Hier zitten wij dan

Hier zitten wij dan

Al wie vandaag naar de Belgische Koishow komt is welkom in mijn stand, duidelijk herkenbaar ditmaal.

Het is verstandig weer zou ik zeggen. Niet te koud, niet te warm, weinig of geen regen, ideaal om een bezoekje te brengen. De pot met 1 kg recovery probites staat klaar, de tent is gevuld met probites, en een frisdrankje of een koffie kan er nog net af. Koffiekoeken kan ik helaas niet meer op de kop tikken, want ik moet te vroeg weg…

Waar kan je ons vinden ? Hier een filmpje waar wij verborgen zitten, namelijk stand nummer 5 en met de vaten 1 en 2 waar de koi inzitten. Mike van Zijl, zeg maar Mister Probites is ook aanwezig, en als er vragen zijn over voer, dan ben je aan het juiste adres. Neem er wel je tijd voor, want als Mike begint, komt er gewoonlijk geen einde aan….

Bovendien moet je niet vergeten mee te doen aan de wedstrijd waar je de tancho kan winnen die in vat 1 rondzwemt. Vul een formulier in met een paar gegevens, en je mag 1x raden naar het aantal pellets dat in de bokaal zitten. Koop minimaal 6 kg Probites voer en je mag zelfs 5 keer raden. Alles wordt netjes genoteerd, en na de show zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Het benchen van de koi ging vrij eenvoudig, zonder teveel stress, met degelijke hulp en professionele begeleiding. De fotograaf van dienst gisteren was Polleke. Hij heeft niet veel foto's genomen, maar hij heeft wel een bijzonder mooie shoot gemaakt toen ik Virgin uit de meetbak nam om in de bowl te zetten, geweldig gedaan Polleke.

Iedereen kijkt gespannen toe, en zie je met welke verliefdheid ik deze kohaku van Takigawa in het vat begeleid…geen sinecure hoor, het viel me qua gewicht echt tegen, en ik ben nog altijd niet voor een kleintje vervaard.

Ja, ik heb Virgin ingezet….ik heb er lang over nagedacht of ik het wel of niet zou doen, en ik heb op het punt gestaan om het niet te doen, maar tenslotte ben ik overstag gegaan. Nu kan je je de vraag stellen waarom ik ze niet zou inzetten ?

Eerlijk ? Ik dacht dat ze niet goed genoeg is om een prijs te halen, maar als ik ze uit de zak zie komen met een teri waarvan je alleen maar kan dromen, een body waarvan je haren rechtop gaan staan, een hi dat in mijn koibelevenis juist goed is, dik en blinkend, maar ook met enkele kleine foutjes, sluit ik een mogelijke prijs of een friendship award niet uit.

Maar we gaan naar de goede dingen kijken en niet zoals gewoonlijk naar de minpuntjes, en als de body 50% van de score kan bedragen, dan ga ik scoren ondanks de ouderwetse invloed van de Donguri bloedlijn. (oude bloedlijn van Sakai FF) Ik vind ze bloedmooi, niet gemaakt, niet aan gewerkt, en met een karakter dat eigen is aan de Takigawa koi, en de meesten die Takigawa koi kennen zullen wel begrijpen wat ik bedoel….veel karakter, geen platte kaas….

Trouwens het hele assortiment dat ik heb meegebracht naar de show heb ik vernieuwd, met enkele kleinere en enkele grotere koi, 2 mooie vaten met degelijke koi. Ik heb geen rekening gehouden met de maatvoering, maar gewoon een aantal koi uitgekozen die ik aan iedereen wil laten zien, en dat een verpersoonlijking is van hetgeen er gemiddeld rondzwemt in Arendonk. Ik ben er tevreden over, en als je aan een wedstrijd meedoet, hoop je natuurlijk ook op een prijsje…

Tenslotte nog even een klein bedankje aan ons Polleke en aan Matthijs voor hun onbaatzuchtige hulp, want je moet het toch maar doen om telkens mee te gaan…

Meer afbeeldingen

Hier zitten wij dan: afbeelding 1
Hier zitten wij dan: afbeelding 2
Hier zitten wij dan: afbeelding 3
Hier zitten wij dan: afbeelding 4
Hier zitten wij dan: afbeelding 5
Hier zitten wij dan: afbeelding 6
Hier zitten wij dan: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240