Dagen om nooit te vergeten

Dagen om nooit te vergeten

Dat het een bewogen dag zou worden stond als een paal boven water, en dat hij lang zou worden kon ik wel veronderstellen.

Vanaf 9 uur s’morgens stond Ben al klaar om me te helpen bij het installeren van nieuwe vario DM pompen op de vijvers. Een heerlijke uitvinding dit soort pompen die de stroomlast zou moeten verlagen.

En terwijl we volop bezig waren kwam Jan Hendrik al aangereden om een kijkje te nemen naar zijn showa die hij verleden jaar had aangekocht. Maar Jan Hendrik komt van ver en dan neem je je tijd om even te genieten van de koi. Het water zag er wel niet uit, want het is overal wat donker en lichtgroenig, ik moet dringend iets gaan doen aan mijn UV lampen.

Niet dat ik het erg vind want als de koi bovenkomen zijn oeh’s en ah’s niet uit de lucht gegrepen. Het is wonderlijk te zien als de koi bovenkomen en hun schitterende kleurenpracht laten zien…alleen voor de verkoop is het een lastig onderdeel. Maar ja, je kan niet alles…De showa van Jan Hendrik kende een enorme groei van pakweg 50 cm naar 62 cm tijdens zijn winterverblijf…

Velen praten over teri en huidkwaliteit, maar ik garandeer je dat het groene soepje een ongekende meerwaarde biedt aan de glans en teri van de koi. Bovendien kan ik het bewijzen, want ik heb een maand of wat geleden een aantal koi in mijn erwtensoep gezet, en gisteren hebben we deze in de late namiddag naar binnen gebracht.

Ik kan zelfs op het filmpje niet laten zien hoeveel impact het erwtensoepje heeft op de huidkwaliteit. Kijk zelf en geniet ervan, ik kan je garanderen dat de mensen die me kwamen helpen, Toon, Ben en Paul ook onder de indruk waren van de teri en de glans, en dan waren het nog niet eens de toonaangevende koi.

Vandaag worden de 72 reeks onderverdeeld en dan zullen ze verdwijnen in de erwtensoep. Als alles goed gaat, want dat blijft ook een bepalende faktor, kan ik je alvast zeggen dat het een puur genot gaat zijn om ze in de loop van het jaar te evalueren, maar daar ga ik en Ben persoonlijk onder ons 2 van genieten, tenzij….

Maar we dwalen af, want er was nog een belangrijke gebeurtenis vandaag, namelijk Johan en zijn vrouw José kwamen met de bus aangereden om hun jumbo naar huis te brengen. Ze wisten dat ze een busje nodig hadden..

Ik heb de filmpjes aan elkaar gereigd zodat je alle 3 de koi kan bekijken. Het is een geweldige ervaring om koi van 80 cm te bowlen, en vooral dat er 2 jaar van zorgen aan zijn voorafgegaan. Het filmpje duurt wel bijna 8 minuten dus je moet er je tijd voor nemen. Je kan ook proeven dat er met liefde wordt omgegaan en dat het niet zomaar vissen zijn !

De lion Queen werd aangekocht in september 2014 en deze heeft 2 jaar in de mudpond doorgebracht. Hier zie je ze bij aankoop.

De machtige Momotaro kohaku blijft een plezier om naar te kijken, en ik meen als ik zeg dat ze kans had gemaakt op de show om Grand Champion te worden, maar dat zal nu niet meer kunnen bewezen worden. Ze zag er formidabel uit…

Ook niet vergeten dat de kohaku van Leo juist de prijs van Supreme Champion had misgelopen. Ben vertelde me dat er een discussie gaande was over het vervelende slijmlaagje dat er op de kohaku aanwezig was en dat ik niet meer op tijd kon wegkrijgen. Had ze dit niet gehad, dan zou ze volgens de jury, en dit zijn de woorden van Ben, de prijs van Supreme Champion hebben gekregen en niet de sanke van Floor....

De laatste koi, de showa wordt een troeteldier van jewelste. Schoonheid kan je niet vertalen, maar je kan er wel van genieten, en via mijn ingenieus codesysteem weet ik onmiddellijk dat deze in oktober 2015 werd aangekocht op de veiling.

Nadat ze thuiskwamen kreeg in nog een geruststellend berichtje dat alles vlot was verlopen met een begeleidend filmpje en een berichtje van Johant waar een mens warm van wordt. Dit zijn de woorden van Johan.

Druk middagje maar alle 4 Koi zwemmen rond in de vijver heb een filmpje via wetransfer zojuist verzonden. Kohaku is samen met de Lion Queen een pracht koppel en geniet enorm van mijn huidige selectie waar jij een heel groot aandeel in heb gehad en waar we april 2014 mee begonnen zijn.

Ik vroeg toen aan jou of we samen mijn beoogde collectie wilden gaan opbouwen en kocht toen de Tancho aan. Nu precies drie jaar verder is mijn droom van toen vervuld hoge kwaliteit Koi met veel potentie. Nu werken aan hun toekomst hopelijk gaat de Black Dragon opknappen want buiten de twee bultjes is alles aanwezig om een hele mooie dame te gaan worden.

Ik reken op je hulp en meedenken in de ontwikkeling van de Koi maar heb gemerkt dat ik mij hier geen zorgen over hoeft te maken. Tot nu toe stond je altijd voor me klaar bedankt daarvoor en fijn dat ik heel vaak de eerste keuze had in Japan

Mooier kan het niet nietwaar ?

Dat was gisteren trouwens niet alles, want ook de 72 serie hebben we ingedeeld. Ik heb deze gisteren ingedeeld, zodat de mensen vandaag nog een laatste keuze kunnen maken, nadien laat ik ze voorlopig verdwijnen in de anonimiteit, lees…in de erwtensoep, en zullen ze pas binnen enkele weken nog eens het daglicht zien.

Ik vergeet trouwens te vermelden dat de showa van Niels ook mee naar Johan is gegaan. Kunnen we einde jaar eens een mooi vergelijk maken tussen quarantaine opgroeifaciliteit en groene soep faciliteit…

Dit is favorietje van Matthijs en dit zijn de de specials van Ben. We gaan deze even visualiseren en er de codenummer bij zoeken.

En dit zijn de tosai die er nog overblijven. Het is ondertussen 18.30 uur en zo zie je dat het een bewogen dag is geworden.Ik heb het gevoel dat het een werkendag gaat worden, dus zal ik me al maar voorbereiden...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137