De vijver van DoubleYou

De vijver van DoubleYou

We zijn nu precies 3 weken verder, en wat is er intussentijd gebeurd op deze korte tijd.

Voor zover mijn informatie reikt, zijn beide vijvers bezet en is de polyesterlaag aangebracht. Ik ben niet zeker, maar als ik het goed begrepen heb is de coating mogelijk ook gedaan, tenminste bij één van de vijvers.

De coating is grijs gekozen, een neutrale kleur en als je bedenkt dat het toch door de algen zal aangetast worden, weet je dat de kleur buiten minder belangrijk is, en grijs is goed.

Toch sta ik versteld van de snelheid van werken, en alhoewel ik weet dat er nog veel moet gebeuren, zal er eind volgende week toch al een serieuze optie op de eindafwerking genomen worden.

Het hele project geeft me in ieder geval een goed gevoel en ondanks het feit dat iedere bezoeker denkt dat het een zwemvijver wordt, zullen het koivijvers worden.

In ieder geval een indrukwekkend project dat is een feit dat zeker is.

Ondertussen ga ik nog even verder om wat koi voor de toekomst te selecteren, en een kohaku die me dicht aan het hart ligt is deze eigenzinnige kohaku waar ik vanaf het begin een voorliefde voor had.

Ze is reeds verkocht, maar ondertussen voor ze weggaat kan ik er gelukkig nog wat van profiteren want dit soort kohaku spreken mij enorm aan. De kwaliteit druipt eraf, zoveel is zeker.

De kohaku KO-V18-1281 werd pas geboren in augustus en was 53 cm toen ik haar aankocht in oktober vorig jaar. Zij behoorde tot een geweldige reeks koi, waarvan er nog redelijk veel rondzwemmen in Japan…hoop ik.

Ze is dus precies 2 jaar, en eigenlijk komt ze dus 3-4 maanden te kort om te concurreren tegen anders soortgelijke kohaku van hetzelfde jaar die in april/mei geboren zijn. Tel 2 cm per maand extra en de logica ontdekt zichzelf. Als je dit kanon in je handen neemt, dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt, en zijn geen woorden meer nodig.

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 4 250 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

Doordat er een paar schubjes achteraan geschaafd zijn en dit gedurende een jaar zal moeten herkleuren wordt er een tijdelijke korting van 500 euro gegeven. Let wel dit is tijdelijk en is de prijs op dit ogenblik 3750 euro.

Als laatste vandaag Showa SH-V18-10233 . Wat de size niet doet wordt goedgemaakt door schoonheid en zoals ik zeg geeft ze me niet de indruk dat ze enorm groot wordt, maar wat een beauty. Zeldzaam mooi laat dit gezegd zijn.

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 750 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

Om de één of andere reden heb ik het gevoel dat het vandaag druk wordt. Het is nergens op gebaseerd, puur gevoelsmatig. Ik ben dus benieuwd of mijn neus me niet in het ooitje neemt...

Meer afbeeldingen

De vijver van DoubleYou: afbeelding 1
De vijver van DoubleYou: afbeelding 2
De vijver van DoubleYou: afbeelding 3
De vijver van DoubleYou: afbeelding 4
De vijver van DoubleYou: afbeelding 5
De vijver van DoubleYou: afbeelding 6
De vijver van DoubleYou: afbeelding 7
De vijver van DoubleYou: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240