De eerste deal is rond

De eerste deal is rond

Zoals je ziet Martin, heb je het toch weer fout….Blijkbaar had de sanke wel indruk gemaakt op verschillende personen, want er kwamen redelijk veel mails voor informatie binnen, echter zonder duidelijk standpunt. Je mag dus niet komen werken voor mij....

Ditmaal werd de sanke aangekocht door een nieuwe klant die ik in principe niet ken, maar wel zal leren kennen. Ik wens hem dan ook een eerste prijs toe, ondanks het feit dat dit me geld kost….

Of het de mensen afschrikt of niet, kan ik niet beoordelen, maar zelfs als de sanke geen prijs haalt, is de prijs nog steeds verantwoord, tenminste zo zie ik het.

Hoe ik een sanke zoals deze zie ? Het is een schoolvoorbeeld van een populaire sanke die bij veel mensen een belletje doet rinkelen.

Zoals reeds vermeld, een sneeuwwit shiroji, sandan patroon met beni dat egaal is over zijn volledige lijf, sterk sumi wat je als atarashi sumi kan bestempelen. Het perfect afgelijnd beni op het hoofd in een lepelvormig patroon kan niet beter.

De oogjes staan breed in de kop, de backbone is lang en stevig en bovendien heeft hij een perfecte grootte om mee te doen op de show in klasse 3, wat wil je nog meer.

Natuurlijk hangt alles af van de concurrentie, maar dan nog zal ze hoge ogen gooien. Zo niet dan heb je nog altijd een goede deal, want deze sanke heeft alles in zich om tot een mooie koi uit te groeien, waarbij 65-70 cm een mogelijk doel is.

De showa bleek minder succes te hebben, maar het kunnen niet allemaal eyecatchers zijn, het zou de hobby in een geheel ander daglicht zetten. Ieder zijn smaak is de leuze.

Toch ga ik nog een tweetal presenteren die mogelijkerwijs ook kans hebben op de show, en zo wordt het mij dit keer ook makkelijk gemaakt om een selectie door te voeren.

Bekijk even dit filmpje van 2 tancho ditmaal. Ik koop zelden tancho en soortgelijke, maar deze kon ik niet laten schieten.

De tancho is 28 cm, en dus perfect geschikt voor de show in klasse 2. De kweker is Taniguchi, en daarmee weet ik dat ze uit Sakai bloedlijnen is gekweekt.

Mooi breed lijfje met goed gevormde tancho op het hoofd, een spierwit shiroji wat kan duiden op vrouwelijke eigenschappen, wat wil je nog meer.

Mijn voorstel ?

Waarde van de koi volgens mijn visie: 650 euro

Te betalen bij aankoop: 400 euro.

Indien 1ste prijs is de aankoop van 400 euro voldoende, en word de tancho je eigendom.

Indien 2de prijs betaal je 150 euro extra wanneer je de sanke komt ophalen.

Indien geen prijs, betaal je het saldo, 250 euro bij ophalen van de koi.

Slaagkans eerste prijs: 75%

De tancho sanke daarentegen heeft een iets moeilijkere maat, hij of zij is 35 cm wat iets te klein is om het tegen eventuele concurrenten op te nemen die 39 cm zijn in klasse 3, maar het blijft een interessante verschijning.

Niet vergeten dat het een Momotaro offspring is, maar vraag me niet van welke oyakoi want dat weet ik niet.

Het sumi ligt er dik op, en mag evenwichtig genoemd worden wat de tancho ook uitstraalt. De tancho op het hoofd is iets minder misschien, niet helemaal centraal in het midden, maar de balans is in orde. Een mooi hebbeding, en zeker in staat om tot een flinke koi uit te groeien, waarbij de onvolkomenheden gegarandeerd zullen vergeven worden.

Mijn voorstel ?

Waarde van de koi volgens mijn visie: 750 euro

Te betalen bij aankoop: 450 euro.

Indien 1ste prijs is de aankoop van 450 euro voldoende, en word de tancho je eigendom.

Indien 2de prijs betaal je 150 euro extra wanneer je de sanke komt ophalen.

Indien geen prijs, betaal je het saldo, 300 euro bij ophalen van de koi.

Slaagkans eerste prijs ligt in mijn ogen iets gevoeliger: 50%

Beide koi mogen nog 1 of 2 weken na show in quarantaine blijven, daarna moeten ze opgehaald worden. Wie nog geen tancho heeft, beide zijn tosai uit goede genen, ik zou zeggen waag je kans.[/b/b" target="_blank" rel="noopener">

En indien de Rode Duivels deze avond winnen zal ik morgen een grandioze aanbieding doen van enkele andere koi...

OVERSTROMING IN JAPAN

Dit is de situatie in Okayama, de thuisbasis van Momotaro. Op dit ogenblik is er nog geen nieuws bekend....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137