Dag 1 van de BKS

Dag 1 van de BKS

Het was een fijne gezellige dag gisteren, met een goede opkomst, niet overdreven druk, maar toch met de nodige interesse.

De kwaliteit van de ingezette vissen lag in mijn ogen vrij hoog, en alle vaten waren bijzonder goed verzorgd en opgezet. De mensen konden zowel genieten van de koi als van de stands die vrij dicht tegen de vaten waren opgesteld.

Wat viel mij in eerste instantie op ? Ik weet ook niet of ik gelijk heb of niet, want ik heb niet de tijd gehad om alle vaten goed te bestuderen. Ik heb mijn toer van links naar rechts gedaan, vertrekkende van mijn stand en ik vond dat er redelijk veel koi waren ingezet die niet tot de gosanke groep behoorden. Dus veel eenkleurige koi, kawarimono, en koi waar ik als handelaar niet gemakkelijk iets van aankoop.

Verder gaande naar de rechterzijde van mijn stand kwam ik de grote kanonnen tegen, met de Grand Champion van Floor, en de rest van het grote geweld en waar ook de grote prijzen werden gehaald. Er zaten bijzonder mooie koi tussen, en ik denk dat ik niets teveel zeg als ik vertel dat de kwaliteit van de ingezette vissen in deze show toch wel mee van het hoogste niveau was.

Ik denk dat niet alle prijzen momenteel al verdeeld waren, want ze waren nog volop bezig. Ik zal even opnoemen wat ik tot hiertoe als prijs heb gekregen.

De ginrin tancho van Maruhiro met code 1403001 was 1ste in variety en size 6.

De sanke van Momotaro met code 1503019 was 1ste in variety en size 3

De kujaku van Tanaka met code 1503081 was 1ste in variety en size 4

De tancho die ik verloot onder de deelnemers aan de wedstrijd was 2de in size 4. Opmerkelijk toch wel omdat de maat van de koi net boven de 40 cm is, en het in principe moet opnemen tegen kandidaten die tot 5-6 cm groter zijn.

Ik had stiekem gehoopt op een prijsje voor Virgin, maar de goden waren me niet goed gezind en de concurrentie was vrij zwaar in deze klasse. Ik moet mijn verlies ridderlijk toegeven, maar blijf erbij dat Virgin, ondanks haar jonge leeftijd, want tenslotte is ze op dit ogenblik nog geen 6 jaar, er stralend uitzag. Ze zwom ontspannen en rustig rond, en ik vond dat ze zich van haar beste kant liet zien. Nu nog maar hopen dat ik een goede vijver voor haar kan vinden, dat verdient ze….

Ik weet niet of alle prijzen op dit ogenblik dus al verdeeld zijn, maar ik heb mijn part toch weer binnengehaald met een assortiment koi dat nog nooit in een show werd ingezet, en dat vind ik op zichzelf toch al weer een prestatie, en tevens een bewijs van de positie die ik wil bekleden. Wat is die positie ? Een assortiment koi dat over de hele lijn goed van kwaliteit is, en niet enkele hoogvliegers geflankeerd door een heel stel laagvliegers.

De wedstrijd met de pellets is ludiek en mag toch rekenen op een groot aantal deelnemers. Ze proberen telkens van mijn gezicht af te lezen of ze in de buurt zitten van het juiste aantal pellets, maar ik los geen krimp.

Nu hoop ik nog dat het afbreken en debenchen van de koi redelijk vlot zal verlopen, en als dit het geval is, zou ik dit een zeer geslaagde show kunnen noemen. Ik moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat ik een beetje schrik heb van het afbreken….maar we zullen zien.

Meer afbeeldingen

Dag 1 van de BKS: afbeelding 1
Dag 1 van de BKS: afbeelding 2
Dag 1 van de BKS: afbeelding 3
Dag 1 van de BKS: afbeelding 4
Dag 1 van de BKS: afbeelding 5
Dag 1 van de BKS: afbeelding 6
Dag 1 van de BKS: afbeelding 7
Dag 1 van de BKS: afbeelding 8
Dag 1 van de BKS: afbeelding 9
Dag 1 van de BKS: afbeelding 10
Dag 1 van de BKS: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240