De controle van opgroei 1

De controle van opgroei 1

We hadden eventjes gewacht tot de grote hitte voorbij was, om gisteren even de koi te gaan controleren van opgroei 1, je weet wel de koi in de serre.

Het is moeilijk om een gefundeerd oordeel te geven over de aanwezige koi in de serre. Het begin was lastig, ze hebben moeite gehad om zich in gang te zetten. De echte oorzaak kennen we niet, maar dat is een beetje eigen aan de koi.

We kunnen niet echt tevreden zijn over de evolutie tot nu toe, maar we merken nu wel dat ze zich op gang getrokken hebben. We hadden zelf iets meer verwacht, zouden dat wel kunnen verbloemen, maar gaan dat niet doen.

We reden zelfs met een afwachtend gevoel naar de serre, in de veronderstelling dat we vorige keer wat teleurgesteld waren. Dit is echter nu redelijk omgevormd, zijn nog niet tevreden, maar dat hebben we vorig jaar ook meegemaakt, en de laatste 2 maanden is de ontwikkeling in positieve zin pas goed beginnen door te zetten.

Dat is wat we nu ook zien gebeuren. De groei is beperkt tot hiertoe, het ontwikkelen van het sumi is door de warmte natuurlijk minder goed dan verwacht, maar we geven de moed niet op. We zijn bijna zeker dat we betere resultaten kunnen laten zien einde september, begin oktober. Zo gauw geven we de moed niet op.

Trouwens als het altijd zo makkelijk was, dan zou het geen kunst zijn, dan zou iedereen het wel kunnen. Dus na deze minder goede beoordeling laat ik jullie toch de resultaten zien van 20 bewoners die zich klaarmaken voor de eindfase. Ik hoop dat de mensen die een koi in het groeiproces hebben zitten ons  het voordeel van de twijfel geven en niet te hard ontgoocheld zullen zijn.

Laat ons eerst beginnen met een bewoner die iets ouder is, en zich uitstekend leent voor verkoop. Deze is wel indrukwekkend en een mooi voorbeeld hoe echte mannen met inhoud kunnen ontwikkelen. Hou er wel rekening mee dat we enkel water ter beschikking hebben dat niet helemaal zuiver is zoals jullie het graag willen, maar lichtjes groenig wat iets mindere beelden geeft.

Sanke 1805023 - 67 cm

Kohaku KO-V18-104 - 62 cm

Sanke SA-V19-12108 - 62 cm

Sanke SA-V20-3372 - 48 cm

Kohaku 2002006 - 43 cm

Tancho kohaku 2002007 - 50 cm

Ginrin tancho kohaku 2002010 - 49 cm

Showa 2003036 - 51 cm

Mango van Rudi - 35 cm

Showa 2003013 - 35 cm

Showa 2003017 - 37 cm

Showa 2003014 - 36 cm

Showa 2003018 - 35 cm

Showa 2003049 - 36 cm

Showa 2003054 - 37 cm

Showa 2003059 - 35 cm

Showa 2003065 - 36 cm

Showa 2003067 - 34 cm

Showa 2003095 - 37 cm

Showa 2003102 - 42 cm

We zijn dus gematigd tevreden en hebben toch sterke verwachtingen dat de verdere ontwikkeling vanaf nu positief zullen worden. We hebben in ieder geval een hoop werk verzet om jullie toch een belangrijke inzage te geven in wat er gebeurd in ons koiwereldje.

Ondertussen is de online Holland Koi Show volop aan de gang. Ik weet niet echt of er veel bezoekers naartoe gaan. Ik zie wel dat er weinig gereageerd wordt en dat vind ik bijzonder spijtig. Ik dring er dan ook sterk op aan bij mijn klanten aan om toch een woordje van uitleg te doneren in dit bijzonder leuk initiatief dat zeker waardering geniet. Je weet niet hoeveel positieve energie dit geeft en ik kan het weten.

Doe dus je best en bedank de organisatie door de moeite te doen door een woordje neer te pennen. Ik weet als niemand anders hoe ondankbaar het is als je geen reactie krijgt.  Geef vooral de deelname van Wakana een hartelijk welkom, want ze verdient haar deelname op de gezegende leeftijd van 15 jaar ! Ze ziet er nog altijd voortreffelijk uit !

