De eerste koi gaan naar hun winterverblijfplaats

De eerste koi gaan naar hun winterverblijfplaats

Het is al vroeg dat ik ermee begin kan je misschien wel denken, maar ik ben reeds volop voorbereidingen aan het treffen voor de winter.

Vandaag zijn er 21 tosai vertrokken naar hun nieuwe verblijfplaats, een 50 kuubs vijver die ik in de winter op behoorlijke temperatuur kan houden. Van al deze koi zijn statistieken bijgehouden. De grootte bij aankoop, de grootte na 2 maanden, en gisteren hebben we ze opnieuw gefotografeerd en gemeten. De gemiddelde groeicurve lag om en bij de 5 cm, met enkele mindere en enkele uitschieters. De koi zijn van augustus 2008, hebben een zware reis gehad dit jaar, zijn ontslakt, en nu gaan we ze proberen optimaal in conditie te krijgen voor volgend jaar. De koi hebben dan ook een jaar in onze vijvers gezeten, en dat geeft me meer vertrouwen om ze te verkopen.

Ik ga het woord topkoi of High Quality koi niet gebruiken, want daar wordt al zoveel mee gepokerd. Het zijn allen goede koi van zeer goede afstamming uit Jumbo ouders en van goede tot zeer goede kwaliteit. De gemiddelde lengte ligt op dit ogenblik tussen de 34 -41 cm. De huidkwaliteit is behoorlijk goed, met enkele uitschieters. Het zijn voor 95% vrouwtjes, waardoor de ontwikkeling iets langer op zich zal laten wachten. Ons verwachtingspatroon is dat ze medio april tussen de 45 en 55 cm zullen zijn met enkele uitschieters.

Het zal voor ons een heel leerzaam proces zijn, waar we met veel plezier naar uitkijken en degelijk zullen opvolgen. Zowel Rini, Ben als ik zijn zeer benieuwd naar de resultaten. We gaan hier een bepaald voedersysteem bij toepassen, gecombineerd met de toevoeging van enkel natuurlijke produkten, zoals klei, mineralen etc...en natuurlijk alleen groen water.

Het is ditmaal niet Ben die de koi met de handen in de vijver mag zetten, maar ditmaal is de eer overgelaten aan Rini. Geloof me, dit vind Ben heel erg hoor.

Indien de resultaten positief zijn, zullen we hier een speciale dag voor inrichten volgend jaar, misschien samenvallend met onze jaarlijkse barbeque in mei.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137