Hier had ik niet meer aan gedacht

Hier had ik niet meer aan gedacht

Sommige koi vergeet je, maar als je het verhaal krijgt voorgeschoteld dan weet je weer waarover het gaat. In dit geval één van de mannelijke monsters van Momotaro.

Vermoedelijk was ik deze vergeten omdat ik hem niet lang in mijn bestand heb gehad, want hij werd eigenlijk onmiddellijk opgehaald. Niemand zal deze ook kunnen thuiswijzen zonder hulp en dan nog.

Hij behoorde tot de mannelijke groep jumbo koi die ik kon onbegrepen kon opkopen tijdens de veiling van Momotaro in april 2017. Deze werd als eerste aangekocht door Toon en onmiddellijk mee naar huis genomen. Het filmpje van het uitpakken heb ik nog kunnen vinden.

Wat er toen op de veiling aan de hand was weet ik niet, maar plots werden er na afloop en zonder mede te delen een X-aantal onaangekondigde mannelijke jumbo aangeboden. de aanwezigen waren blijkbaar de kluts kwijt. Normaal hebben de Aziaten de toegestane biedingen al op zak, en als ze met iets onvoorspelbaars geconfronteerd worden, dan weten ze blijkbaar niet wat doen.

Buiten 1 of 2 jumbo lukte het mijn om de overige tegen een menselijke prijs aan te kopen, zodat ik mijn slag thuis kon halen. Ik begreep er geen yota van, maar ik was bijzonder blij. Nu niet denken dat ze gratis waren, dat is ook weer te ver gezocht, maar een menselijke prijs is een goede vertaling. Tel daar nog het zwaar transport bij dan weet je wat je als verkoopprijs kan hanteren. Ze werden trouwens ook als zoete broodjes verkocht.

Volgens Toon is hij nu 87 cm en het duurde eventjes vooraleer mijn frank (ondertussen mijn euro) viel, want ik herkende hem niet dadelijk. Van deze serie zijn er nog meerdere koi bekend en onlangs is die van Johan nog in het nieuws opgedoken, die was 79 bij aankoop.

Toen ik het certificaat zag en de foto, begon het licht te schijnen en wist ik over welke kohaku het ging. Helaas heb ik geen filmpje mogen ontvangen, enkel een foto in de vijver en van veraf. Enkele andere van de toenmalige mannelijke koi waren de volgende:

Kohaku KO-V17-4188     

Kohaku KO-V17-4189     

Kohaku KO-V17-4190          

Kohaku KO-V17-4191              

Tancho Showa TA-V17-4198           

Sanke SA-V17-4194

Waar ik nu benieuwd naar ben is de evolutie van de mannen die momenteel bij ons in de groeivijver zitten. De meeste ervan zijn wel verkocht, er zijn er nog een paar over, maar zou men erin kunnen slagen om deze ook te lagen opgroeien tot dit niveau. 

De kwaliteit en de genen hebben ze, maar ervaring leert me dat niet veel mensen dezelfde papieren kunnen voorleggen qua groei als de kwekers in Japan. Iets wat uiteindelijk wel te begrijpen is, maar ik zal met argusogen deze geweldige selectie opvolgen.

Dit brengt me tot het volgende, namelijk het inspecteren van deze selectie morgen. Vermits ze in een vijver zitten waar ik ze nauwelijk kan zien, schept dat altijd wat onzekerheid. Daarom dat ik ze om de paar weken even boven water haal om ze één voor één te controleren en te meten.

Tegelijkertijd hebben de eigenaars de mogelijkheid  om hun koi eventjes te kunnen zien. Wij zullen rond 11 uur het sleepnet hanteren en de koi bekijken. De laatste 2 maanden komen er nu aan en dat zijn de belangrijkste maanden voor de groei. Het is nu het moment om de groei beginnen te stimuleren want het is de aanloop naar de winter. 

Vandaag echter gaan we een nazicht houden bij de groeivijver in de serre. Daar zitten ook nog een groot aantal koi die we moeten evalueren en die zijn nog niet zo dikwijls aan bod geweest. Ik hoop dat we gunstige resultaten kunnen tonen. Dat zullen we morgen kunnen bekijken.

Volgende week gaan we groeivijver 3 tegenover groeivijver 4 zetten. Ik heb een zwak voor deze serie van 14, zeven showa per opgroei. We hebben een kleine interne wedstrijd ervan gemaakt, en het is mijn bedoeling om alle 14 showa te filmen en een soort waarderingscijfer te geven.

Na het toekennen van de waarderingscijfers worden deze samengeteld en bekijken we welke opgroei het meeste punten heeft gehaald. Ik hoop dat het de showa van Ben zijn, want hij kan denk ik niet tegen zijn verlies....hahaha....

Af en toe bekijk ik ze, en geloof me, het zijn juweeltjes. Ik zal vanaf vandaag ook de koi tijdelijk verwijderen uit het aanbod om geen voorkeursbehandelingen toe te staan ! Heb je trouwens de machtige foto al bekeken van een sanke die we vorige week gemaakt hebben ? Mooi toch....

AMUSEER JE VANAF VANDAAG MET DE ONLINE HOLLAND KOI SHOW, en mogen de beste winnen.

 

 

 

Meer afbeeldingen

Hier had ik niet meer aan gedacht: afbeelding 1
Hier had ik niet meer aan gedacht: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

KONDHO

Heb even de OHKS hun werk gaan bekijken, koekoek, kan ik niet aan in een keer, maar wel ok he, proficiat. Kus van de juf en bank vooruit. Ai goromo ziet er goed uit he, mamamia en nu weet ik ook waar die twee andere topsanke heen zijn. Tjaa(d) als showa liefhebber zou ik wel weten welk vatje, maar zou toch eventjes proberen of we niet eentje of twee kunnen ruilen. Blijft hopelijk wel een tussendoortje en kunnen we in 2021 weer genieten zoals voorheen. 

interkoi

Ruilen gaan we niet doen Kondho...

KONDHO

@interkoi En kweken ook niet, sanke.


Johan

Online Holland Koi Show ziet er indrukwekkend uit.


Wim DW

mooie mannen - zeker en vast  - benieuwd naar de evolutie van deze  .... en de fotograaf van de sanke in het nieuwsitem - super gedaan , machtig voor de rest succes aan alle deelnemers en proficiat aan de inrichters van de virtuele koishow.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038