Zelf heb ik helaas weinig tijd om het gebeuren op te volgen. Er is werk aan de winkel want vandaag gaan we de mannelijke Momotaro koi evalueren. Een monsterlijk werkje voor monsterlijke koi waar het in ieder geval iedere keer weer genieten is. Wil je erbij zijn, dan zul je je moeten haasten, want we beginnen er om 11 uur aan.

Niet goedkoop maar iedere euro waard

Ik begrijp dat we het hier hebben over 2 koi die prijzig zijn, maar oh zo moeilijk aan te kopen in deze kwaliteit. Ik heb het over de 2 nieuwe koi van Interkoi Duitsland. De kweker van deze formidabele doitsu is Hiroi, ook bekend als Conias.

Ik weet het, doitsu worden in de volksmond verguisd, net zoals ginrin, een overblijfsel van vroeger dat maar niet uit de mode geraakt, maar wat een klassebakken. Ik zal het nog éénmaal herhalen. Je moet dit niet vergelijken met de doitsu van 15-20 jaar geleden. Dit is een nieuwe generatie van topvissen.

Het wordt tijd dat we onze mond spoelen door te zeggen 'ik hou niet van ginrin, ik hou niet van doitsu', dat werd met de paplepel ingegeven en ik verzet mij er harder en harder tegen. Laat die onzin eindelijk verdwijnen en geniet van dit soort koi die bijzonder mooi kunnen zijn. 

Ik vind het zielig dat ik geen koi kan aankopen van dit kaliber. Niet dat ik het niet kan of wil, maar gewoon omdat ik ze niet kan verkocht krijgen. Michael had deze 2 maar ingezet op de online holland koi show, het zouden gegarandeerd prijswinnaars geweest zijn.

 

 

Meer afbeeldingen

De controle van opgroei 1: afbeelding 1
De controle van opgroei 1: afbeelding 2
De controle van opgroei 1: afbeelding 3
De controle van opgroei 1: afbeelding 4
De controle van opgroei 1: afbeelding 5
De controle van opgroei 1: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Jack

Betreffende de Koi in de serre, vind het niet raar. In het najaar gebeurt het in het algemeen bij Koi. Hier al zo vaak gezien , totaal niks qua ontwikkeling en vanaf augustus tot eind oktober zie je het gebeuren.  Dan maken ze het lachend goed en is iedereen weer blij !

KONDHO

Dank u Jack, volledig mee eens. Hopelijk voldoet de tosai Kohaku aan de verwachtingen, ... . Spreek jouw wel eens in betere tijden ivm. Eiwitafschuimer toch?

Jack

@KONDHO Klopt. Hier staat een Clarity op de skimmerlijn. Zeer tevreden over deze, uitermate nuttige toevoeging. Instaat om tot een zeer lage TDS te komen in het water. Zeker nu bij de hoge watertemp. een extra beluchting van het water wat ook positief is. Je moet alleen altijd goed je KH en Gh in de gaten houden want enige stabiliteit van je Ph is wel prettig. De Clarity heeft daar invloed op , alles word eruit geschuimd !


KONDHO

Het gras is altijd groener aan de overkant, en mijn beentjes even wit of die van Ben, sportzolen en al, man man. Kleurvoer of groei? Spiruldinkskes, levend of diepvries, rauw of gekookt ... smaken, kleuren en geuren maar dat is weer iets anders, nouw ja. Jullie weten het al, zal het morgen met de filmpjes moeten doen. Maar denk dat de sanke en kohaku nu grootste sprongen nemen met enkele patsertjes tussen de showa.  Wakana, vanwaar kwam ik nu met mamamia? 


Johan

Prachtige groei sommige al 50 cm op 13 maanden leeftijd echt biZar

KONDHO

Ja Johan, blijven proberen, zoals eerder aangegeven het kan nog allemaal. De kwaliteit is er, de infrastructuur top,  goed eten, maar de beste voeding voor de visjes toch. Veel geluk.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038