Show Appeltern

Show Appeltern

Volgende week start de jaarlijkse show in Appeltern, een gebeuren die voor ons traditie is geworden.

De weersvoorspellingen lijken zeer gunstig, waarbij rekening gehouden wordt met een aangename temperatuur van 18-20°. Ik hoop dat het daarbij blijft, want te warm is nooit goed.

Ik heb zelf 16 koi geselecteerd voor de show, waarbij er 10 in een groot vat en 6 in een klein vat zullen gaan. Ik ben zelf zeer tevreden over de selectie, maar of ik de resultaten van verleden jaar kan halen, is nog maar de grote vraag.

Ik heb helaas geen koi bij voor de grote prijzen ditmaal. Niet dat ze niet goed genoeg zijn, maar ze zijn bijna allemaal onder de 80 cm, dus val ik vermoedelijk buiten de grote prijzen. Wel laten we zien waar we altijd voor staan, en dat is een hoge kwaliteitsselectie van gemiddeld grote vissen die nog allemaal vrij jong zijn.

De leeftijd van de koi die ik meebreng is 2-3 en 4 jaar, met vooral koi die het nog helemaal moeten maken. De gemiddelde grootte ligt tussen de 60-80 cm, dus niet zo klein. De kleinsten zijn 29 en 39 cm, maar wel bijzonder mooi.

Een aantal koi zwemmen nog in de groentesoep, en die heb ik gisteren eventjes genet om te controleren of alles in orde was. Een deel van de koi heb ik binnen gezet om het sumi op te dikken. Iedere dag ben ik aan het kleien, en voor zover ik kan beoordelen doen ze het goed. De hoofdmoot van mijn selectie zijn vissen van Momotaro, zoals bijna ieder jaar... ik blijf er een zwak voor hebben.

Op de beurs zal ik een toffe automatische voedermachine bijhebben die niet op stroom gaat, maar zoals vroeger de mechanische auto's op een oprolsysteem, waarover later meer, ik zal nog enkele aerators meebrengen, bodywarmers en shirts van Interkoi. Al diegenen die een bodywarmer of T-Shirt kopen, doen dit uit sympathie voor Interkoi, en krijgen een speciale plaats in mijn gedachtengang.

Zoals ieder jaar zullen wij samen met Ton van Logilabel een dubbele stand bezitten, zodat er voldoende plaats is. Of Ton iets speciaals doet zoals verleden jaar, weet ik niet, maar als het zo is, moet hij me dit maar melden, dan zal ik het nog eens in een afzonderlijk nieuwsitem vermelden.

Rini zal persoonlijk aanwezig zijn om zijn boek te presenteren. Het zijn de laatste exemplaren en hij zal ze eigenhandig tekenen. De prijs tijdens de show bedraagt geen 79 euro, maar zal enkel en alleen tijdens de show 69 euro bedragen.

De koffie is klaar, wij zijn klaar, de koi zijn klaar, dus kom even langs om een babbeltje te slaan.

Meer afbeeldingen

Show Appeltern: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137