Dag 8....

Dag 8....

De laatste dag koi.... :-(

Op de eerste foto zien jullie een nieuwe breeder.... Polotaro san!

Vandaag de laatste dag dat we koi gaan zien... Hier in Japan in ieder geval...De planning was dat we eerst naar Taniguchi zouden gaan en hierna naar SFF.

Allereerst een rit van ongeveer anderhalf uur richting Taniguchi, deze reis leek vrij kort te duren omdat we een prachtige omgeving hebben gezien. Vooral in het dorp waar Taniguchi zich bevind zie je in vrijwel elke tuin prachtige bonsai tot een enorm groot formaat staan! Echt mooi om te zien en we waren hiervan dan ook erg onder de indruk! Het hele dorp stond bomvol met bonsai!

Eenmaal aangekomen kregen we direct een bak koffie, Taniguchi san en zijn hulp Sato stonden al op ons te wachten! Na de koffie was het tijd om alle koi te fotograferen. Eerst alle vissen die ouder dan tosai zijn opgezocht. Deze waren stuk voor stuk erg goed geëvolueerd en dit was dan ook mooi om te zien! We hadden hier in de grootste vijver een prachtige maruten yondan kohaku en een maruten sandan sanke gezien. In de hoop deze aan te kunnen kopen maar eens gevraagd..helaas.. customer fish... in deze zelfde pond zaten ook oyagoi.. zullen dus wel prijzige vissen geweest zijn!

Nadat de oudere vissen allemaal gefotografeerd waren zijn we even alle vishuizen door geweest, hier zwommen vrijwel alleen maar tosai en klantenvissen dus helaas weinig te koop buiten tosai. Inmiddels was het al middaguur dus werd er eten besteld, iets met noodles, groente en wat vlees met een soort pannekoek erop. Was best lekker en vulde goed! Toen we cola vroegen werd de vrouw van Taniguchi san op pad gestuurd om dit voor ons op te halen uit de winkel... Erg bijzonder... bij ons zou vermoedelijk gewoon gezegd worden... we hebben alleen Fanta...

Toen was het tijd voor de tosai... dit werd een zoektocht...De meeste vissen waren snel gevonden maar we misten er 2 waarvan Taniguchi niet wist waar ze zaten. Hij heeft alle vijvers gecheckt maar we hebben ze niet kunnen vinden, vermoedelijk waren ze opgegeten door de kat. Ook waren er 2 die Taniguchi san dood gevonden had in zijn vijvers eerder dit jaar. Deze hele zoektocht heeft ons letterlijk 2 uur gekost, zonde want hierdoor konden we niet op tijd bij SFF komen. Jammer maar helaas voor ons...

Toen de evolutie maar eens bekeken, het grootste aantal was goed gegroeid/ontwikkeld maar toch waren er ook een aantal met een negatieve evolutie, part of the risk als je zo'n jong visje koopt en in Japan laat... Veel mensen zijn zich hiervan volgens ons niet goed bewust. De vis kan dood gaan... of slecht evolueren.. always keep that in mind! Toen dit klaar was hebben we alle visjes even gefilmd... voor ons was de ochiba met afstand de beste vis... bloedmooi met het rood/bruine cha erop... zeer goed netpatroon en hele goede body!

Op de terugweg moesten we halverwege stoppen om te zien of we evt toch nog bij SFF terecht konden maar helaas ze stopten om stipt 17.00... dus maar terug gegaan naar het hotel! 's Avonds zijn we nog even naar de kroeg geweest met Paul Ashton, wel leuk om wat locals te ontmoeten en het was er gezellig!

Dit was het laatste verslag over koi... vandaag hebben we een day off en gaan we de stad in deze ochtend.. You can see it on CNN!

Vanmiddag gaan we naar het stadspark! Schijnt erg mooi te zijn...

Meer afbeeldingen

Dag 8....: afbeelding 1
Dag 8....: afbeelding 2
Dag 8....: afbeelding 3
Dag 8....: afbeelding 4
Dag 8....: afbeelding 5
Dag 8....: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240