Een dagje ernaast

Een dagje ernaast

Het is niet vandaag dat het bieden begint, maar morgen. De resultaten zullen pas maandag, dinsdag en woensdag bekend worden want dan sluiten de biedingen. Een echte rally dus.... Ik neem dan maar een dagje vakantie, dat mag ook wel eens na 15 jaar trouwe dienst en de verwachtingen om mensen te ontvangen zijn ook miniem.

Ondertussen blijven we de koi bekijken en om het nieuws te vervolledigen vandaag zal ik nog enkele tosai in het nieuws brengen die kandidaat zijn in onze wishlist.

showa SHOWA 512 IS EEN TOSAI MET VRAAGTEKENS

Met zijn 31 cm op de gezegende leeftijd van 7 maanden is hij niet van de poes. Ik zeg bewust hij, want normaal gezien zijn de grotere koi als tosai dikwijls mannelijke koi. Wij gaan dikwijls voor de fijnere, meer uitgesproken vrouwelijke koi met subtiele aanduidingen die de kans op vrouwelijk verhogen. Het blijft echter een moeilijk fenomeen. Maar mannen met deze bouw zijn zeker niet onverdienstelijk en zullen zeker tot onze favorietengroep behoren !

Deze showa doet ons blozen. Een gevaarlijk element om in te schatten is het sumi dat op dit ogenblik wat verwarrend overkomt. Als je echter het sumi even wegdenkt dan zie je echter een interessant beni patroon opduiken. Wij weten bijna zeker dat het sumi zal samentrekken in meer sterke banen en vooral meer geaccentueerd, waardoor de wazige aanblik zal veranderen in een waar schilderij.

Ik kan me eigenlijk al precies voorstellen hoe deze showa er binnen een jaar uit gaat zien na een verblijf in onze serre. Het is en blijft spannend om te zien ontwikkelen, maar hier durf ik veel geld op zetten, zet hier je duur verdiende centen maar op !

Het zal sowieso een showa met diepgang worden waarbij het sumi indrukwekkend de bovenhand zal kiezen, maar dat zal ons zeker en vast bekoren. Kopen die handel als het enigszins mogelijk is, maar we betwijfelen of we de kans zullen krijgen.

 

 

KOHAKU 444 WAT MOETEN WE DAARVAN DENKENkohaku 444

Ook deze staat met stip aangeschreven in ons boekje. Een stukje kleiner dan de showa hierboven, ook geboren in july vorig jaar en 24 cm. Het is klein hoor ! De risico's zijn niet uitgesloten maar toch geloven we dat dit tosai met toekomst zijn.

Het stappenpatroon maakt een behoorlijke opmars en bij deze kohaku is het een meerwaarde. Goed verdeeld, intens van kleur, vrouwelijke kenmerken en bouwkundig zit ze goed in elkaar. De odome is misschien iets te groot maar toch nog aanvaardbaar.  Het hoofd  is zuiver en kandijkleurig terwijl de aflijning op het hoofd een tien op tien verdiend.

Het sashi benadert de gewenste dikte en is slechts één schubje zichtbaar zonder verstoring met hier en daar maruzome aflijningen in het kiwa, het blijft heerlijk om te zien. Evenwicht is de juiste balans en omschrijving voor een kohaku die enorm zal stralen als ze de 60-70 grens bereikt.

 

 

WE GAAN ONS DIT WEEKEND AMUSEREN MET DE NVN ONLINE WINTER SHOW

¨¨PROBITES EN BENODIGDHEDEN - BESTEL JE VOORRAAD VOOR DE ZOMER

We hunkeren naar de lente en de zomer. We zijn het moe, de corona en winterse toestanden, geef ons terug wat we verloren zijn....Voor diegenen die het zouden vergeten, ik ben volop bezig met de bestellingen van probites en bijhorende produkten  en ik zou niet graag te weinig bestellen voor de komende lente en zomer.

Vergeet daarom niet je bestellingen op tijd te plaatsen zodat ik het mee kan verwerken !

 

Meer afbeeldingen

Een dagje ernaast: afbeelding 1
Een dagje ernaast: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Spannende Showa de 512 , die vraagtekens maken hem zo interessant. De prijs waarschijnlijk niet.....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74