Heb je nog deugdelijke koi

Heb je nog deugdelijke koi

Dat was een vraag waar ik moeilijk een antwoord op kon geven. De klant was geen bekende, maar had blijkbaar toch een boon voor hoogwaardige koi.

Wat betreft gosanke heb ik niet echt veel meer zitten, en de beste gosanke die ik nog heb zitten, zwemmen in de groene groeivijver, dus die kan ik niet laten zien.

Het moesten echter niet perse gosanke zijn, het moesten gewoon goede koi zijn, dat maakte het toch al wat makkelijker voor mij.

Dan maar gaan voor het grote geschut. Het was al een tijdje geleden dat ik ze gebowld had, en ik moet eerlijk zijn, het was de moeite om ze nog eens terug te zien.

Tegelijkertijd kon ik nog eens zien of het staarteinde van de doitsu karashigoi van Momotaro volledig zou genezen zijn of niet.

Als je goed kijkt, zie je dat de bowl een bowl is van 100 cm. Onderaan zal hij vermoedelijk iets smaller zijn, maar de doitsu heeft het moeilijk om haar volledig lijf in de bowl te handhaven.

De staart is volledig terug in orde, ik had een licht slaapmiddel in de bowl gedaan zodat ik dit goed kon bekijken, want een koi van bijna 100 cm kan je zo maar niet hanteren zoals je wil.

De lichte verdoving laat me echter toe om rustig zijn staart te bekijken en ik zag dat het goed was. De kleurintentie van deze karashigoi kan me echt bekoren, ze is zo eerlijk van intentie. Ik zou het kunnen omschrijven als lichtgeel met een vleugje mosterd….zalig om te bewonderen….

Nu ik toch het verdovingsmiddel in de bowl had, moest ik een kijkje nemen naar de succesvolle sanke, en sanke die iedereen graag ziet, want ik had een licht ontstoken schubje gezien.

Op tijd erbij dat is belangrijk…op momenten zoals deze, met deze temperaturen moet je vooral goed je koi in de gaten houden. Deze sanke is verkocht en de eigenaar moet haar nog komen ophalen. Maar ik ben zeker dat het met de wonderzalf snel onder controle is…

.

Tenslotte zag mijn klant een flitsende koi rondzwemmen die onmiddellijk haar klasse toonde. Ze is bijzonder populair deze ki matsuba, en ik moet toegeven dat ik er ook door gecharmeerd ben.

Zie die luster, zie dat netpatroon, zie die uitstraling….ik heb al veel gezien, maar deze bekoort me echt. Met zulke koi als vandaag gebowld kan mijn koibelevenis niet stuk, ik zou ze iedere dag willen bowlen, maar dat zou onverstandig zijn.

Vreemd genoeg werden er geen spijkers met koppen geslagen en werd een verkoop niet afgesloten, wat me een beetje verwonderde. Heel erg vond ik het niet, maar verkopen is natuurlijk nog altijd één van mijn doelstellingen.

Het was wel een fijne ontmoeting en ik had de indruk dat het spel van de verkoop nog moet gespeeld worden, tenminste als mijn neus nog goed in orde is….

Nadien heb ik de koi nog even gevoerd, en vermits het prachtig weer was, was het ook prachtig genieten, en dan maak ik graag een langer filmpje.

De koi voelen zich goed, en ze eten als kool. Op het einde doe ik nog mijn geliefde klei in het water, een ritueel dat ik iedere dag doe, en als je kijkt zie je de koi even stoppen met eten, maar na enkele seconden doen ze lekker voort met hun braspartij….

Een 2de filmpje onder het doek, want dat vinden ze het plezierigste...eten onder de schaduw...

Als besluit zou ik willen beamen dat het na 11 jaar nog altijd een genot is om koi te bowlen en dat ik er nog altijd veel plezier in heb om mijn koi te verzorgen…een werk dat voldoening geeft.

Mijn groene vijver maakt het me wel moeilijk want ik kan de koi niet zien, en ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de evolutie….mijn geduld wordt op de proef gesteld, ik hoop ook dat het de moeite is om het resultaat te zien….nog 2 dikke maanden….

Meer afbeeldingen

Heb je nog deugdelijke koi: afbeelding 1
Heb je nog deugdelijke koi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240