Een bezoek van de Fransen

Een bezoek van de Fransen

Alle koi die gisteren aangekomen zijn gedragen zich positief. Een mooie verzameling kohaku met enkele showa en sanke ditmaal.

Ik was trouwens al lang op zoek naar goede kohaku maar kon ze om de één of andere reden niet goed vinden. De verhouding in mijn vijvers begint nu stilaan weer normaal te worden. De overvloed van showa begint af te nemen.

Nu maandag komen nog een groot aantal éénkleurigen binnen en een aantal “speciallekes”. Ik ben zelf ook benieuwd. Daarna zal het even stil zijn in de aanvoer van koi.

Wel kreeg ik gisterenmorgen het bezoek van enkele hele plezierige mensen die meer dan 1000 km hadden afgelegd om enkele dealers te bezoeken in België en Nederland. Ze kwamen uit de buurt van Montpellier.

Een goede ontvangst en het laten zien van een aantal koi was dan ook aan de orde, terwijl je dan zelf ook in de gelegenheid bent om je koi na hun quarantaine wat te controleren.

Frankrijk staat een beetje aan het begin van de koihobby, en het kopen van hoogwaardige, lees ook duurdere koi, staat nog in de kinderschoentjes. Maar de evolutie gaat vrij snel.

De eerste koishow in Frankrijk is ondertussen geweest, en het zal zich snel verbreiden. Het probleem in Frankrijk is over het algemeen de afstand. Een land dat 40 keer groter is dan België wordt dikwijls geconfronteerd met afstanden van honderden kilometers, vergelijkbaar met Duitsland. Wij kennen dat zo niet, en vinden 100 km eigenlijk al van het goede teveel.

Stéphane en Nicolas kwamen dan nog eens uit het zuiden van Frankrijk in de buurt van Montpellier. Ik had het gevoel dat ze het naar hun zin hebben gehad. Ik heb wat filmpjes gemaakt van de koi die ze hebben gebowld.

De Narita selectie

Toch een bijzondere koi

Het Sakai geweld

Een selectie uit de oudere generatie

Ze vervolgden hun reis naar een paar andere plaatsen in België en Nederland, maar niet zonder me nog een fles Chateauneuf du Pape te schenken….aardige mensen in ieder geval, en als het goed gaat zullen ze hier morgenvroeg opnieuw op de stoep staan.

De vijver van Wim

Het weer zit een beetje tegen tijdens het bouwen van de vijver van Wim, maar ondanks dat gaan de werken toch gestaag verder. Zenkoi is nu bezig met de filterkamer, en als alles meezit zou eind volgende week het grootste gedeelte klaar zijn.

Meer afbeeldingen

Een bezoek van de Fransen: afbeelding 1
Een bezoek van de Fransen: afbeelding 2
Een bezoek van de Fransen: afbeelding 3
Een bezoek van de Fransen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240