De babykoi van Ray

De babykoi van Ray

Het kweken van koi heeft blijkbaar een magische aantrekkingskracht.

Ik heb meerdere klanten die zich toeleggen of bezighouden met het kweken van koi, ik kan er zo uit mijn hoofd 5 opnoemen. De vraag die ik me dan altijd stel is: waar gaan al deze koi toch naartoe ? Is dit een onderdeel voor de voedselketen ? Worden deze verkocht of weggegeven ? Worden deze in het wild uitgezet ? Ik heb er het raden naar....

Verschillende onder hen, geloven sterk dat ze dezelfde koi kunnen kweken als in Japan, en wie weet ? Misschien zou het leuk zijn als er mensen zijn die zelfgekweekte koi van goede kwaliteit hebben even op de voorgrond treden, en me enkele foto's en filmpjes sturen van hun bevindingen en resultaten.

ik ken één enkel iemand die redelijk goede resultaten, zij het beperkt, heeft behaald met het zelf kweken van koi, maar hij kwam dan vooral te kort in grootte. De koi bleven beperkt in maatvoering. Maar misschien zijn er nog onbekenden onder U, die verbluffende koi hebben gekweekt. Ik ben benieuwd, maar vrees het ergste.

In ieder geval zijn er nu 2 mensen bezig die bevruchte eieren zijn komen ophalen in Arendonk, en met resultaat. Eén daarvan was Ray, waarvan ik het volgende filmpje heb ontvangen, met bijgevoegd commentaar:

Hallo Luc,

Na het lezen van het lezen van het nieuws bericht over de babykoi, zelf ook maar wat filmpjes gemaakt. Wat je ziet zijn visjes van ongeveer 1 dag oud (eigen) en visjes van bijna een week oud (interkoi). Het verschil in grootte is goed te zien. Ze krijgen nu stof voer te eten (vandaar de troep op het water). Filtering is oversized omdat je met zulke hoeveelheden visjes het water anders niet goed kunt houden. Een trickle gevuld met glafoam en daar achter een bewegend bed van 1 m3 moet zorgen dat het water goed blijft. Inhoud totaal circa 6 m3. Volgende week krijgen ze artemia, daphnia en cyclops dit gaat gevoerd worden via een doseerpomp. Hier zal ik een filmpje van maken is wel leuk om te laten zien.

Enkele dagen later kreeg ik het volgende filmpje inderdaad aan

Zoals beloofd een filmpje van voeren met een doseer pompje ook wel slangen pompje genoemd. Zo kan je de hele dag door voeren zeg maar een voer automaat voor baby koi. De emmer is voorraad met mix van gemalen probites, cyclops en daphnia. De beluchting is alleen voor de menging. De dosering wordt gestart door middel van een digitale tijdschakelklok.

Wat ik nog was vergeten: verwarming via CV ketel en warmtewisselaar. Verder als voor filter een statisch bed. Over de bodem drains staat cement kuipen zonder bodem. Over de kuip is een vliegengaas gespannen. Op deze manier zuig je de baby koi niet door de drains heen. Als pomp draait een 12.000 liter pomp.

Nu nog hopen dat er iets moois bij zit....

Greets,

Ray

Meer afbeeldingen

De babykoi van Ray: afbeelding 1
De babykoi van Ray: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240