Wil je ook eens aan een show meedoen

Wil je ook eens aan een show meedoen

Volgende maand is het de beurt aan de Belgian Koi Show om zijn hoogtepunt te vieren. Als je een koi via Interkoi wil inzetten...hier is je mogelijkheid.

De kwaliteit van de koi is over het algemeen bijzonder hoog, en mag in mijn ogen als één van de betere koishows te boek staan. De infrastructuur is niet zo goed als de Euregio koishow, maar de gezelligheid is er zeker troef.

Het enige probleem altijd is de hectische omstandigheden van het in- en uitladen van de koi en het opbouwen van de stands. Dit jaar zal ik ook aanwezig zijn met een stand zodat je altijd welkom bent om eens een bezoekje te brengen, en uiteraard heb ik ook een vat met koi.

Ik breng zoals altijd nooit dezelfde koi mee als de voorgaande show, en zal het doen met een volledig nieuw arsenaal. Het resultaat van de Euregio koishow evenaren zal moeilijk zijn. Ik zal sowieso minder koi inzetten, maar ik zal mijn best doen om een degelijk arsenaal tentoon te stellen.

Misschien willen jullie wel eens een show meedoen, en daarom laat ik een paar koi zien die toch kans maken op een leuk prijsje. Alles hangt natuurlijk af van de tegenstand, en die is gewoonlijk niet gering op de BKS.

Een koi die op mijn verlanglijst staat om in te zetten is deze chagoi van Hirasawa. Met haar 85 cm, een schandalig zuivere huidkwaliteit zonder enig shimietje, een koppeke om verliefd op te worden met charmante appelwangetjes, maar vooral een body om van te dromen, lijkt dit me een geschikte kandidaat om te scoren.

Ik word niet vlug verliefd op een koi, maar dit exemplaar geeft me toch de kriebels, en het is een lust om ze in de vijver te zien zwemmen. Bijzonder geschikt om een dikke prijs te halen.

Een Momotaro kohaku, nog maar nisai, maar met een redelijke maat van 56-58 cm heeft ook een onberispelijke huidkwaliteit met een bijzonder aangenaam patroon.

Deze zal uit moeten komen in klasse 5, en zal veel concurrentie krijgen, maar ze zou het kunnen doorstaan. Het sashi is nog niet helemaal ingeklaard, daar is ze nog te jong voor, maar haar grote voordeel is het forse hi dat er uitspringt. Zeker kandidaat winnaar waardig.

Bijna 100% zeker winnaargevoelig is de sanke van Sakai die zal moeten strijden in klas 6 (60-70 cm). Ze ziet er momenteel gelikt uit. Prachtig gebouwde sanke, met een huidje om van te snoepen, het sumi mooi verdeeld, het zou me verbazen als ze niets zou winnen…

Dan heb ik nog een filmpje gemaakt van een trio, waaronder de bovengenoemde sanke. De sanke met de vele spots is een klepper van formaat. Haar enig nadeel is dat ze momenteel nog niet “rijp genoeg is” en de meeste mensen er niet door kunnen kijken. Even wachten totdat deze de 80 heeft bereikt, en je zult meermaals slikken.

De sanke met de grote zwarte sumivlek is een specialleke, maar eigenlijk nog te jong om in te zetten op de show. Ze is nog maar nisai, maar heeft wel de goede maat. Vermoedelijk zal ik ze niet meenemen, maar ze laten zien kan nooit geen kwaad.

De winnende Asagi in Japan op de All Japan Junior Koishow zal ook ingezet worden, en dat is altijd de moeite om te bekijken. Benieuwd of deze op dezelfde manier zal gewaardeerd worden als in Japan, altijd een spannend vergelijk.

Welke koi het tenslotte zullen worden die ingezet worden staat nog niet vast, maar heb je interesse om ook eens mee te doen…hier liggen jullie winstkansen….en nogmaals...de koi van de Euregio koishow worden niet meer ingezet !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137