De Danichi Kai

De Danichi Kai

Nu zondag 2 december zal de Dainichi Kai 2018 plaatsvinden bij Narita. Ik zal eventjes uitleggen wat dat inhoud. Kai beekent trouwens niet meer of minder dan club, dus de Dainichi club.

Er worden 72 nisai van Dainichi tentoongesteld. De aanwezigen kiezen de beste 24 koi in hun beleving, deze zullen aangeboden worden voor 200 000 yen/stuk inclusief azukari tot eind volgend jaar bij Dainichi.

Dan kiezen ze de tweede reeks die de nummers 25 tot 48 krijgen. Deze worden aangeboden voor 150 000 yen/stuk inclusief azukari tot volgend jaar bij Dainichi.

De laatsten van nr. 49 tot en met nr. 72 worden aangeboden voor 100 000 yen/stuk inclusief azukari tot volgend jaar bij Dainichi. Wat je ook zou kiezen, duurder dan 200 000 yen aankoop worden ze niet. Als je op dit ogenblik het bedrag deelt door 127, dan heb je ongeveer de europrijs. Alles is natuurlijk afhankelijk van de koers van vandaag min de bankkosten.

100 000 yen = ± 787.50 euro

150 000 yen = ± 1 181,10 euro

200 000 yen = ± 1 574,80 euro

Wat moet je er nog bijtellen om tot een gerichte aankoop te komen ?

30 % commissieloon: voor agent (10%) en Interkoi (20%)

Transportkosten als nisai: ± 200 euro/stuk (te betalen bij transport oktober/november 2019)

BTW 21% op de aankoop.

Met een beetje telwerk kan je zelf uittellen wat je in totaal kwijt bent bij een eventuele aankoop. Zelf ben ik er niet bij, maar als je mee wil doen kan dit. Er zijn enkel foto’s voorhanden van de koi, geen filmpjes, maar wat ik zie is prijs/kwaliteit verhouding zeker niet duur in deze moeilijke koitijden.

Wil je meedoen, geef me dan een seintje want zondag begint al de Dainichi Kai. Tenslotte nog dit. Wens je mee te doen, dan wil dat nog niet zeggen dat je de koi hebt. Er is nog altijd de strijd om de koi in handen te krijgen door het trekken van de strootjes.

Wel extra vermelden dat er geen garantie wordt gegeven ! Jij koopt de koi, Dainichi zorgt ervoor, maar geeft geen garantie als er met de koi iets gebeurd, en ik vind dit niet meer dan normaal.

Garantie geven bij koi die 30-40-50 euro kosten en die verkocht worden voor 395-495-595 euro of meer is geen kunst. Garantie geven bij duurdere koi is altijd een probleem. Daar moet ook dringend iets op gevonden worden.

Eventuele inschrijvingen moeten binnen zijn voor morgenavond 20.00 uur.

Enkele kleine veranderingen.

Ik heb gisteren enkele kleine veranderingen laten aanpassen aan de website. Misschien wordt het voor sommigen iets overzichtelijker. Ik heb een onderdeel “Koi verkocht in Japan” en een knop “Koi verkocht in Arendonk” laten bijmaken.

Het maakt het misschien voor de mensen wat eenvoudiger. Alle koi die in Arendonk zwemmen en verkocht zijn, maar nog niet opgehaald, zullen voortaan onder de knop “Koi verkocht in Arendonk” komen te staan.

Op deze manier zijn de koi makkelijk vindbaar. Nu is het wel zo dat als je het codenummer kent, altijd makkelijk, maar ik ervaar dat niet iedereen daar gebruik van maakt.

Alle koi die nog in Japan zitten en ook verkocht zijn, komen onder de knop “Koi verkocht in Japan”, zo blijven alle overkochte koi onder hun respectievelijke knop.

Vanaf het moment dat de koi en verkocht en naar huis gaat, verhuisd deze naar het archief. Het is in principe ook zo dat de website iedere dag bijna bijgehouden wordt en dat alles zo actueel mogelijk is.

De eerlijkheid zelf

Ik kreeg deze morgen de melding van Takigawa San dat er zich een ontsteking bevind bij de staartvin van de verschrikkelijk dure chagoi.

Zijn woorden: Depending on the customer, ?Wait for the cure after shipment (service in terms of money), ?since shipment has dangerous points, wait for one year to be cured by azukari, ?Cancel I'm sorry to bother you or Mr. bompa or his customer, but I hope to find the best solution. Thank you.

Hierbij stuurde hij nog een filmpje met de ontsteking van het staartbeen. Ik kan de chagoi helaas niet laten overkomen, maar dit benadrukt nogmaals de eerlijkheid van deze bijzonder aangename kweker, waarvoor we alleen maar respect kunnen hebben.

Meer afbeeldingen

De Danichi Kai: afbeelding 1
De Danichi Kai: afbeelding 2
De Danichi Kai: afbeelding 3
De Danichi Kai: afbeelding 4
De Danichi Kai: afbeelding 5
De Danichi Kai: afbeelding 6
De Danichi Kai: afbeelding 7
De Danichi Kai: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240