Bloedheet is het hier

Bloedheet is het hier

Het was even wennen hier in Okayama. Ik heb de temperatuur niet gezien, maar het was toch even zweten, en ik denk dat 30° niet uit de lucht gegrepen is.

Natuurlijk ben je moe na een reis. Versuft is een beter woord, want slapen tijdens de reis wordt niet gedaan, tenminste niet door mij.

Na kennismaking met onze reisgezellen dat gewoonlijk uit dezelfde mensen bestaat de laatste jaren, en dat zijn Tjaard, Grant en Darren, was het tijd om even op en neer te rijden naar Momotaro.

Ik werd al snel op de hoogte gebracht dat er geen koi mochten gebowld worden….absoluut onmogelijk met vijvers die boven de 25° staan. De koi springen de pan uit, en het is gewoon not done.

Bovendien zaten de meeste koi die als azukari zijn gebleven in de grote 1500 ton vijver, en die wordt pas laat afgevist. De meeste klanten waren hiervan al op de hoogte.

Ik weet dat ik mensen moet ontgoochelen, maar dat is ook de reden dat ik speciaal voor hen in november een extra reis heb ingepland, en niet zoals zo velen denken voor mijn plezier.

Met andere woorden zal ik in november alle koi netjes in beeld brengen. Ik heb wel de info opgevraagd van de koi en hun huidige verblijfplaats. Het is bijzonder moeilijk om koi te spotten die in die grote vijvers zitten met veel eiwitten en enorm veel zuurstof, maar toch is het me gelukt om enkele koi te vinden.

Ik heb alle belangrijkste filmpjes aan elkaar gereigd van de koi die ik gezien heb, en zoek zelf maar een beetje uit of je een koi van jou ziet.

Het voornaamste is dat we weten dat de koi het goed gedaan hebben en er goed uitzien. Het geen we gezien hebben was goed, maar zonder ze echt te kunnen keuren. Het is niet anders….

In dit filmpje zie je heel even nog een bijzonder hoogwaardige sandan kohaku die onder de brug doorzwemt. Zuiver op de graad, goede huidkwaliteit, kiwa en sashi, en wij denken +70 cm op het oog geschat. Eentje voor op te volgen.

Ondertussen gaan we ons klaarmaken voor de strijd, en het zal een zware strijd worden aan het aantal mensen te zien die afgekomen zijn op de veiling en het aanbod van de koi.

Er zitten meevallers tussen en er zitten tegenvallers tussen. Het is dan ook bijzonder belangrijk om persoonlijk aanwezig te zijn, dat hebben we deze reis nog maar eens duidelijk bemerkt.

Ben is dan momenteel volop bezig om zijn voorlopige selectie al voor te bereiden, en morgen gaan we met ons tweetjes aan het werk.Ik weet het, het zijn vandaag geen geweldige filmpjes, maar het was quasi onmogelijk om degelijk filmwerk van koi te maken. Ik zal morgen extra mijn best doen om dit goed te maken.

De bijgevoegde foto' zijn van het Shinkansen station van Okayama met het standbeeld van Momotaro op de voorgrond, de 2de foto is een zicht om onze aankomstplaats buiten het sation.

Meer afbeeldingen

  Bloedheet is het hier: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240