De eerste azukari komen binnen

De eerste azukari komen binnen

Het is altijd een spannend ogenblik als azukari weer boven komen. Ditmaal is het een showa uit Niigata die zich weer aanmeld.

Blijkbaar was het de grootste uit deze mudpond volgens de kweker Hosokai, en hij vond dat hij haar te goedkoop verkocht had….het zal wel….

Ze is nu sansai en 60 cm, wat flink is voor koi uit het Noorden. Soms moeilijk te vergelijken met koi uit het Zuiden, maar dat is nu éénmaal een bekend verhaal.

Het is in ieder geval een interessante showa die binnenkort naar Arendonk zal komen, wanneer weet ik nog niet. De showa werd gespot door Matthijs die deze zag voorbijkomen in de selectie van Jeroen, die meestal koi uit het Noorden voor mij spot en aankoopt.

Er werd vorig jaar ook een nieuwsitem aan gewijd, misschien mooi om nog eens te lezen.

Ondertussen verdwenen er gisteren weer 3 interessante koi uit mijn collectie. Ik moet eerlijk toegeven dat het een mooi trio was, goed op elkaar ingespeeld.

De uitschieter in deze is vooral de sanke die heel belovend is in onze ogen. De tancho is spannend en op de kohaku valt weinig aan te merken. Een zuiver drietal, maar zo zitten er nog veel in de voorste vijvers, het is een kwestie van goed kijken, en dat deed Paul sowieso.

Ik kreeg ook informatie binnen van Giovanni over zijn nieuwe filterinstallatie. Ik mocht het nieuws pas brengen als ik volgende tekst van hem erbij publiceerde:

Hallo Luc, Indien je mijn filmpje en de foto’s van mijn filterlijn wilt gebruiken, had ik er graag onderstaande bijgezet. Waarom Old Skool mijn voorkeur geniet? Als 37 jarige koi hobbyist reken ik mij nog niet tot de oude garde ?, maar toch heb ik al +10 jaar ervaring op vlak van koi keeping.

Ik besef heel goed dat een trommelfilter voor het ogenblik de beste voorfilter is die er bestaat. Maar daarom is de klassieke manier er niet slechter op geworden.

Mijn voorfilter bestaat nog altijd uit borstels. Mits correct onderhoud en goede sturing van uw water, is dit voor mij een perfect werkend alternatief. Na de voorfilter volgt een echte 3 kamer filter. Het bewegend bed bevat een 800 liter water, hier geraak ik dus redelijk wat kaldness in kwijt.

Echter richt ik al mijn peilen niet op dit ene type filtermateriaal, deze kamer wordt gevolgd door een grote beluchte mattenkamer. Daarna volgt nog een derde kamer met niet beluchte matten.

Van daaruit gaat alles met een regelbare DM Vario terug rechtstreekse vijver in. In de zomer wordt deze filter nog ondersteund door een 4 laagse trickel filter. Voor mij “the winning combination”. Meerdere keren had Luc me al gevraagd, wanneer ga je nu eens “goede koi” aankopen, waarop ik steeds moest antwoorden, eerst mijne filter Luc. Tjach, nu staat die filter er, dus …

Ik ben benieuwd of hij zijn woord zal houden….

Tenslotte nog een nieuwtje van Beereke die volop aan zijn vijver aan het werken is. Hij heeft zijn vijver een update gegeven in de vorm van een originele waterval.

Ik moet toegeven dat ik het bijzonder mooi vind…knap gedaan Beereke…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137