Lading X van dit jaar

Lading X van dit jaar

Ik weet niet hoeveel keer ik dit jaar al naar Schiphol ben gereden, maar ik denk al de 5de of de 6de keer dit jaar. Het wordt een gewoonte..... Niet dat ik het graag doe, maar het is nu éénmaal noodzakelijk kwaad. Maandag nog een keer....

De wegen zaten goed gevuld, en wat normaal 1,5 uur duurde, nam 2,5 uur in beslag gisterenavond. Tijd is echter relatief en alles gaat “helaas” voorbij, zo ook het filerijden.

Maar alles in functie van de koi die een lange reis achter de boeg hebben, en blij zijn verlost te worden uit hun benepen ruimte.

Ik vraag me dikwijls af welk gevoel het moet geven om tegen je wil in een plastic zak gestopt te worden, wetende dat je er niet uit kan en niet weet wat er gaat gebeuren…ik krijg er altijd een raar en angstig gevoel bij.

Ik ben dan ook blij dat ik de koi kan verlossen en ze de vrijheid geef in een degelijke ruimte zodat ze zich eindelijk kunnen ontspannen.

Ik ga ze allemaal laten zien, altijd mooi, altijd interessant, maar niet zo exclusief meer zoals vroeger. Originaliteit kent snelle opvolgers.

Kohaku 1511057. Aan één ding moet je niet twijfelen, en dat is het feit dat het een vrouwtje is.

Het Sakai geweld. De sanke moet je in het echt bewonderen, zelden dit soort sumi gezien, en de kohaku is ook niet van de minste.

Enorme kohaku van een bijzonder hoge kwaliteit die helaas een beschadiging heeft aan de linkerflank. Moeilijk om dit nu te beoordelen…dat zal aandacht nodig hebben. Het verschil tussen een gewone koi en een jumbo koi wordt hier wel heel duidelijk….

Enkele Taniguchi uit de selectie van November 2016.

Een machtige kohaku die ik ook gekozen had als tosai en die bijzonder veelbelovend is.

Nog een selectie van Taniguchi van November 2016.

Een nieuwe zoektocht waar ik mijn pijlen richt op Matsue, en beelden spreken voor zichzelf.

Nog een selectie van Taniguchi.

Hedendaags kunst. Nog 2 opdonders van Matsue, waarbij ze allebei een dikke 10 krijgen van mij….wondermooi !

Het zwemt weeral rustig rond, en zoals gezegd, het zijn ditmaal vrij veel kohaku, dat is ook eens wat anders dan het showageweld.

De tancho van Johan kon al mee naar huis. Deze was na zijn quarantaine goed in orde, de transportperikelen waren verdwenen en ondanks het onrustige karakter kan ze haar schoonheid niet verbloemen.

Voila, dat was weer een portie koigenot, ik hoop dat je er weer enkele dagen tegenkan, en ik hoop dat de mensen die eigenaar zijn van een koi uit deze levering tevreden zijn.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137