Dan toch.....eindelijk

Dan toch.....eindelijk

Wat ik niet goed begrepen heb, was dat er weinig Matsue kohaku verkocht werden die een seizoen in de opgroeifaciliteit hebben gezeten. Slechts een paar mensen hebben gebruik gemaakt van het toenmalige aanbod, en gelijk hadden ze.

Ik pijnig mijn hersenen om te weten te komen wat ik fout heb gezien, want prijs/kwaliteit bij deze kohaku is meer dan verantwoord. Zelf ben ik bijzonder gelukkig met de evolutie van deze koi, en ik was ervan overtuigd dat dit de nodige mensen zou trickeren…fout dus….Martin die had het wel gezien...

Mijn vriend Edgar had het ook begrepen volgens mij. Ieder jaar koopt deze 84 of 85- jarige man één koi bij mij, en ik ben ontzettend trots dat hij dat ieder jaar doet. Bovendien moet hij ook nog eens 500 km rijden om de kohaku op te komen halen.

Verleden jaar was het de beurt aan een kohaku van Sakai, dit jaar liet hij al geruime tijd zijn oog vallen op de kohaku van Matsue.

Voor de presentatie van de kohaku verleden zaterdag vroeg hij of deze 2 kohaku nog over waren, en tot zijn verbazing, zo vertelde hij me, was dit zo….

Het waren nummerke 14 en nummerke 18, de sandan en de yondan, waarbij de yondan het meeste zijn aandacht trok. Goede keuze trouwens. Na meting waren ze respectievelijk 51 en 52 cm.

Kohaku 1803014 bij aankoop

Kohaku 1803018 bij aankoop

Na wat heen en weer gepraat, waarbij vooral de vraag over de yondan naar boven kwam betreffende het sashi of de gevaarlijke opening tussen het 2de en het 3de patroon, besloot hij toch voor de yondan te gaan.

In onze ogen ook kwalitatief de beste, waarbij de sandan niet veel onder moet doen. Uiteraard wordt er gehoopt dat het 2de en 3de patroon zich verder gaan scheiden, maar zekerheid kan ik daar niet aan geven. Het kan ook dichtgroeien.

Maar laat ons eerlijk tegen onszelf blijven…als het patroon iets beter gerangschikt was op nummerke 18, dan ben ik er 100% zeker van dat ik de koi nooit had kunnen aankopen.

Ik heb heel veel plezier van veel klanten, dat wil ik gerust beamen, maar om een klant als Edgar te hebben doet me ontzettend plezier, en ik vind het geweldig dat hij zelf op zijn leeftijd 500 km rijd om de kohaku begin volgend jaar op te halen.

Ik zal dan ook zo goed mogelijk voor deze kohaku zorgen, wat ik trouwens voor iedere koi probeer te doen. Het zijn echter levende wezens, en zorgen heb je meer dan voldoende met deze kleppers, toch zeker met de winterperiode die zich weer aandient.

Het kapitaal dat zich aandient is niet van de poes, en ik kan je garanderen dat je een ijzeren gestel moet hebben om ieder jaar weer die periode te moeten overbruggen.

Het zij zo…

TOFFE ANECDOTE

Ik sta weer dikwijls vermeld in het Rinko magazine van Japan. Ik kreeg er enkele foto's van aan, waarbij vooral 1 foto een belangrijk moment weergeeft. Joey van Koikichi Thailand op de voorgrond is tegen mij op aan het bieden tijdens de presentatie van een kohaku die ik moest hebben.

Je ziet dat hij op dit ogenblik 5 vingers naar boven steekt. Dat is het moment dat het bod op dat moment naar de 500 000 yen wordt gebracht. Je zult me niet snel vinden op de foto, maar ik heb uiteindelijk de kohaku te pakken, ondanks het feit dat het kantje boordje was op het einde....

Deze avond vertrek ik voor de zoveelste keer naar Schiphol om 22 koi op te halen. Hier zitten een groot aantal koi van 80 cm tussen, het zal dus weer sleuren worden met zware dozen...

OPHALING PROBITES

Mag ik vragen aan al diegenen die probites hebben besteld om dit zo snel mogelijik op te komen halen aub. Het staat klaar...

Meer afbeeldingen

Dan toch.....eindelijk: afbeelding 1
Dan toch.....eindelijk: afbeelding 2
Dan toch.....eindelijk: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137