Een verstandige keuze

Een verstandige keuze

Ik mag me als koidealer gelukkig prijzen dat de zomer niet voor een totale meltdown kiest, maar er nog altijd machtige koi beschikbaar zijn.

Bovendien mag ik mij gelukkig prijzen dat er nog een aantal substantieel voortreffelijke koi rondzwemmen die jong en krachtig zijn.

Zo ook deze kohaku van Matsue. Wat een klepper, wat een krachtpatser. De koper wil onbekend blijven en dat moeten we respecteren, maar volgens mij was hij wat blij om deze machtige kohaku te kunnen aankopen.

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat deze kohaku een moeilijke quarantaine achter de rug heeft, waarbij een kwetsuur was opgelopen, die ondertussen wel volledig is opgelost. Ik vind het persoonlijk een heel slimme keuze.

Bekijk even goed de structuur van deze koi met een beendergestel dat een enorme massa koi kan dragen. Bekijk de breedte van het hoofd en de krachtige opbouw naar achter.

Dit beest kan breed en groot worden, haal eruit wat erin zit en je weet niet wat de toekomst brengt. Ik zou willen dat ik er zo 100 had dat ik op een continue basis zou kunnen bijvullen.

Telkens als je er een paar verkocht, zou ik gewoon een aantal andere moeten kunnen aankopen om het bestand op 100 te houden, meer zou dat niet moeten zijn…

Helaas is dit oh zo moeilijk, maar de drang om naar dat systeem over te schakelen is latent aanwezig. Toch wordt je telkens meegesleurd in de molen van de verleiding en koop je toch koi aan die je zelf graag ziet, maar die niet kunnen concurreren met dit soort koi.

Ik ga echter mijn best doen om me te concentreren op joekels zoals deze. Ze werd 61 cm gemeten en ze is juist 2 jaar. Eind dit jaar wordt ze als sansai beschouwd, maar dan kunnen er goed nog 3-5 cm bijgevormd zijn, wie weet.

Een slimme zet van een verstandige koper vind ik dit. Als je denkt dat er in Arendonk niets meer rondzwemt, dan vergis je je wel degelijk. Er zitten nog een paar verborgen schoonheden die zich letterlijk gedeisd houden.

Toen ik wat aan het rommelen was in mijn bakken, kwam ik nog een showa tegen die ook niet van de poes is. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit niet kan vergeleken worden met de getoonde kohaku qua bouw, maar dan nog is dit een schoolvoorbeeld van schoonheid.

Volop in ontwikkeling is deze 57 cm grote nisai van Momotaro die ik op de veiling van oktober vorig jaar aanschafte. Ze is deze maand jarig en zal dan 2 jaar worden.

Ze heeft zich ondertussen rustig gedragen en is systematisch gegroeid zonder spectaculaire dingen te laten zien. Van 53 naar 57 cm is aannemelijk…gewoon zoals het hoort.

Je hebt in principe alle kenmerken aanwezig om een degelijke showa te laten ontwikkelen zonder de pretentie te hebben om deze voor te bestemmen voor GC, want dat kan ze helaas niet worden.

Maar alle logica in acht genomen heb je slechts 1 GC en duizenden “niet GC’s”, dus wat is het probleem….

Het voordeel van deze vissen is dat ze rustig en gezapig verder evolueren en mooier worden in mijn vijvers. Ze worden volle bak gevoerd, hebben voldoende plaats om te evolueren en zullen op tijd hun klantje vinden.

Er zijn trouwens nog een aantal serieuze kandidaten aanwezig die ik zaterdag eens beter onder de loep zal nemen, samen met Ben, dat is iets makkelijker voor mij. Alleen is maar alleen, maar eigenlijk geef ik er niets om…

Ondertussen is de vakantieperiode hier volop in opgang en heb ik de indruk dat het slappe weken zullen worden. Ik hoop dat ik mij vergis…

Wat betreft nieuws uit de getroffen gebieden heb ik weinig informatie binnengekregen momenteel en ik vind het niet gepast om nu informatie in te winnen. Ik veronderstel dat er grotere problemen zijn op te lossen bij de kwekers die getroffen zijn.

Bij Sakai lijken de problemen van de baan, bij Momotaro vrees ik echter het ergste. Taniguchi is niet getroffen door de ramp, ik wacht gewoon tot ik meer info binnenkrijg zonder dat ik hen nu met mijn gezeur lastig val.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137