De vijver van Giovanni

De vijver van Giovanni

Niet dadelijk een klant van Interkoi, maar volgens mij wel één van die mensen die mijn nieuwsonderdeel regelmatig volgen zoals er zo velen zijn.

Ik blijk een trouw lezerspubliek te hebben dat gemiddeld toch 700 bezoekers per dag telt, en dat oploopt tot 1100 unieke bezoekers als ik naar Japan ga.

Ik veronderstel dat ik dan toch de moeite ben om te volgen. Zelf heb ik Giovanni nog nooit ontmoet, maar hij heeft wel een bakki shower van mij gekocht die hij opgehaald heeft als ik niet thuis was.

Het was één van die zwarte kleine bakki showers die ik een tijdje geleden aangeboden heb, en waar ik er nog eentje van over heb. En zoals je kan zien op de foto’s is er degelijk wat werk ingestoken om deze zo op te stellen dat hij niet opvalt en integreert in het vijvergedeelte.

Wat betreft de filtering het volgende:

Ik werk nu nog met vortexen, 5 op een rijd en krijg mijn flow niet hoog genoeg. Ik ga een groter filter laten lassen, met de mogelijkheid om er later nog een trommel op aan te sluiten. Beter eerst investeren in mijn systeem vooraleer goeie koi aan te kopen.

Ik wil er het beste kunnen uithalen, en voorlopig is mijn systeem ontoereikend vrees ik. Elke bodemdrain krijgt zijn aparte vortex, en van daaruit dan naar een bewegend bed en dan naar japanse matten. Lekker op de oude manier maar wel met veel meer flow dan nu het geval is. De 110mm connectie op de vortex is simpelweg te klein voor veel flow.

Ik ben het hier niet helemaal mee eens, want vijveren met de ouderwetse vortex is totaal geen probleem, maar laat me daar geen pleidooi over afsteken, want dat is het sop van de kolen niet waard, en men luistert toch niet…

Je ziet ook dat Giovanni iemand is die van netheid en orde houdt, dat kan je terugvinden in alle hoeken van de foto’s. Het geheel geeft dan ook een bijzonder fraaie uitstraling, en ik kan alleen maar complimenteren met de integratie van deze vijver in de tuin.

Alle onderdelen zijn met precisie gekozen en passen wonderwel bij elkaar. Vermoedelijk zijn het eigen ideeën die verwerkt werden in de tuin en alles lijkt geïnspireerd door eigen vermogen en niet door een tuinaanlegger, maar ik kan het natuurlijk mishebben.

Een filmpje maakt meer duidelijk. Er zitten nog weinig koi in de vijver, en vermoedelijk zullen er in de toekomst nog koi bijkomen, hopelijk van Interkoi natuurlijk.

Aan de manier waarop Giovanni zijn zaken in orde brengt, is zekerheid één van de voornaamste eigenschappen en zal hij niet makkelijk een koi kopen als het niet tot zijn financiële mogelijkheden behoort, en gelijk heeft hij.

Schijnbaar ben ik duur, want dat gaat rond in de koiwereld heb ik begrepen. Ook zondag krijg ik nog iemand op bezoek die deze bewering staaft en uit dezelfde regio! Raar, want ik vind dat mijn vissen niet duur zijn, integendeel….

Dat ze veel geld kosten is één ding, maar dat ze duur zijn is een ander ding…en één ding staat als een paal boven water…wat betreft meedenken en soepelheid in de handel denk ik dat ik de makkelijkste persoon ben die er in de koiwereld bestaat…

Als laatste laat ik nog het filmpje zien van Polleke die zijn koi voert. Bekijk dit feestmaal maar eens goed, en geniet gewoon van het filmpje.

Niet vergeten dat de meeste van deze koi tegen en boven de 80 cm zijn en dat de oudste toch al tegen de 10 jaar aanhikken, waarvan vele Momotaro. Ze zien er nog altijd stralend uit Paul…

Meer afbeeldingen

De vijver van Giovanni: afbeelding 1
De vijver van Giovanni: afbeelding 2
De vijver van Giovanni: afbeelding 3
De vijver van Giovanni: afbeelding 4
De vijver van Giovanni: afbeelding 5
De vijver van Giovanni: afbeelding 6
De vijver van Giovanni: afbeelding 7
De vijver van Giovanni: afbeelding 8
De vijver van Giovanni: afbeelding 9
De vijver van Giovanni: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137