De bruine brigade

De bruine brigade

Ik kocht een aantal jaren geleden, in november 2011 om precies te zijn, 3 karashigoi van Takigawa van een behoorlijke kwaliteit.

Ik herinner me nog dat de eerste karashigoi, die ook bestempeld was als de beste van deze 3, verkocht werd aan een klant, maar die later vroeg om deze door te verkopen. De exacte reden van het doorverkopen herinner ik me niet precies, maar ik dacht dat hij aan een andere koi de voorkeur gaf.

Toen was de kans schoon voor Pascal om deze alsnog aan te kopen, waar hij dan ook geen 5 minuten aan twijfelde. Ik heb nog een filmpje gevonden van deze 3 karashigoi samen en als ik mijn gegevens erbij haal, dan is deze karashigoi ondertussen 51 maanden, of jonge gosai geworden.

Ik vind het mooi om een update van deze koi te mogen ontvangen: Bekijk het filmpje Bovendien heeft Pascal er ook nog filmpjes bijgedaan van zijn overige koi, met het volgende commentaar.

‘hoi luc,

hier een filmpje van onze karashi. Dit jaar gegroeid van 70 cm naar 75 cm. Ze begint nu ook wat body te maken. Wel jammer dat ze rond de zomer wat stres had, te zien aan de huid, maar dat is nu weer goed hoor. filmpje is van een paar maanden geleden.

Hier ook nog wat filmpjes van de rest: chagoi 80 cm, soragoi 80 cm, ochiba 65 cm. karashi 62 cm. ik heb nog geen filmpje van de chagoi die van jou afkomt, maar dat zal volgend jaar worden, mijn vijveroverkapping zit er al op. Groeten Pascal

Ik heb deze serie "de bruine brigade" genoemd omdat het een mooie alliteratie is, net zoals de albums van Suske en Wiske. De éénkleurige brigade zou beter gepast zijn, maar dat klinkt niet zo mooi....

Ik vind het een bijzonder mooie verzameling, en ieder herinnert zich vermoedelijk nog het mooie filmpje van zijn vijver.

Als het goed is zou Pascal ondertussen voor de 2de keer vader zijn geworden, en dat verdient een dikke proficiat.

Maak ook gebruik van het sympathieke aanbod

Winter Combinatie Pakket Groot

Winter Combinatie Pakket Klein

Alle promoties op een rijtje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240