De eerste snelle update

De eerste snelle update

Omstandigheden hebben ertoe geleid om een update tussendoor te ontvangen van enkele, in mijn ogen alleszins, bewonderenswaardige koi, waarvan ik bijna zeker ben dat ze een merkwaardige toekomst voor zich hebben.

Vorig jaar heb ik mij eraan gewaagd om iets zwaarder te investeren in duurdere koi, maar dat houdt bepaalde risicio's in. Ik heb echter goed gegokt volgens mij, want vandaag werd er op verzoek een update gemaakt van deze 3 kleppers, en geloof me...dat beloofd. Dit zijn de 3 vertegenwoordigers van de gosanke, verenigd in één foto ! Kohaku, showa en sanke !

Laat ons alle 3 de koi onder de loupe nemen.

We beginnen met een persoonlijke favoriet van mezelf, of tenminste een koi waar ik een bijzonder zwak voor heb. Een puur Momotaro fabrikaat met alle kenmerken van de laatste jaren in mijn ogen, namelijk een zware verbetering in kohaku genen, die iedere concurrentie kan aangaan. We schetsen het heel eventjes met het moment van aankoop tijdens de veilingen en zoals ze na enkele maanden zijn geëvolueerd.

Kohaku KO-V20-1074 of een kohaku die ik aankocht op 14 oktober 2020. Gemeten 55 cm.
Voor mij vereenzelvigd ze een combinatie van elegantie, evenwicht en klasse. We zijn nu 4 maanden verder, de kohaku is op dit moment 17 maanden en ze maakt in mijn ogen alles waar wat onze veronderstellingen doet watertanden. Ze is nu 61 cm, dus de verwachtingen zijn meer dan hooggespannen.

Het is niet enkel de grootte die indrukwekkend is, maar vooral de algemene uitstraling en de explosieve body die doet watertanden. Een filmpje van nu is dan ook terecht een plezier om naar te kijken. Ik zou zeggen....bingo....

Showa SH-V20-1127 werd aangekocht op 17 november 2020. Deze wijn behoeft geen krans. Hier koop je wel zekerheid, tenminste als je het volgende filmpje van nu bekijkt. 20 Maanden en 63 cm met een uitstraling  om U tegen te zeggen. 

Wat is imperfectie ? Imperfectie is alles wat deze showa NIET is. Het beni voor een showa is van hoogwaardige kwaliteit, het sumi is zich overal aan het stabiliseren, waardoor je een afgemeten sumi patroon krijgt voorgeschoteld. Maar wat zeuren we over  patroon ? Bewonder de totale utistraling van dit wonder van de natuur. Schoonheid heeft geen grenzen !

Tenslotte de reus van het drieluik. Sanke SA-V20-1041, Ze werd door Daisuke aanbevolen en veroordeeld tot de 2 beste sanke van de veiling in oktober en ze werd samen aangekocht met de showa van hierboven. Geen makkelijke beslissing, want de strijd was furieus.

Er hangt een hoog prijskaartje aan...helaas zo werkt het nu eenmaal. Maar bekijk de evolutie na 4 maanden van deze sanke eens goed, en onderga de toekomst. Ze was 59 en zoals voorspeld zou het een monster van een sanke kunnen worden. Ze is nu 19 maanden en meet 65 cm. De 75 cm is een haalbare kaart einde dit jaar, alhoewel dit hoog gegrepen is !

Hier moet je proeven van de ontwikkeling en genieten van het atarashi sumi dat zich gaandeweg ontpopt tot pure klasse. Je ziet het samentrekken en de grondslag leggen voor een top evolutie. De meeste mensen zullen weer denken, daar is ie weer, hij kan het wel uitleggen die van Interkoi !

Maar wat is er uit te leggen met schone woorden als je het resultaat zelf kan bekijken ! Dan zijn er geen woorden nodig, dan is kijken en genieten voldoende, en als je droom dan nog niet verwezenlijkt is, dan kan ik het niet meer helpen.

