Kijk en vergelijk !

Kijk en vergelijk !

Eén van de voordelen om een groot aantal tosai aan te kopen in de goedkopere prijsklasse en deze door te laten groeien in Duitsland is volgens mij de bereikbaarheid naar klanten die normaal niet tot mijn klantenkring behoren.

Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn vertrouwen heb gegeven aan Michael en Johan om een strategie uit te werken waarbij het wel mogelijk is om degelijke tosai aan te kopen voor een meer dan aannemelijke prijs, maar vooral ook ondersteunt door ten succesvolle overwintering.

Het blijft moeilijk om tosai aan te kopen die amper 15-18 cm zijn en deze op te laten groeien en mijn vertrouwen in mijn handlangers wordt zeker niet beschaamd. De kleine ongemakken met het transport naar Arendonk en het komen ophalen door de klanten moeten we erbij nemen.

Gisteren kreeg ik nog een filmpje aan van 2 tosai die aan een klant in Frankrijk werden verkocht, en ik heb een filmpje gemonteerd waarbij je de koi kan zien bij aankoop en hoe ze nu zijn na de opgroeiperiode.

Het resultaat is meer dan behoorlijk, en dan zeg ik het nog op een bescheiden manier. Niet enkel de groei is meer dan voldoende, ook de kwaliteit is uitmuntend. Maar ik kan zeggen wat ik wel, bekijk zelf het filmpje en oordeel zelf !

Met een groei van om en bij de 12 cm op een aangekochte lengte van om en bij 17 cm verdubbel je als het ware bijna het lichaamsgewicht en lengte van deze 2 tosai. Dit is niet verwonderlijk als je de genen herkent van de meester, en wie anders zou het zijn dan Momotaro.

Als je het eerste gedeelte van de film bekijkt waarin je de tancho sanke ziet zwemmen, dan kan ik aantonen wat ik dikwijls vertel over opkomend en verdwijnend sumi. Het is een toonaangevend voorbeeld van hoe sumi zich kan ontwikkelen.

Je ziet duidelijk de diepere sumivlekken en de wat grauwachtige sumivlekken bij de tancho sanke in het eerste gedeelte van het filmpje. Na een verblijf van pakweg 3 maanden in de opgroei zie je hoe het sumi verdwijnt terwijl de meer stevige sumi vlekken nog meer geaccentueerd worden zodat je een sneeuwwitte tancho sanke te voorschijn tovert met prachtig diep sumi.

Is dit een handleiding voor zekerheid ? Was het maar waar, dan kan je makkelijk voorspellingen maken. Het zijn wel bepaalde argumenten die je kan meenemen in het bekijken van tosai om zodoende een bepaalde visie te krijgen van de ontwikkeling.

Over de maruten sandan kohaku valt weinig te zeggen. Ze doet wat ervan verwacht werd. Het is trouwens niet DU20167 maar DU20067, foutje van mij, maar dat ga ik niet meer veranderen. Wat hier opvalt als je het filmpje bij aankoop bekijkt, is de roze gloed die je onder het shiroji kunt waarnemen.

Na een verblijf van enkele maanden is de kwaliteit van het shiroji danig verbetert en zie je een sprankelend witte ondergrond met 3 prachtig uitgebalandeerde hi patronen. Een maruten en sandan, gewilder kan het niet. Beide tosai zijn meer dan positief ontwikkeld. Ook het kiwa en shashi is gaandeweg verbetert !

Kohaku van MomotaroEen kohaku die wel verkocht werd maar niet geupdate was een kohaku waar ik ook een zwak voor zou hebben,  namelijk Kohaku KO20050. Het zou een gunst zijn mocht Michael dit  nieuwsitem lezen en ook hier een nieuw filmpje van maken. Ik kan het hem vragen, maar dat doe ik niet ! Waarom niet ? Zo kan ik testen of hij mijn nieuwsitems leest of niet !

Belangrijk aan deze kohaku zijn 2 dingen. Ten eerst was deze bij aankoop al 23 cm, wat wezenlijk groter is. Hij zou dus over de 30 cm moeten gaan ondertussen, maar waar ik vooral naar uitkijk is het bescheiden venstertje dat centraal op de rug ligt en vermoedelijk de oorzaak is van het transport.

Ik ben uitermate benieuwd, want dat zijn interessante leerscholen. Wel moet ik de potentiële kopers een hint geven. De prijzen die Michael momenteel hanteert zijn nog even constant. Door de positieve ontwikkeling van koi zullen deze echter veranderen en aangepast worden binnenkort, lees verhoogd...

Ik kan mijn lezerskring die interesse hebben in deze tosai aanraden om nu al een hun voelhorens uit te steken en indien er interesse is deze aan te kopen op dit ogenblik. Vraag een update van de koi die je eventueel zou willen, en doe je ding....

Ik zou ook wat moeten vertellen over de opgroei van Johan, maar daar zijn bijna alle tosai van vorig jaar verkocht op 3 kohaku na. Het is tijd om opnieuw te laden en nieuwe tosai aan te schaffen. Ook hier zijn de resultaten voor zover ik kan beoordelen positief.

Met tosai op 4 fronten, met name Duitsland, Nederland, de serre en een paar bij mij hebben we toch een prachtig aanbod voor tosai die meer dan de moeite waard zijn en een aanvulling voor ieders beurs zonder mijn eigen strategie te verloochenen. Bovendien is het ook een bewijs dat samenwerken geen obstructie moet vormen voor goede service !

De veiling is ondertussen in volle hevigheid losgebroken. Ik ga proberen mijn best te doen de volgende 3 dagen, want zolang duurt de veiling. Het zullen 3 intense dagen worden !

Blijkbaar werd de bede verhoort, want een tiental minuten geleden kreeg ik de update aan van Michael. 32 cm werd de kohaku gemeten, dat kan je als verdienstelijk noteren. Het venstertje is niet weg, maar zal vermoedelijk bij het ouder worden nog wel dichtgroeien.

 

Meer afbeeldingen

Kijk en vergelijk !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Kristof_d

Zeer leuke sanke. Mooie vooruitgang hebben die twee al gemaakt. Komt goed daar in Duitsland!


Johan

Heel veel succes komende dagen op de veiling Luc


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht