De online Holland Koi Show. Hoe werkt het

De online Holland Koi Show. Hoe werkt het

Velen vragen zich af wat ze zich moeten voorstellen bij een online virtual koishow. Daarom dat ik wat meer informatie wou opvragen bij de organisators. 

Ik kreeg een mondelinge versie van hoe het in zijn werk gaat, maar na mijn vraag om het even via mail uit te leggen, heb ik helaas geen antwoord mogen ontvangen. Ik zal het dan maar uitleggen met de info die ik doorgekregen heb, maar kan niet 100% garanderen dat alles tot in de puntjes juist is.

Het belangrijkste is dat je je moet aanmelden via deze link en een account aanmaken om alles te kunnen volgen. Hier zie je ook de tijdstabel of de countdown naar het begin van de online virtual koishow. Als ik het goed begrepen heb zul je op dat moment tussen de vaten kunnen lopen.

Je kan bij ieder vat kijken door op het vat te klikken en dan kan je zien welke koi er ingezet zijn. Hoe zal dit gebeuren ? Als je op het vat klikt zul je de foto's van de koi zien, met daaronder het bijhorende filmpje dat door de deelnemers is opgestuurd. Per vat mochten er niet meer dan 5 koi aangemeld worden, dus ieder vat zal maximaal 5 koi tonen.

Tussen de vaten zal er op bepaalde plaatsen een seminar vat worden geplaatst.

Een seminar vat is samengesteld door een dealer met 5 koi van dezelfde grootte en ouderdom en soort. Het is mij niet duidelijk hoeveel seminar vats er voorzien zijn, maar Interkoi heeft een seminar vat samengesteld met 5 showa uit de befaamde mannen serie van Momotaro.

Een seminar vat doet NIET mee aan de wedstrijd.

Op het ogenblik van meting  van mijn vat, ongeveer 14 dagen geleden, was de maatvoering van de toen aangekochte tosai tussen de 46 en 53 cm. In mijn ogen een stel geweldige collectie, en in samenspraak met Tjaard van Koikichi heb ik voor showa gekozen, omdat mijn bestand minimaal was. Tjaard zou dan kohaku of sanke kiezen, en zoals iedereen weet heeft Tjaard een veel uitgebreidere keuzemogelijkheid dan Interkoi.  Ik heb geen weet dat er meerdere seminar vaten zijn samengesteld.

Je kan dus als het ware door het showveld virtueel lopen en ieder vat bekijken. Hoe de jurering precies plaatsvind is mij niet duidelijk, maar ik veronderstel dat de juryleden de foto's en hopelijk de films zullen bekijken en daaruit volgens hun systeem de winnende prijzen toekennen.

Meer gedetailleerd kan ik het niet vertellen, maar ik moet de organisators wel feliciteren om in deze tijden toch iets te  organiseren om de koihobby levend te houden. Dat is ook één van de redenen dat ik besloten heb als sponsor van de virtual koishow mee te doen.

Het zou fijn zijn om te weten wie er zich heeft ingeschreven. Het liefst dat je dat meld via de reacties, dan heb ik tenminste nog het gevoel dat ik iets nuttig gedaan heb. Wie zelf koi ingeschreven heeft, geeft het ook even door via de reacties, het zijn dingen die ook deze website levendig houden.

Interkoi heeft naast het seminar vat, ook zelf 2 vaten samengesteld, maar ditmaal moest ik echt een keuze maken uit de resterende koi. Wel heb ik nog 10 andere klanten ingeschreven voor deze show met ieder een vat met 5 koi. Spannend of niet ?

Ik hoop natuurlijk dat ieder zijn prijsje zal winnen. Ik kan helaas niet meedoen voor de grote prijzen....ik heb gewoon het materiaal niet meer, en ik heb liever dat mijn klanten een dikke prijs winnen. 

Geef dus even door of je je ingeschreven hebt, wie er meedoet, zodat we allen op de hoogte blijven en dit evenement steunen.

EXTRA INFORMATIE VAN DE HOLLAND KOISHOW

Zojuist kreeg ik nog extra informatie binnen van Ronald Stam over het verloop van de Online Holland Koi Show, dus wil ik dit nieuwsitem nog even vervolledigen:

We hebben zo veel mogelijk een volledig online kopie gemaakt van een reguliere koi show. Dus online en 100% live en digitaal.  
 
Om dit te bewerkstelligen hebben we een website gemaakt met dezelfde indeling als een reguliere koi show. Het show gedeelte van de website blijft onbereikbaar tot de show daadwerkelijk open gaat.  
 
Vooraf is de website gevuld met alle ingeschreven koi en op 14 augustus om half 10 openen we de digitale poort van de Koi Show. Voor die tijd kan niemand de koi zien net als op de echt Koi Show.  Wel kun je je alvast registreren om als bezoeker mee te kijken. Dat is gratis.

Als geregistreerde bezoeker (heb je kans op prijzen) en kun je chatten bij elk vat met de andere bezoekers. Ook kun je er vragen stellen die onze chatbox-manager mee kan nemen naar de livestream op Facebook.

