Chugoku veiling

Chugoku veiling

Voor de 2de keer wordt er dit jaar een veiling georganiseerd in samenwerking met Kwekers uit het Zuiden, waarvan de bekendste Sakai FF, Momotaro, Matsue en Omosako zijn.

Chugoku is een regio in Japan, gelegen in het westelijke deel van het grootste eiland van het land, Honshu.

De naam betekent letterlijk "Middenland" en is het enige overlevende overblijfsel van een historische indeling van Japan in "Nabije landen" "Middenlanden" en "Verre landen" Dit systeem was gebaseerd op de afstand tussen de landen en de hoofdstad Kioto.

De huidige regio is echter kleiner dan de oorspronkelijke en omvat de gedeeltes van de Middenlanden die langs de wegen van San'indo en San'yodo. De regio bestaat uit de volgende vijf prefecturen: Hiroshima - Okayama - Shimane - Tottori en Yamaguchi

In principe noemen wij dit het Zuiden van Japan of de koi die uit het Zuiden komen, alhoewel dit niet echt helemaal het Zuiden is, zoals je op de foto kan zien. Kyushu ligt nog een deel zuidelijker net zoals Shikoku.

Zo heb je ook een idee waar wij gewoonlijk in Japan rondtoeren. Als je nu nog weet dat de afstand tussen Okayama en Hiroshima ongeveer een kleine 2 uur is met de auto, en dit op autosnelwegen, dan heb je een klein idee van de afstanden die je moet overbruggen.

Nu heb ik alle koi die aangeboden worden bekeken, en ik heb een selectie gemaakt van een aantal kohaku die me echt interesseren en die ik hier toch in de belangstelling wil plaatsen.

Het zijn kohaku die patroontechnisch bijzonder interessant zijn, maar waar je enkele foutjes moet vergeven betreffende het kiwa en het sashi misschien, Je moet er maar van uitgaan dat je ze anders toch niet te pakken kan krijgen.

Ik heb bewust de naam van de kweker niet vermeld, omdat het eigenlijk geen belang heeft. Je koopt een koi en geen kweker, maar voor diegenen die het interesseert, het zijn hele befaamde kwekers. Uit deze 10 zijn er dan 2 die met 5 sterren uit de selectie gekomen, die je extra aandacht mag geven.

Mocht je toch interesse hebben om een bod uit te brengen, dan mag je me altijd contacteren, want uiteraard is het ook hier mogelijk om een aankoop te doen. Wat ik wel goed vind is dat het bod kan gedaan worden inclusief een extra verblijf in de mudpond of in de opvangfaciliteiten.

Hierdoor koop je in principe een sansai die toch naar de 70 cm toe zou kunnen gaan indien ze een goed jaar hebben. Het bod zal in ieder geval hoog genoeg moeten zijn om ook deze koi te pakken te krijgen.

Als je een bod wil doen, geef ik je een indicatie van prijs. Doe je een bod, dan zal ik vragen om 50% van het gedane bod aan te betalen.

Indien je niet slaagt in het opzet, wordt dit bedrag onmiddellijk terugbetaald. Als je wel slaagt, dan zal dit als een voorschot worden verrekend. Uiteraard zal iemand ter plaatse bekijken of de koi voldoet aan je eisen, en er nauwlettend op toezien dat de koi in orde is.

Ik heb een bijzonder goed gevoel bij deze selectie. Ik zal je vragen een bod te doen in Japanse yen. De koers momenteel is niet slecht. Voor 100 000 yen moet je ± 740 euro tellen, dat maakt het iets makkelijker. Wel wil ik erbij vermelden dat je koi zoals deze niet koopt voor 100 000 yen !!!

Voor de gezelligheid nog een kleine prijsvraag zonder prijs, gewoon voor de gezelligheid. Op de laatste foto zie je mijn aankopen om de innerlijke geest te verrijken.

De vraag : Kost dit winkelkarretje meer of minder dan 6 euro ? Als je denkt dat het minder is, druk je op de emoticon 1, als je denkt dat dit meer is dan 6 euro, druk je op emoticon 2. Als je het te stom vind om op te antwoorden druk je of de emoticon “boos”

Meer afbeeldingen

Chugoku veiling: afbeelding 1
Chugoku veiling: afbeelding 2
Chugoku veiling: afbeelding 3
Chugoku veiling: afbeelding 4
Chugoku veiling: afbeelding 5
Chugoku veiling: afbeelding 6
Chugoku veiling: afbeelding 7
Chugoku veiling: afbeelding 8
Chugoku veiling: afbeelding 9
Chugoku veiling: afbeelding 10
Chugoku veiling: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240