leur waar ze ook gepasseerd waren als bij Tjaard. Bij Kim hadden ze een hele goede kohaku van Dainichi aangekocht hadden ze me ook laten weten, dus iedereen een beetje tevreden met het bezoek van de Fransozen…

Misschien een eerste stap in de richting van Frankrijk en ik heb met ze afgesproken dat ze volgende keer met een aantal Fransen deze richting uit moeten komen, zodat ik ze verder kan begeleiden in hun koihunt, terwijl ik ze bij een volgend bezoek aanbood om voor een BBQ te zorgen.

In mijn vorig leven heb ik veel in Frankrijk werken uitgevoerd, dus ik ken een beetje hun zeden en gewoonten en mijn Frans is nog goed genoeg om alles goed uitgelegd te krijgen. Het zou wel eens plezant kunnen worden.

25 November is ook de dag dat Sinte Katrina wordt gevierd in Arendonk. Dit is het enige dorp op de ganse wereld waar Sinte Katrina wordt gevierd. Het is pure nostalgie, want natuurlijk heb ik dat ook gedaan toen ik jong was…heel lang geleden.

Al sinds mensenheugenis gaan op 25 november de Arendonkse kinderen van deur tot deur om Sinte Katharina te zingen. Ze nemen hierbij een lampionnetje mee en hopen zo op die avond zakken vol met snoepgoed bijeen te zingen.

Nu zie ik mijn kleinkinderen hetzelfde doen, en ik kan er nog echt van genieten alhoewel de sfeer danig veranderd is. Ik heb er zoals gewoontegetrouw filmpjes van gemaakt, maar….

Ik had het geluid van mijn camera afgezet !!! Dom…dom…dom….Ik heb dan maar een filmpje van vroeger genomen zodat je de sfeer kan proeven van het Sinte Katrina zingen, en na een paar minuten wordt het muisstil….

Let op het kleinste meisje iets verder in de film (stukje zonder geluid, die wittekop)…dat is onze kleinste aanwinst...Rémy…en ze doet volmondig mee !

Voor wie het interesseert…het filmpje

Het lied:

Sinte Katharina…file Filemina

Een kjeske vur ne centen al wie daer nie over kan

over een kjeske, over een kjeske

en al wie daar nie over kan

over een kjeske van ne cent

laat ons, laat ons

ne goeien avond onder ons

IK ZAL VANDAAG AANWEZIG ZIJN VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

Meer afbeeldingen

De laatste zaterdag van November: afbeelding 1
De laatste zaterdag van November: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240