Als bezoeker kun je langs de vats “lopen” en de koi bekijken. We hebben 2 juryteams die we zo nodig op splitsen naar 3 teams.

Team 1
Mike Harvey - Certified Judge tevens Headjudge
Harry Beckx - Certified Judge
Dean Britz - Assistant Certified Judge.
Allen komen ze van Zuid-Afrika. Zij zitten bij Mike Harvey thuis. Hieraan is trainee Joël Jouannet toegevoegd vanuit Frankrijk.


Team 2
Dirk de Witte - ook Certified Judge en tevens Teamleader
Rudi van den Broeck - Local Certified Judge (zij zitten beide bij Dirk thuis in België)
daarnaast doet Christine Woolger mee, zij jureerdt vanuit Engeland en is ook Local Certified Judge
Stefan Malm jureert vanuit Zweden, hij is BKKS jurylid.

De juryteams hebben een andere toegang tot de koi. Zo krijgen zij per klasse en size de koi te zien en kunnen niet zien van wie de vissen zijn.Tijdens de livestreams op de Hollandkoishow Facebookpagina zijn er gesprekken met sponsoren, deelnemers en ook is er bijvoorbeeld op zaterdag om 10:00 uur een gesprek met Richard van Heeswijk, de man achter de Dokter Colombo medicijnen en om 14:00 uur op diezelfde zaterdag schuiven ook Koidokter Rob Heijmans en Jos Derks aan. Met z’n 3-en gaan ze in discussie over de vragen die je kunt stellen via de livestream. Denk aan resistenties en immuniteit. Alles kan.

Ook zullen een aantal mensen langskomen die veel van koivoer afweten. Ronald van Hikari en Vincent van Nies van Vivani en FD Koifood zullen daar vragen over beantwoorden. Maar je kunt ook
aan de aanwezige reporters vragen stellen over je eigen vis. Ruud Besems (Local Certiified Judge) en ikzelf Ronald Stam (Assistant Certified Judge) zullen samen met Bas van der Hulst die ook al heel vaak in Japan is geweest....

 

Meer afbeeldingen

De online Holland Koi Show. Hoe werkt het: afbeelding 1
De online Holland Koi Show. Hoe werkt het: afbeelding 2
De online Holland Koi Show. Hoe werkt het: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

Wim DW

ook wij mochten geluk hebben om mee te kunnen doen - we zijn benieuwd en we zien wel - alvast suc6 aan iedereen die meedoet


Ans

We doen ook mee met een paar koi


Johan

Luc bedankt voor de info. Het ziet er verdomd goed en slim georganiseerd uit met zelfs chatt mogelijkheden bij de betreffende vats. Nu al complimenten voor de organisatie en promotie vooraf via dit nieuwsitem. Ga zeker een kijkje nemen 14 augustus en wens de deelnemers en organisatie veel succes. Wie weet is dit de TOEKOMST


The Untouchable

Naar verluidt zouden er achter de schermen Russische agenten actief zijn om de resultaten van de virtuele HKS te beïnvloeden/manipuleren. Wie zei daar weer dat dit soort tussenkomsten zich beperkt tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Het zal toch niet waar zijn zeker? Op die manier zullen de grote prijzen weer zoals vanouds naar de ouwe rotten in het vak gaan, ondanks de vermoedelijk veel grotere concurrentie dan bij een live show. Hopelijk heb ik het verkeerd voor en verloopt alles eerlijk. 

KONDHO

Ai garamba maruten noch aan toe.


Roelof

Ik heb ook een vat met 5 koi ingeschreven


The Untouchable

In een sterke \'joint venture\' met Interkoi, vooral opgezet en op alle mogelijke manieren ondersteund door \'the boss\', waarvoor natuurlijk onze uitdrukkelijke dank, doen wij (mijn ega en ik zelf) ook mee met in totaal 15 koi gespreid over 3 vaten. De nummers van de vaten ken ik voorlopig niet, maar op vrijdag zal één en ander geleidelijk aan wel duidelijk worden. Ik ken alleen de schuilnaam waaronder wij deelnemen, maar die houd ik nog even voor mij zelf.😄


mark

Wij zijn toch benieuwd wat de vissen gaan doen Luc! 😁 we gaan het volgen


Roy

Mijn broer en ik doen samen ook mee met 1 vat met verschillende Koi. Een leuke manier om eens mee te doen aan de show zonder dat je met de vissen moet gaan slepen. Succes aan een ieder die mee doet!


rob

Ik doe ook mee met een vat Ben benieuwd of het wat wordt


Polleke

Ik heb ook ingesrcheven natuurlijk , bezigheid in onze verlof want voor de rest is er niet veel te beleven ... Succes iedereen met de speciale belevenis ;) . 


Johnny

Succes met de inzendingen 😎😎


interkoi

Interkoi heeft een seminar vat samengesteld met een stel prachtige showa. Bovendien gaan wij deze nu zaterdag nog even stuk voor stuk controleren vanaf ongeveer 11 uur. Spannend niet ?


interkoi

Interkoi heeft zich ingeschreven met 2 vaten voor de virtual online koi show. Succes aan de organisators.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038