De kap er al op

De kap er al op

Het is misschien nog wat te vroeg, maar ik vertrek eind volgende week, en het werk kan maar gedaan zijn.

Het systeem werkt voor het 5de jaar op rij zonder problemen, en in een wip en een zucht is het werk geklaard. De volledige overkapping opzetten duurt ongeveer een half uur per vijver, en dan krijg je dit resultaat

Valt het je niet op dat de koi nog bijzonder actief zijn, en graag een pelletje verorberen ? Temperatuur van het water zal rond de 13-14° zijn veronderstel ik, maar ze zijn nog vrij actief. Ik zie wel het grote verschil weer tussen koi die al een tijdje binnen zijn, eventueel er al een winter hebben opzitten, en koi die pas dit jaar zijn aangekomen. Volgens mij is de aanpassing een belangrijk onderschatte factor....

Ondertussen heb ik ook wat info binnengekregen over een bijzondere koi, eentje die je van mij misschien niet gewoon bent, maar waar je toch even van kan genieten.

Met haar 97 cm zal deze Hi Utsuri ingezet worden op de AJKS van 2015, en ze zou wel eens een grote kans kunnen maken op de reward Best in Variety, wie weet.....

Waar je hier vooral op moet letten is uiteraard de bouw en de huidkwaliteit, terwijl het zeer moeilijk is om een Hi Utsuri in dit formaat te vinden waarbij het patroon niet teveel onderhevig is aan storende sumi plekjes. Deze is nog redelijk zuiver.

Normaal ontwikkelen veel Hi Utsuri nogal veel op shimi lijkende sumi spotjes, maar daar is deze toch grotendeels van gespaard gebleven. Dat is trouwens één van de redenen dat ik niet makkelijk of bijna nooit een Hi Utsuri zal aankopen.

Ik moet evenwel toegeven dat deze me wel kan bekoren. Wat betreft de body denk ik niet dat je deze op waarde kan schatten door naar het filmpje te kijken, alhoewel je kan zien dat het niet zo evident is om deze in de zak te leiden. Ik denk dat als je deze in het echt ziet, je zeker nog enkele malen zal slikken...

Indien er zich iemand geroepen voelt om dit monster aan te kopen, dan wil ik graag bemiddelen. Uiteraard zit hier ook een serieus prijskaartje aan, maar dat zul je wel begrijpen.

Een bijkomend vraagje

Zijn er bepaalde wensen van mensen betreffende bepaalde soorten koi waar ik naar uit moet kijken ? Over het algemeen koop ik voor 90% gosanke. Dat heeft te maken met mijn eigen voorkeuren. Af en toe koop ik wel eens een oshiba, of een shiro of een yamabuki, maar over het algemeen hou ik het bij gosanke.

Nu is het wel zo dat ik meestal in het Zuiden mijn koi aankoop, en het grootste aanbod, uitzonderingen daargelaten, is toch gosanke. Zelf heb ik er niet zoveel problemen mee om me te specialiseren in gosanke, maar af en toe krijg ik "het verwijt" dat ik ook andere koi in moet zetten.

Het meeste non gosanke aanbod komt echter ruit het Niigata en daar ga ik meestal maar sporadisch naartoe. Vermoedelijk zal dit begin volgend jaar zijn, maar ondertussen mag je me wel feedback geven over je wensen.

Ik moet echter wel bevestigen dat ik niet zomaar wat koi koop om wat koi te hebben, en ik ga me zeker niet vergalloperen aan koi die je overal kan kopen. Bovendien moet je uit het goede hout gesneden zijn om me te overtuigen mijn filosofie te veranderen...maar ik sta open voor iedere opmerking....

Ik heb een foto geupload van koisoorten, en heb de koi die zeker niet in aanmerking komen doorgekruisd. De rest zou me nog kunnen interesseren.

Maak ook gebruik van het sympathieke aanbod

Winter Combinatie Pakket Groot

Winter Combinatie Pakket Klein

Alle promoties op een rijtje.

Meer afbeeldingen

De kap er al op: afbeelding 1
De kap er al op: afbeelding 2
De kap er al op: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240