Het doet me deugd om nog eens wat nieuws te laten zien. En wat voor nieuws. Nu weet ik dat de meeste mensen zich zullen laten leiden door het patroon, maar ik ben toch wel benieuwd wat jullie de meest belovende koi vind. Het is altijd plezierig om te weten wat jullie vinden, dus doe je best.

Gisteren waren er 666 unieke bezoekers op de website. Niet overdreven veel, want de laatste maanden ging de teller dikwijls naar de 1000. Als nu 5% van de bezoekers een mening zou hebben, dan zouden er rond de 30 reacties kunnen verschijnen. Is dit haalbaar ? Ik vrees ervoor, maar ik doe mijn best om je gevoelens los te weken. Het is al lang veel te stil op het front !

Sanke van MomotaroDE VOORSTELLING VAN EEN TOSAI VAN VANDAAG

Een specialleke zou ik het noemen deze sanke van 20 cm. Zullen we het aandurven om een sanke zoals deze aan te kopen met een patroon dat we druk kunnen omschrijven op dit ogenblik. Het is in ieder geval wat we noemen een modern meerstapspatroon, maar die houden altijd wat onzekerheden in.

Wat doen de patronen, wat doet het kiwa en sashi, allemaal vragen die moeten beantwoord worden. Wel is het zo dat je je niet moet verkijken op het onderliggende sumi dat zichtbaar is bij deze tosai. Ondanks het feit dat dit onvoorspelbaar is, zullen er grote delen verdwijnen, en zullen er delen opkomen. Ook het sumi dat je ziet in het beni zal wegtrekken en een mooi beni vlak te voorschijn toveren, dat kunnen we ondervindelijk bevestigen.

De scherpte van het diepere sumi doet ons wel watertanden. Dat beloofd, en we denken dat het geen valse beloften zullen zijn. De grootste zekerheid van deze sanke is de onzekerheid !

Beni is gewoonlijk vrij zeker, alhoewel het bij deze patronen uit elkaar ofwel aan elkaar kan groeien. Velen zullen zich vragen stellen bij het gescheurde vinnetje ! Altijd een hekel onderwerp. Normaal en ik druk bewust op normaal is dit bij deze mini uitvoering geen probleem en zal dat terug aan elkaar groeien. Dit is niet zoals bij de grotere koi, dit is nog jeugdig en dichtgroeien is normaal geen probleem. Ik durf het risico wel aan. Of dit zich in de prijs zal vertalen weet ik niet, we zullen zien.

Ik zou zeggen, laat ze maar komen !

Als ik het nu wat van de verte bekijk kan ik niet anders dan mijn bewondering uiten over het patroon dat langzaam te voorschijn komt. Sluit je ogen, open dit langzaam zodat de koi wat wazig blijft en onderga dan de absurde klasse van het patroon. Ja, nu praat ik wel over patroon, wat een klassebak...Zie hoe die patronen perfect in elkaar overvloeien en in elkaar vloeien....hier ga ik mijn geld zeker op inzetten. Nummer 423 staat met stip genoteerd ! 

BIJNA VERGETEN !!!

Nog even melden dat het dit weekend de NVN 1ste Winter Koi Show is op ZONDAG 13 februari VAN 10:00 tot 17:30 uur. Zeker interessant om op te volgen. Hoe en wat is mij niet helemaal duidelijk, maar hier in ieder geval de 2 links die één en ander zullen duidelijk maken:

Via Facebook

Via de NVN site

Interkoi heeft 10 koi ingezet, maar ik heb er geen speciale filmpjes van gemaakt of zo, zodat het niet herkenbaar is voor de jury, noch voor de kijkers....tenminste dat denk ik. Hulp van organisators om de juiste info door te geven waar en hoe het te volgen is, wordt altijd op prijs gesteld.

 

Meer afbeeldingen

De eerste snelle update: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

16 reacties

Frank

555


Kondho

555


Dick

555


Pieter

555


Johan

555


Kristof_d

555


Wiechert

555


Wim DW

555


Ben Brons

555


Sjakie

555

Kristof_d

555


Matthijs

555


phil

555

interkoi

555


phil

555


Niels

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml