Dankbare vissen

Dankbare vissen

Het is begin maart, de temperatuur begint op te lopen, en wij beginnnen ons voor te bereiden op het ophalen van de vissen.

Ik denk dat het voor de eigenaars van de vissen ook begint te kriebelen, want er begint weer volop leven in de brouwerij te komen.

Vermits er vandaag dankbare klanten waren, was het ook de tijd om dankbare vissen te laten zien, iets wat we wekelijks zelf ook graag doen. Zelf hebben wij er nog steeds een enorm plezier in om ze in een bowl te kunnen bewonderen, en waarom jullie niet mee laten genieten.

Op vraag van Sam, hebben we even zijn kohaku opgemeten. We hadden beiden de stellige indruk dat hij enorm gegroeid was, maar we hebben het mis. Ze heeft slechts 1 cm gedaan, maar vermoedelijk is haar body enorm verbeterd, waardoor ze een meer kolossale uitstraling heeft gekregen. Er is nog een mooie toekomst weggelegd voor deze kohaku.

Omdat we toch bezig waren in de kohaku vijver, nog gauw enkele andere kohaku gebowld, en volgens mij wordt meteen de algemene kwaliteit van de Taniguchi kohaku getoond. Hier de 2 kohaku van Dirk, en een vierstapper die nog niet verkocht is, maar wel eentje die veel potentie heeft om brokken te maken. Let daarbij vooral op de zuiverheid van de koppen, stand van de ogen en de kieuwdeksels.

Mijn schattekens van de vijver die ik enorm waardeer zijn natuurlijk deze karashigoi. Deze waren wel 3-4 cm gegroeid, maar wat een krachtige uitstraling...Hier moet je vooral letten op de egaalheid van de kleur, het opkomende fukurin dat later nog beter zal worden, en vooral de kleurintensiteit. Volgens onze bescheiden mening mogen ze niet te gelig zijn, want eenmaal ouder en buiten zwemmend zal hun kleur toch nog aangepast worden. Persoonlijk houden wij van deze variant met een subtiele zachte kleur. Hier nog een filmpje van deze zalige koi.

Van de binnenbak naar de buitenbak, want hier zwemmen ook nog interessante koi rond. De nisai Isa kohaku heeft weinig uitleg nodig, maar als je nu een sanke wil zien met oogstrelend atarashi sumi, dan moet je zeker dit filmpje en dit filmpje goed bekijken. Een Momotaro Sanke die hunkert naar een bekwame vijver, met daarnaast een kohaku met een huidkwaliteit waar je alleen maar van kan dromen.

Gisterenavond kregen de nieuw aangekomen tosai hun eerste lichte voerbeurt, enkele korreltjes wheatgerm, en je ziet dat ze dadelijk reageren. Momotaro Showa en Ginrin kohaku

Om het ganse verhaal van vandaag compleet te maken, laat ik nog een een compilattie van enkele filmpjes zien , om nog maar eens de schoonheid van sommige kohaku te onderstrepen. Het is mooi en het blijft mooi....

Meer afbeeldingen

Dankbare vissen: afbeelding 1
Dankbare vissen: afbeelding 2
Dankbare vissen: afbeelding 3
Dankbare vissen: afbeelding 4
Dankbare vissen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240