De complete, de harmonieuze

De complete, de harmonieuze

Dat zijn grote woorden, maar deze beoordeling laat ik aan jullie over.

Letterlijk is het de vertaling voor "Wakana", de naam die deze koi kreeg in 2009, toen deze koi werd aangekocht, in samenspraak met Hans en Joachim van t'Viske.

Een goede koi aankopen is één ding, een goede koi maken is een andere zaak. Wij denken dat de huidige eigenaars het goed, zoniet super gedaan hebben. Tijd is hun bondgenoot en zelf laten opgroeien tot jumbo is hun meerwaarde.

Wakana vandaag 83 cm

Langzaam en constant onder begeleiding van Ben, heeft ze nu op de gezegende grootte van 83 cm bereikt. Vermoedelijk juist niet groot genoeg om een GC titel te bemachtigen volgens ons, alhoewel ze alle kenmerken vertoond om het te kunnen maken. De aflijning, met andere woorden, het kiwa en sashi is buitengewoon goed. Fukurin is sterk aanwezig. De huidkwaliteit is zeer sterk, en de body laat er niet om liegen.

We zouden ze graag naar de 90 cm leiden, en denken dat dit binnen 2-3 jaar haalbaar is, maar dit kan je niet forceren. Het sumi is sterk, maar nog niet voldoende geaccentueerd op enkele plaatsen, zodat hier nog aan kan gewerkt worden.

Het is onze wens, om deze ooit uit te brengen op de show, want we denken dat ze zeker GC waardig is. In Japan zou de grootte geen probleem kunnen zijn volgens ons, want daar is de kwaliteit bepalend boven de grootte, maar wij hebben het gevoel dat hier de grootte bepalend is. We kunnen echter ook verkeerd zijn natuurlijk.

Ik hoop de eigenaars ervan te kunnen overtuigen om ze toch eens in te zetten op een show, en als dat zo is, dan weten we dat ze zeker hoge ogen zal scoren, en zal ze op onze erelijst komen van koi die we zelf grootgebracht hebben zoals Masami, Domino en nog vele anderen

Om dit te bekrachtigen zullen we een aantal koi op de show van Appeltern inzetten, die qua kwaliteit dezelfde kenmerken vertonen, maar waar we nog volop aan moeten werken om ze zover te krijgen. De koi die we meebrengen naar de show dit jaar, zijn van een ontzettend hoge kwaliteit. Of ze nu ooit GC worden of niet, zal me worst wezen...maar dat het goede koi zijn, daar ben ik zeker van.

Terwijl we deze koi even gebowld hebben om ze te filmen, hebben we gezellig geprofiteerd van het zalige weer en een al even lekkere barbeque....het was zoals ieder jaar weer heel gezellig...

Hier nog even de historie van Wakana.

maart 2009

juli 2010

juli 2011

Meer afbeeldingen

De complete, de harmonieuze: afbeelding 1
De complete, de harmonieuze: afbeelding 2
De complete, de harmonieuze: afbeelding 3
De complete, de harmonieuze: afbeelding 4
De complete, de harmonieuze: afbeelding 5
De complete, de harmonieuze: afbeelding 6
De complete, de harmonieuze: afbeelding 7
De complete, de harmonieuze: afbeelding 8
De complete, de harmonieuze: afbeelding 9
De complete, de harmonieuze: afbeelding 10
De complete, de harmonieuze: afbeelding 11
De complete, de harmonieuze: afbeelding 12
De complete, de harmonieuze: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137