Controle groeivijver

Controle groeivijver

De controle van de groeivijver gaat altijd gepaard met filmpjes. Ik kan het niet laten om deze opbeurende filmpjes te tonen, want ik ga er van uit, dat wat voor mij zo mooi is, ook voor jullie zo mooi is. Hopelijk vergis ik me niet....

Het geeft een machtig gevoel om deze tosai te zien rondflitsen van plezier met hun hongerige bekjes smekend naar eten dat ze de ganse dag door toch al krijgen. Je blijft ervan genieten. Telkens probeer ik deze of gene tosai te spotten, maar ze zijn te snel, ze flitsen door het water als merlijnen zo actief.

Soms denk ik, ja dat is de oshiba, dat is de sandan van Isa, of ja, dat is de 4-stapper van Takigawa, maar het moment van visualiseren is zo beperkt dat je niet de tijd krijgt om ze echt te spotten. Ze weten ook donders goed dat je bij de vijver staat. Ga je daar staan, dan zorgen ze dat ze langs de andere kant te voorschijn komen. Ben je stil genoeg, dan laten ze zich uiteindelijk verschalken.

Enkele tosai vallen op door hun constante aanwezigheid. De kohaku van Jent is er zo eentje. Haar patroon valt ook op, en zij springt als een aap uit een doosje te voorschijn om haar korreltjes te pakken. Dan heb je de karashi van Gerrit, het is net een slurpende olifant die constant de oppervlakte afschuimt om ieder overschotje in zijn slurfje te laten verdwijnen. Daar is het mannetje van Isa, spectaculair hoor, dat sumi dat plotseling te voorschijn komt. En is dat niet de sanke van Sam ?

En last but not least, de maruten kohaku van Johan…aristocratisch verheft ze haar hoofd boven de waterlijn en slurpt bedachtzaam het korreltje voer naar binnen. Zij lijkt wel van Koninklijke bloede te zijn. Maar bovenal zijn de contrasterende rood/witte lichaampjes een weldaad voor je ogen. Het is puur genot om ze zo te mogen bewonderen.

Binnen een 4-5tal weken gaan we ze rustig bowlen en kijken hoe de evolutie geweest is. Tegelijkertijd kunnen we alles goed controleren en zien dat we ze nog allemaal hebben, want sommigen die ik wel wil zien, krijg ik maar niet in mijn gezichtsveld, en dat stoort me toch. Ik ben pas gerust als ik al mijn kinderen heb geteld of gezien.

Kijk en geniet:

groeivijver 1

groeivijver 2

groeivijver 3

groeivijver 4

Als ik de groeivijver film, moet ik af en toe een shot maken van de bijzonder mooi aangelegde natuurvijver. De koi die erin zwemmen, meestal door ons goed gekend, doen het dit jaar bijzonder goed, beter dan verleden jaar…. Kijk naar de bekende neus, dan nog een koi van Rini uit zijn oude collectie, en die showa…jaja ik ken ze zeker nog…

Kijk en geniet:

natuurvijver 1

natuurvijver 2

natuurvijver 3

Wist je trouwens dat de filmpjes gemiddeld toch meer dan 100 x bekeken worden, en soms tot 300 maal. Hoe meer ze bekeken worden, des te meer plezier ik ervan heb om ze te kunnen maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240