De broers van de young champion

De broers van de young champion

April dit jaar kocht ik een grote serie tosai van Momotaro, waarvan een groot gedeelte mannelijke en een deel vrouwelijke koi.

De meeste zijn verkocht, er blijven er 5 over. De mindere is dan het eerste wat de mensen zeggen of denken ? Neen, zo werkt het niet en het is absoluut een “onwaarheid zoals een koe”.

Momotaro specialiseert zich in mannen, maar dan mannen die een body hebben van een vrouw. Denk je dan dat ze goedkoper worden ? Vergeet het maar, zij hebben een andere filosofie.

Zij gaan er vanuit om een grotere markt te ontdekken, waarbij de mannen zoveel kunnen opbrengen als de vrouwelijke koi, dat hun aanbod uitgebreider kan worden, waardoor hun verkoop ook kan stijgen. Ze zijn niet van gisteren...

Daar is absoluut niets mis mee, en bovendien speelt het feit dat je met goedgebouwde mannen in je vijver veel minder problemen hebt dan met vrouwelijke koi, waar je toch altijd rekening mee moet houden omwille van de delicaatheid en de kwetsbaarheid van hun vrouwzijn

.

Bovendien in kleine vijvers tot 20 kuub is het soms verstandiger om forse mannen te zetten, het zal dikwijls mooier overkomen, en je zult vermoedelijk minder problemen krijgen.

Als je nu denkt dat mannen goedkoper zullen zijn, dan zul je naar de normale volslanke mannen moeten gaan die je overal kunt kopen. Dit zijn mannen met een serieuze impact, een flinke body en weg met de gelige kleuren.

Het zijn gezette bodybuilders die spierwit aangekleed zijn met een beni waar je alleen maar van kan dromen. Het zijn gewoon hele goede koi. Maak ik nu publiciteit voor mannen. Als je ervanuitgaat dat het goede mannen zijn…natuurlijk….

Ze zijn allen gemiddeld tussen de 5 en 7 cm gegroeid in dealer omstandigheden, dus niets speciaal mee gedaan. Met andere woorden zal hun ontwikkeling nog optimaler zijn, éénmaal in hun eigen vijver.

Uit goede informatie heb ik begrepen dat de koi die wel verkocht werden het allen ontzettend goed hebben gedaan. Er zijn enkele van deze koi naar Duitsland gegaan met achteraf complimenten over de kwaliteit en ook die naar Nederland gegaan zijn, worden ondersteund met lovende woorden.

Nu zaterdag wil ik extra de nadruk leggen op dit 5-tal en ze extra in de aandacht zetten om ze proberen te verkopen. Het zou zonde zijn moesten ze hier overwinteren, maar de koihobby is hard en je kan weinig forceren.

Bekijk het 5-tal in al zijn glorie en moesten er slimme koikichi zijn die pas beginnen met een vijver of een vijver opnieuw willen opstarten? Een prachtig kwintet, en dan kan er een degelijke prijs worden afgesproken.

De Young (non) gosanke is ondertussen in Italië beland, een deel is uitgezwermd door Europa, ik ben benieuwd of ik voor deze kleppers nog een goede thuis kan vinden.

Ondertussen kan ik enkele andere koi laten zien die eventueel in oktober vrijkomen, en waarvan ik er al een deel van heb laten zien.

Deze kohaku van Momotaro is de moeite om eens rustig te bekijken. Dit wordt een bijzonder mooie koi.

Vergelijk met de aankoop en proef het verschil….

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 500 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

Een sandan kohaku, gekocht in november van vorig jaar. Een beauty in al haar facetten.

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 750 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

En dan een kohaku die je zeker geen neus zal draaien. Een inazuma-achtig patroon, maar bekijk deze body. Ook al bij aankoop liet ze haar enorme mogelijkheden zien.

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 500 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

Ook hier is indien gewenst de 50/50 regel van toepassing

Voor de verandering, gelukkig nog eens een showa. Tja, ik heb niet veel showa meer, maar deze is verkocht. Hopelijk is de eigenaar tevreden, want ze ziet er gelikt uit. Van 53 naar 58 cm is een dankbare groei, maar de kwaliteit is niet mis te verstaan. Vooral de fukurin die deze showa al laat zien is merkwaardig, en het sumi veelbelovend.

Als tenslotte de voederautomaat plots begint te werken, zie je een zwerm koi die het zich laten smaken. Altijd mooi om naar te kijken, en ik ben altijd blij om julliie mee te laten genieten.

Als je dan nog even een filmpje bekijkt van hoe Polleke van zijn vijver geniet in de vroege morgen, dan denk ik dat ik weer een flink verhaaltje heb neergepent….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240