Bloedheet en Bloedmooi

Bloedheet en Bloedmooi

Er wordt een bloedhete dag voorspeld vandaag, eigenlijk geen moment om koi te verplaatsen, maar we gaan het toch doen.

Belofte maakt schuld, en vandaag zal ik de 13 koi die gaan deelnemen aan de show in Arcen afzonderlijk zetten om ze een laatste opsmukbeurt te geven. Iedereen is welkom, maar...

Door de hitte verwacht ik eigenlijk niet veel volk, en ik kan ze geen ongelijk geven. Ik zou zeggen profiteer van het goede weer, want deze zomers zijn zeldzaam en zal je in je leven niet makkelijk meer tegenkomen. Ik herken het gevoel van 1976…

Persoonlijk heb ik niet veel last van de warmte, maar ik hoor veel mensen puffen en zeveren dat het te warm is, maar ja, we moeten iets hebben om over te mekkeren….

Dat was bloedheet, maar nu een stukje over bloedmooi ! Dan heb ik het over een mannelijke kohaku van Momotaro, die ik aankocht op één van mijn heuglijkste veilingen van Momotaro, april 2017, ik zal het nooit vergeten.

Op een bepaald ogenblik, de veiling was eigenlijk afgelopen, werden er een groot aantal mannelijke koi voorgeschoteld. Niemand heeft dit zien aankomen, en niemand wist ervan….

Vermoedelijk werden deze spontaan te koop aangeboden omdat er een nieuw koihuis zou gebouwd worden en dat het beter was om deze mannen te verkopen.

Een andere mogelijke reden was dat ze misschien niet vruchtbaar waren, dat zou ook nog kunnen. Ik heb daar het raden naar, en het interesseerde me ook verder niet.

Ik sloeg mijn slag, mijn momentum was aangebroken, ik moest en zou ervan profiteren. De meesten hadden dit niet zien aankomen, en het was nog de tijd dat ik zoals de 10 jaar ervoor, bijna altijd de enige Europeaan was die de veilingen afschuimde.

Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar er werd bijna niet geboden. Onvoorstelbaar, ik heb er slechts 1 of 2 moeten missen, vermits deze in mijn ogen iets te hoog gingen in prijs, waardoor ze moeilijk te verkopen zouden zijn.

Ik had er een 5-tal te pakken, en mijn geluk kon niet op. Ik weet het, het waren mannen, maar aub….wat is er nu mis met mooie mannen…in de koiwereld wel te verstaan….

De meeste van deze mannen werden onmiddellijk verkocht, en de koi waar ik het nu over heb, is één van de meest aantrekkelijke kohaku die mij ontzettend behaagde.

Normaal zou ik hem niet verkopen, want ik had er in mijn hoofd al plannen mee. Maar je moet je klanten ook iets gunnen, en Johan was er als de kippen bij om ook zijn slag te slaan. Kohaku KO-V17-4191 werd hij gedoopt, en is ondertussen uitgegroeid tot 81 cm.

Dit soort koi, met deze uitstraling, bouw en patroon kunnen mij bijzonder bekoren. Ik hou van dit soort koi, man of vrouw.

Ik heb even het originele filmpje erbij genomen. Hij lijkt iets in body te zijn afgenomen, maar hij is met zijn 81 cm nog altijd spectaculair. Ook aan de huidkwaliteit mag iets verder gewerkt worden, maar dat zijn de plezierige onderdelen van de koihobby…Hij is en blijft bloedmooi….

Ik heb wat gezocht om de andere mannen die ik toen kocht ook even te tonen, en deze heb ik nog gevonden.

Kohaku KO-V17-4190

Kohaku KO-V17-4189

KO-V17-4186

KO-V17-4188

Sanke SA-V17-4194. Deze werd adult tategoi op de Euregio koishow 2017.

En het was ook een vruchtbare veiling, want ik kocht ook nog een aantal tosai, waarvan ik er momenteel nog 2 heb rondzwemmen, en die me nog steeds bekoren. Toeval of niet, maar de showa heb ik van de week nog laten zien.

Deze zwemt nu nog in de groeivijver hier, en deze kohaku KO-V17-434 doet ook nog zijn best om iemand te vinden die haar wil verzorgen.

Je kan spreken over één van de vruchtbaarste veilingen ooit in mijn leven, en ik heb er ondertussen al wel een aantal gedaan…

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur

Ik ben morgen open van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Bloedheet en Bloedmooi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240