Langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker

Dainishi is zeker geen onbekende in de koiwereld, integendeel, maar dat wisten jullie ook al natuurlijk.

Samen met Sakai Sff, Momotaro, Yamamatsu en enkele anderen, staan ze zeker bovenaan de top van de koiwereld in Japan. Interkoi werkt voornamelijk met Momotaro, maar zal het niet nalaten om af en toe enkele goede koi van Dainishi of Sakai Sff aan te kopen.

Eén van deze koi is een Shiro Utsuri van Dainishi, uit de bloedlijn van de bekende Sakura, die aangekocht werd in 2010, samen met een voortreffelijke showa. De showa is ondertussen reeds lang vertrokken naar de eigenaars, maar de Shiro zwemt nog vrolijk bij ons rond.

Deze Shiro heeft zich in de wintervijver goed ontwikkelt, en het is misschien mooi om de, toch wel opvallende veranderingen/verbeteringen even te vermelden en te bekijken, en even te bespreken.

Bekijk eerst het filmpje van deze week.

Een heel belangrijk gedeelte van deze shiro is de body. De koi had al een mooi langerekte  body en nu dit toegenomen is, laat de koi nog steeds geen enkele vervetting zien. Ze is van voor naar achter egaal zonder enkel verval in het lichaam. Juist dit is een enorm plus punt van deze shiro, want bij het gros van de shiro's mankeert het daar nogal eens wat aan.

De menware op de kop begint langzaam zijn vorm aan te nemen, en zal langzaam steviger worden. Het motoguru is nu bijna tot het eind van de vinnen uitgestrekt, wat aangeeft dat het onderliggende sumi later gegarandeerd door zal komen. Met het verder indikken van het sumi zal het motoguru langzaam wat inklaren, tot twee prachtige stevige vin aanzetten. Zowel het sumi als het shiroji zijn nu nog vol in opkomst en zal de komende jaren nog veel verbeteren. Met deze gegevens moge het duidelijk zijn dat deze koi het achterste van haar tong nog niet heeft laten zien.

Aan de rechterzijde van haar hoofd ontwikkelt ze heel timide een zwarte vlek, nu nog grijs. Is dit misschien de eerste aanzet om een verbinding te maken naar de menware of niet ? Indien ja, dan zou er in de toekomst een mooi kruis op het hoofd kunnen gevormd worden, wat herinneringen oproept aan Spider, een showa uit de vroegere collectie nog van Rini.

Geef ze nog een paar jaar de tijd en je zult zien dat de koi niet alleen heel groot word, maar ook veel bewondering zal oogsten. We hebben ze niet gemeten, maar als ik zeg de ze rond de 65 cm is, zal ik zeker niet liegen, en ik vermoed zelfs erboven. Qua zwemgedrag en uitstraling krijgt ze van ons bovendien ook nog eens een dikke 10.

Meer afbeeldingen

Langzaam maar zeker: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240